Search:

Type: Posts; User: swarup; Keyword(s):

Page 1 of 10 1 2 3 4

Search: Search took 0.06 seconds.

  1. [ubuntu] Google Drive - How to Disable "some people may lose access" notification w/file trans

    In Google Drive there is a new and very annoying notification which pops up every time one transfers a file from one folder to another, when the folders are shared with others. Even if the folders...
  2. [SOLVED] Re: Installing Ubuntu 16.04 along side Windows 10 Legacy Bios

    Everything worked out beautifully and the dual boot is now perfectly set up.

    Only one question/issue for resolution: It was not stated in any of the websites I found giving guidance about this...
  3. [SOLVED] Re: Installing Ubuntu 16.04 along side Windows 10 Legacy Bios

    Everything worked out beautifully and the dual boot is now perfectly set up.

    Only one question/issue for resolution: It was not stated in any of the websites I found giving guidance about this...
  4. [SOLVED] Re: Installing Ubuntu 16.04 along side Windows 10 Legacy Bios

    Don't know what the problem was there (DVD burning in above post), but I downloaded the iso onto the windows drive of the laptop in question, and was able to burn the disc without any issues. Plus,...
  5. [SOLVED] Re: Installing Ubuntu 16.04 along side Windows 10 Legacy Bios

    This Ubuntu installation is seeming somehow ill-fated. Three DVD-R's have been ruined trying to burn the iso. The iso "ubuntu-16.04.1-desktop-amd64" downloaded seamlessly and is 1.5 GB size in my...
  6. [SOLVED] Re: Installing Ubuntu 16.04 along side Windows 10 Legacy Bios

    It's midnight now my time. Tomorrow I'll call the computer depot and confirm with them whether this is what happened-- i.e.reinstalled in BIOS/MBR over UEFI/gpt. If so, then I will try FixParts and...
  7. [SOLVED] Re: Installing Ubuntu 16.04 along side Windows 10 Legacy Bios

    @oldfred: Whatever may be the case, according to the info my Windows 10 is providing me, it is a legacy bios and not a UEFI system. Going into Windows 10 on the laptop, there into "System...
  8. [SOLVED] Re: Installing Ubuntu 16.04 along side Windows 10 Legacy Bios

    Actually I just bought this computer from a used computer depot, and I think they said it originally had Windows 8 on it, so that may put it perhaps 2 years old? Not certain on the date. It is a BIOS...
  9. [SOLVED] Re: Installing Ubuntu 16.04 along side Windows 10 Legacy Bios

    - There are definitely no icons at bottom of screen, not even for a few seconds.

    - You ask is it a valid boot disk for my system. The computer, an upscale business model Dell, is less than 2 years...
  10. [SOLVED] Re: Installing Ubuntu 16.04 along side Windows 10 Legacy Bios

    @Geoffrey_Arndt: I just tried your suggestions--
    1) Hold down the Right SHIFT key during bootup.
    2) Hold down the ESC key during bootup.

    Nothing changed with either of the above approaches....
  11. [SOLVED] Re: Installing Ubuntu 16.04 along side Windows 10 Legacy Bios

    @oldfred: I've just gone to all four of the links you've given and gotten an overview of what they provide. To me it seems like you need to either have Ubuntu installed (in order to open a terminal...
  12. [SOLVED] Re: Installing Ubuntu 16.04 along side Windows 10 Legacy Bios

    @oldfred:
    1. The components of the computer are found in the "System Information" screen. There under multimedia there are five video "codecs", all made by Windows. When I search on "video card" or...
  13. [SOLVED] Re: Installing Ubuntu 16.04 along side Windows 10 Legacy Bios

    @grahammechanical: There is no purple screen, and no icons. It is just a black screen with a single blinking cursor in the upper left corner in which I cannot type anything. And I tried the pressing...
  14. [SOLVED] Installing Ubuntu 16.04 along side Windows 10 Legacy Bios

    I have a Dell Vostro laptop with Windows 10, which is a legacy bios rather than a UEFI. I have downloaded 16.04 and created a bootable USB using Rufus. I've tested the bootable USB on my other laptop...
  15. [SOLVED] Re: Screenshot tool colorizes pink: "select area to grab" includes area shadow in ima

    I just checked this "Shift-PrntScrn for grabbing an area", and it works perfectly, using the gnome screenshot and not leaving me with a pink overlay on the image. That is great!

    Thanks for your...
  16. [SOLVED] Re: Screenshot tool colorizes pink: "select area to grab" includes area shadow in ima

    1. I do have a Launchpad account and will report that the same issue is now occurring in 14.04.
    2. I use screenshot a lot, multiple times a week, and today is the first time I experienced this. So...
  17. [SOLVED] Screenshot tool colorizes pink: "select area to grab" includes area shadow in image

    Using Ubuntu 14.04,
    1. Open screenshot
    2. Choose "Select area to grab" option
    3. Select area (as you do this there is visual indication of the area)
    4. Look at the file - note that the shaded...
  18. [SOLVED] Re: Ubuntu 14.04 froze so had to power down; now get grub screen but gets stuck in bo

    Well, I just retried booting up into repair mode, and this time it worked fine. I opted to repair broken packages, which was accomplished, and then opted to boot normally, which it did. So now...
  19. [SOLVED] Ubuntu 14.04 froze so had to power down; now get grub screen but gets stuck in bootup

    Is there a way to start the boot repair from the grub screen itself? Perhaps going into the screen for entering code, is there a code for starting boot repair?

    I am using Ubuntu 14.04 since 2014...
  20. [ubuntu] Default Browser Not Opening Links Clicked on in Other Applications

    OS is Ubuntu 14.04. Until Yesterday I had Firefox set as my default browser. If someone were to say email me a link, then when I'd open my email (Thunderbird) and click on the link the person had...
  21. [SOLVED] Re: Thunderbird - Unable to drag-n-drop email into subfolders- Worked perfectly until

    I just tried turning off and rebooting my computer, and now TB is working fine :-)
    Very odd-- never happened before. But anyway, all's well that end's well. Matter closed :-)
  22. [SOLVED] Thunderbird - Unable to drag-n-drop email into subfolders- Worked perfectly until now

    Running TB 38.6.0 in Ubuntu 14.04. Drag-n-drop email into sub-folders has worked x years until today for some strange reason I can't drag any email. The drag-n-drop faculty is working perfectly in...
  23. [SOLVED] Re: Scanner only works in 14.04 when Xsane run as root

    Many thanks to both of you for your kind help. Duckhook, your five points are all correct. I will add that even after adding the ppa extra apps and libraries described in my above link, xsane did not...
  24. [SOLVED] Scanner only works in 14.04 when Xsane run as root

    I have a Canon lide 220 scanner, and am running Ubuntu 14.04. The scanner works fine, but only gets detected by Xsane when run as root. And if I run Xsane as root, then images that are scanned cannot...
  25. Replies
    11
    Views
    15,508

    Re: Ubuntu 14.04 - Canon Lide 220 (Scanner)

    I've gotten a solution of sorts: after having taken all the steps mentioned in the previous post, I have done the following:


    $ sudo apt-get -y dist-upgrade

    After that, the scanner is...
Results 1 to 25 of 250
Page 1 of 10 1 2 3 4