Search:

Type: Posts; User: mjpatey; Keyword(s):

Page 1 of 9 1 2 3 4

Search: Search took 0.02 seconds.

  1. Replies
    4
    Views
    6,113

    [SOLVED] Re: No sound in Lubuntu 16.04

    Thanks, sudodus! I installed both packages, ran pavucontrol and still nothing worked. After a logout and logging back in, voila! Sound. :-)

    Edit: In the volume control, I un-muted, and that fixed...
  2. Replies
    4
    Views
    6,113

    [SOLVED] No sound in Lubuntu 16.04

    Hi,

    I'm testing Lubuntu 16.04 from a USB stick on my Toshiba laptop, and there is no sound output from speakers or headphones. The audio hardware is a Realtek ALC269VB... although Ubuntu and...
  3. [SOLVED] Re: 16.04 - Installed Mate DE; how do I switch to it?

    Marked as solved, all is well. Thank you! I wanted to leave thanks for everyone, but it looks like that feature is not part of the forums anymore?
  4. [SOLVED] Re: 16.04 - Installed Mate DE; how do I switch to it?

    @vasa1-

    Thank you! I knew it had to be that I didn't have it installed correctly. It's installing now, and I'm going to assume all is well. Thanks!!!

    -Mark
  5. [SOLVED] Re: 16.04 - Installed Mate DE; how do I switch to it?

    @grahammechanical-

    Thanks, that's what I've been expecting, but not what I'm seeing. Perhaps I didn't install everything needed? The package I installed is called mate-desktop, installed via...
  6. [SOLVED] 16.04 - Installed Mate DE; how do I switch to it?

    There used to be a gear icon on the login screen that would allow you to select your desktop environment. I can't find it anywhere! Any idea how I choose the Mate desktop once it's installed?
    ...
  7. [ubuntu] Switched to AMD proprietary driver, now fails to boot

    Hi, all-

    I haven't had a problem like this in a while (probably since 6.06!) but here I am. I recently decided to try the proprietary AMD video driver for my Ubuntu 15.10 installation, and it...
  8. Replies
    4
    Views
    4,608

    [ubuntu] Re: Ubuntu 14.04 freezes / hangs after login

    Well, for now I'm settling on Ubuntu 13.10 without the proprietary nVidia driver. As soon as I try to install either version of the proprietary driver, I lose xserver video. So I think I will hang...
  9. Replies
    4
    Views
    4,608

    [ubuntu] Re: Ubuntu 14.04 freezes / hangs after login

    It's a circa-2011 Sony VAIO Macbook Pro look-alike. The model number is VPC-Z11QGX/S. It has a quad-core 2.53 GHz Intel Core i7 processor with an nVidia video card of some sort. 4GB RAM, 2 internal...
  10. Replies
    4
    Views
    4,608

    [ubuntu] Ubuntu 14.04 freezes / hangs after login

    Hi, all-

    I'm a longtime Ubuntu user (since 6.06), and happy I haven't had to come back here for advice in a very long time! A very good sign.

    However, I just did a fresh install of 14.04 on...
  11. Replies
    2
    Views
    460

    Donations: The sad face got me

    I haven't done a clean install of Ubuntu on any device since 12.04; I've just been upgrading since then (which speaks volumes for the stability of Ubuntu). So just now when I went to download the...
  12. [SOLVED] Re: After upgrade to 12.10, I only boot to a GRUB prompt ("GRUB4DOS")

    You're very welcome. Glad it worked for you too!
  13. [SOLVED] Re: After upgrade to 12.10, I only boot to a GRUB prompt ("GRUB4DOS")

    OK, I revisited the way I originally setup the dual-boot. It turns out oldfred's very first response to my post here led to the simplest answer: check the EasyBCD forums!

    I did, and the answer is...
  14. [SOLVED] Re: After upgrade to 12.10, I only boot to a GRUB prompt ("GRUB4DOS")

    @oldfred-

    This looks pretty complex, and maybe hard to manage as time goes on. I miss the simple dual-boot days of yore!

    I'm considering just wiping what I have and starting from scratch. If I...
  15. [SOLVED] Re: After upgrade to 12.10, I only boot to a GRUB prompt ("GRUB4DOS")

    And doing that will hopefully allow me to boot into both OSes... but I seem to remember the reason I installed Ubuntu in this strange way (using a Windows utility to setup and manage booting) was...
  16. [SOLVED] Re: After upgrade to 12.10, I only boot to a GRUB prompt ("GRUB4DOS")

    I just noticed the boot info output doesn't show a boot sector type for the second hard drive... could this be what's causing the BIOS to skip over it in the list of bootable drives?

    -Mark
  17. [SOLVED] Re: After upgrade to 12.10, I only boot to a GRUB prompt ("GRUB4DOS")

    Well, the laptop's BIOS settings don't get quite granular enough, unfortunately. It's an "Insyde H2O" BIOS, and when I get into its setup, I see both hard drives listed (they're actually SSDs), but...
  18. [SOLVED] Re: After upgrade to 12.10, I only boot to a GRUB prompt ("GRUB4DOS")

    Darko,

    I will try that right now. Posting from the Live CD... let's see how this works! Thanks!

    -Mark
  19. [SOLVED] Re: After upgrade to 12.10, I only boot to a GRUB prompt ("GRUB4DOS")

    Thank you, oldfred! I should have noticed that GRUB4DOS was a Windows version of GRUB and not our beloved original. :-)

    Here' the pastebin link:

    http://paste.ubuntu.com/1333156/

    Again,...
  20. [SOLVED] After upgrade to 12.10, I only boot to a GRUB prompt ("GRUB4DOS")

    Hi, all-

    I have a Win 7 / Ubuntu dual-boot setup on my laptop, so to simplify things (so I thought!), instead of doing a fresh install of Ubuntu as I prefer to do, I decided to try the upgrade...
  21. Replies
    5
    Views
    6,365

    [ubuntu] Can't apt-get update

    Hi, all-

    It's been so long since I've had any trouble with Ubuntu that I can't figure out how to get around this one...

    When I try to update everything (sudo apt-get update), I get the usual...
  22. [ubuntu] Re: Media playback (audio or video) glitches lately

    This doesn't appear to be a problem with Flash, as it happens with just about every type of audio/video media... so I suspect something higher up the chain. A gstreamer or ffmpeg problem, or...
  23. [ubuntu] Media playback (audio or video) glitches lately

    Hi, all-

    Running Ubuntu 12.04 64-bit on a quad-core i5 Sony VAIO laptop. Not new to Ubuntu, but I have to say I haven't needed to poke around at its internals in quite some time. A good sign for...
  24. Replies
    0
    Views
    812

    VAIO laptop mic not working

    Hi, group-

    I've been struggling with this somewhat casually up to this point, and am now ready to dig in. Ubuntu is recording only hiss through the built-in mic on my Sony VAIO laptop (Model #...
  25. Replies
    0
    Views
    278

    [ubuntu] nvidia proprietary driver question

    Hi, all-

    I have a Sony VAIO 13" laptop with an NVIDIA GeForce GT 330M video card (with "CUDA", whatever that means). Running 64-bit Natty, the free experimental 3D driver works, but I can't seem...
Results 1 to 25 of 218
Page 1 of 9 1 2 3 4