Results 1 to 9 of 9

Thread: Android Mounting Help

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Anderson, IN
    Beans
    55
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Android Mounting Help

    Mkay I've have officially exhausted my search engine skills on this matter. I would really like to be able to simply connect my samsung intercept with android 2.2.2 to my computer (Ubuntu 10.04 x64) and mount the sd card and sync it with banshee. The problem is I can't get Ubuntu to recognize the phone is connected. The phone knows its connected to a usb power source but beyond that nothing. I have usb debugging mode turned on (hell I've tried with it off too), and have to phone fully updated as far as i can (2.2.2). I just can't seem to get Ubuntu to recognize the phone. I could really use some insight on this matter please.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2012
    Beans
    6

    Re: Android Mounting Help

    Quote Originally Posted by Malvazar View Post
    The phone knows its connected to a usb power source but beyond that nothing.
    Did you actually tap the "usb connected" notification and click your way through the "okay" messages?

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Anderson, IN
    Beans
    55
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Android Mounting Help

    Quote Originally Posted by sneaky1 View Post
    Did you actually tap the "usb connected" notification and click your way through the "okay" messages?
    I don't get that prompt on my phone anymore. I got it once when I first got the phone but never scene. (and yes I did tell it to connect the one time i had it)

  4. #4
    Join Date
    Oct 2012
    Beans
    6

    Re: Android Mounting Help

    I have generally used the newer versions of Android, but the only time I've had that issue is when I enabled Fast Charge. As soon as I disabled it, everything worked ok. If you have that option in your kernel or in an app or something, you could try disabling it. I'm not certain but it sounds to me like this is not your problem since it's registering as USB power, and I seem to remember mine registered as AC when on fast charge.

    So, thinking more broadly, I've noticed with some USB sticks and adapters, they only work when plugged into a certain USB port on my netbook. Perhaps try switching things around a little? Even try using a different usb cable if you have one.

    Another suggestion is to boot Ubuntu from the live CD, and see if it recognizes the phone that way. This should let you figure out if it's an Ubuntu or Android problem.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Anderson, IN
    Beans
    55
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Android Mounting Help

    Thanks for the info, but I don't recall seeing anything like fast charge on the phone. I guess I'll give the live cd a try.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2011
    Beans
    4

    Re: Android Mounting Help

    Add your device to udev. you will get the vid and pid from lsusb command. just search for "howto set android developer device permissions with udev"

  7. #7
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Anderson, IN
    Beans
    55
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Android Mounting Help

    That finally did it! It finally showed up on the computer! Thankyou so much thats been driving me nuts.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •