Results 1 to 5 of 5

Thread: Apparmor causing problems with wireless?

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Calgary, Alberta, Canada
    Beans
    75
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Apparmor causing problems with wireless?

    I am having real connection issues with my D-Link PCI wireless card (runs the ath9k driver). It was automatically detected and configured in Maverick (10.10) 64-bit.

    I get a connection, but it is much more flaky than it was under 9.04. It disappears, then comes back sometimes, but more often than not I need to reconnect. I was using Network Manager, but switched to Wicd, hoping that would help, but to no avail...

    My messages log shows:

    ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
    ath9k: Two wiphys trying to scan at the same time
    wlan0: authenticate with ______ (try 1)
    wlan0: authenticated
    wlan0: associate with _____ (try 1)
    wlan0: RX AssocResp from ______ (capab=0x431 status=0 aid=1)
    wlan0: associated
    ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): wlan0: link becomes readytype=1400 audit(1291564748.594:16): apparmor="DENIED" operation="open" parent=30992 profile="/sbin/dhclient3" name="/var/lib/wicd/dhclient.conf" pid=31025 comm="dhclient" requested_mask="r" denied_mask="r" fsuid=0 ouid=0
    ?? Is Apparmor interfering with DHCP, or is this another problem? Forgive my ignorance, but I tried the Googs, and got stumped! I saw some webpages relating to problems with redundant rt* drivers being loaded in the kernel, but I don't seem to have that problem... (I think).

    Any help would be appreciated. Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Calgary, Alberta, Canada
    Beans
    75
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: Apparmor causing problems with wireless?

    Bump?

  3. #3
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Calgary, Alberta, Canada
    Beans
    75
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: Apparmor causing problems with wireless?

    Bump?

  4. #4
    Join Date
    Dec 2006
    Beans
    9

    Re: Apparmor causing problems with wireless?

    Yeah, I'd like to hear about this too. My wireless often has a tough time getting an IP address so I'm wondering if this error I see in dmesg is the cause...

    Bump!

  5. #5
    Join Date
    Feb 2011
    Beans
    6

    Re: Apparmor causing problems with wireless?

    I found this post on resolving issues w/ apparmor and wicd. It seems that WICD doesn't play well with apparmor, so you have to go through this quick step to resolve it. Back up the config file first. Good luck!

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •