Search:

Type: Posts; User: Parth_Maniar; Keyword(s):

Search: Search took 0.00 seconds.

  1. Re: Ubuntu server 20.04.1 parition errors

    Hi Please find the output:

    sudo pvdisplay

    --- Physical volume ---
    PV Name /dev/sda3
    VG Name ubuntu-vg
    PV Size <98.40 GiB / not usable 410.00...
  2. Re: Ubuntu server 20.04.1 parition errors

    Hi, I am aware of basic formatting & mounting of the disk. Would you recommend rebuilding the VM, as in can the current configuration cause problems later on?


    Thank you for your guidance.
    ...
  3. Re: Ubuntu server 20.04.1 parition errors

    Hello @Darkod and @TheFu, sorry I was asleep when you both were discussing. I have created a new VM and the same problem persists. Following are the details:

    I am using ESXi 7.0b Dell customised...
  4. Re: Ubuntu server 20.04.1 parition errors

    I think I have already screwed up.

    lsblk


    NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
    loop0 7:0 0 15M 1 loop /snap/aws-cli/130
    loop1 ...
  5. Re: Ubuntu server 20.04.1 parition errors

    Thank you very much for the detailed explanation. Given that I am a novice I will need sometime before I go through the commands man pages and carry out the change.

    Thank you very much once again.
  6. Re: Ubuntu server 20.04.1 parition errors

    Hi thank you for your reply. You are right that during initial installation, I did not pay attention to Ubuntu only formatting 50% of the drive. I did change setting wherein I mounted SSD volume...
  7. Re: Ubuntu server 20.04.1 parition errors

    Hi, I apologise for not formatting earlier posts. I have edited the one allowed by the system.


    --- Volume group ---
    VG Name ubuntu-vg
    System ID
    Format ...
  8. Re: Ubuntu server 20.04.1 parition errors

    Hi, sorry I did not do this yet. Let me do this and reply. Could you tell me how to best deal with expanding the disk size too? In case I need to reboot or take downtime for the VM. Why is the HDD...
  9. Re: Ubuntu server 20.04.1 parition errors

    Hi, thank you very much for you reply.


    I found 4 threads with same error and I have tried their solutions but in my case the error doesn't stop. I am worried about the logs filling up to be...
  10. Re: Ubuntu server 20.04.1 parition errors

    Hi, thank you very much for your reply.

    Please find the required logs.


    NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
    loop0 7:0 0 9.1M 1 loop...
  11. Ubuntu server 20.04.1 parition errors

    HI, I have installed Ubuntu 20.04.1 on VMWare ESXi. It has 2 disks - one HDD of 100 GB and one SSD of 360 GB. I am able to see the SSD correctly.

    However, for the HDD I am able to see the...
  12. [ubuntu] Re: Ubuntu 16.04 LTS and Windows 10 Pro BitLocker dual boot loop

    Following is the solution I've found, tested and currently using without any further problems.


    As I click on "Windows" option, everything should be transferred to windows (boot sequence, POST,...
  13. [ubuntu] Ubuntu 16.04 LTS and Windows 10 Pro BitLocker dual boot loop

    Greeting's, following is my laptop configuration including OS installation:


    SSD - 180 GB - Windows 10 Pro with systemroot drive (C:) - Encrypted - BitLocker ON.
    HDD - 1 TB - 5 partitions: A....
  14. [ubuntu] Re: Ubuntu 15.04 dual boot error with Windows 8.1 with UEFI and SecureBoot

    Thank you for all the help till now guys! Here is the URL to boot-repair report: http://paste.ubuntu.com/11734144/
  15. [ubuntu] Re: Ubuntu 15.04 dual boot error with Windows 8.1 with UEFI and SecureBoot

    262664


    Here is the print screen of the error.
  16. [ubuntu] Re: Ubuntu 15.04 dual boot error with Windows 8.1 with UEFI and SecureBoot

    I'm reinstalling windows as of now. Yes, I did install both in same UEFI mode. I'll post error message and boot diagnostic information in sometime. Thank you very much.
  17. [ubuntu] Ubuntu 15.04 dual boot error with Windows 8.1 with UEFI and SecureBoot

    Greeting's, I've tried to install windows 8.1 + ubuntu 15.04 thrice now. But both the time's i'm left with a peculiar problem. I have UEFI and Secureboot enabled. In the UEFI there is no option to...
Results 1 to 17 of 17