Search:

Type: Posts; User: rsavage; Keyword(s):

Page 1 of 10 1 2 3 4

Search: Search took 0.03 seconds.

  1. Re: 14.04 on 800Mhz G4 iMac Lamp - nouveau not working

    So to sum up these latest ramblings....

    The Powermac 867 and imac 800 have the same graphics card. The problem with the powermac sounds like that experienced with some PowerBooks (although if you...
  2. Re: 14.04 on 800Mhz G4 iMac Lamp - nouveau not working

    Going way back in time now, but this is what fixed the emac (same card as imac 700/800) - https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=29810 and here is a fixed bug for powerbooks -...
  3. Re: 14.04 on 800Mhz G4 iMac Lamp - nouveau not working

    Just collating bug reports here.... Powermac 867 - https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=52398
  4. Re: 14.04 on 800Mhz G4 iMac Lamp - nouveau not working

    @ristosu are you still around? Your white screen sounds different from abtabt's black screen http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2294789&page=5&p=13415752#post13415752 .
  5. Re: 14.04 on 800Mhz G4 iMac Lamp - nouveau not working

    I think that's being overly negative. There are only a few computers that don't work well with nouveau; off the top of my head the imac 700/800, powermac 867 and seemingly now the powerbook 867. ...
  6. Re: 14.04 on 800Mhz G4 iMac Lamp - nouveau not working

    These are some notes I made about hacking around with DKMS for the sound module - http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2209340&page=9&p=13234021#post13234021
  7. Re: 14.04 on 800Mhz G4 iMac Lamp - nouveau not working

    Different imac (G4/1.0 15" FP (USB 2.0) NVIDIA GeForce4 MX), but the attached patch in this bug report may help somebody who wants to take this on.......
  8. Replies
    246
    Views
    30,093

    [PPC] Re: (X)(L)ubuntu (MATE) 16.04 LTS testing

    Are you sure you have the right card listed? Is it this machine http://www.everymac.com/systems/apple/powerbook_g4/specs/powerbook_g4_867_12.html ?
  9. Replies
    246
    Views
    30,093

    [PPC] Re: (X)(L)ubuntu (MATE) 16.04 LTS testing

    I think you have misunderstood abtabt's instructions. You should definitely be able to get something working with a legacy framebuffer (I think rivafb for you but don't hold me to that). But like I...
  10. Replies
    246
    Views
    30,093

    [PPC] Re: (X)(L)ubuntu (MATE) 16.04 LTS testing

    That's disappointing.

    Couple of things.... have you tried increasing the screen brightness? Not sure if you have to have the function key pressed for that to work. I guess you've tried...
  11. Replies
    246
    Views
    30,093

    [PPC] Re: (X)(L)ubuntu (MATE) 16.04 LTS testing

    Yeah, but your computer thinks you do. A phantom output. It's in the FAQ, but the gentoo and arch nouveau pages have stuff on it too.
  12. Replies
    246
    Views
    30,093

    [PPC] Re: (X)(L)ubuntu (MATE) 16.04 LTS testing

    Phantom output?
  13. Re: How do I make a yaboot parameter permanent?

    Have you added them to the correct append line? You usually have two in the file.
  14. Replies
    16
    Views
    965

    [SOLVED] Re: Yaboot.conf needs openfirmware path??

    What was the magic data?
  15. Replies
    16
    Views
    965

    [SOLVED] Re: Yaboot.conf needs openfirmware path??

    Correct

    Incorrect


    Not a bad guess as it turns out.
  16. Replies
    16
    Views
    965

    [SOLVED] Re: Yaboot.conf needs openfirmware path??

    ahem:
  17. [PPC] Re: Any tips on fixing Yaboot after OSX install on dual-boot PPC?

    For what it is worth, if mac os x really does de-bless other partitions then holding down the option key won't work. This is contrary to the advice here...
  18. [PPC] Re: Any tips on fixing Yaboot after OSX install on dual-boot PPC?

    Yes of course you have to run ybin at some point, but it is very clear that you should do this once you've booted into your installed system. You said you'd run sudo ybin from a live CD which is...
  19. [PPC] Re: Any tips on fixing Yaboot after OSX install on dual-boot PPC?

    No you haven't.

    There is a whole list of things to try - https://wiki.ubuntu.com/PowerPCFAQ#I.27ve_lost_yaboot.2C_what_can_I_do.3F . A section that is entirely written by myself. How helpful is...
  20. [lubuntu] Re: Lubuntu 14.04 LTS alternate PowerPC: kernel panic - init not tainted

    wrong.


    Please stop name checking me. Searching posts would be the biggest waste of time.[/COLOR]
  21. [PPC] Re: Any tips on fixing Yaboot after OSX install on dual-boot PPC?

    Everything you've written here is gibberish.
  22. Replies
    49
    Views
    6,960

    [PPC] Re: Radeon UMS, mach64, r128, nv in 14.04

    Mate 1.12 (and 1.10) broke the compiz-mate package I included earlier in this thread. Attached is a recompiled deb that should fix it, but has not been tested.
  23. Replies
    49
    Views
    6,960

    [PPC] Re: Radeon UMS, mach64, r128, nv in 14.04

    Everything looks okay to me. You could always install xserver-xorg-video-all to get back any packages you uninstalled.
  24. Replies
    49
    Views
    6,960

    [PPC] Re: Radeon UMS, mach64, r128, nv in 14.04

    That's disappointing. Have you got the nouveau xorg package installed?
  25. Replies
    49
    Views
    6,960

    [PPC] Re: Radeon UMS, mach64, r128, nv in 14.04

    Thanks for testing.


    So is that some sort of progress then?

    Is this on a real install, or persistent USB/fw?
Results 1 to 25 of 250
Page 1 of 10 1 2 3 4