Search:

Type: Posts; User: chronniff; Keyword(s):

Page 1 of 3 1 2 3

Search: Search took 0.01 seconds.

  1. Re: Asus laptop disables ASPM, even with pcie_aspm=force kernel parameter

    So I thought I would update my progress for anyone who is having battery issues with the same laptop. I eventually got all aspm devices to work using setpci, but tIhat didn't solve my battery issues....
  2. [SOLVED] Re: ubuntu 14.10, kernel 3.16 is giving me a constant 1.00 load average

    Yeah, no problem, I would have done it sooner, but I only just saw your post. I downloaded the proposed update, and it is working, but I am not entirely sure how I verify this for launchpad

    I...
  3. Re: Asus laptop disables ASPM, even with pcie_aspm=force kernel parameter

    yeah I have tlp intalled, the problem is that my bios is telling linux that ASPM is not supported, so even when tlp changes the settings so that the pcie components should be entering lower power...
  4. Asus laptop disables ASPM, even with pcie_aspm=force kernel parameter

    So I have a new asus n550jk laptop, and its been just tearing through the battery on ubuntu 14.10. So when i looked into it, I noticed that the pcie active state power management was not being...
  5. [SOLVED] Re: ubuntu 14.10, kernel 3.16 is giving me a constant 1.00 load average

    thought I would let you know I submitted the report here https://bugs.launchpad.net/bugs/1413149
    Thanks again for all your help
  6. [SOLVED] Re: ubuntu 14.10, kernel 3.16 is giving me a constant 1.00 load average

    Yeah absolutely I'll submit a bug report, more than happy to contribute to linux development in any way. Where should I submit it though, launchpad? Also how do I go about all the collection stuff
  7. [SOLVED] Re: ubuntu 14.10, kernel 3.16 is giving me a constant 1.00 load average

    Victory!!!!! I patched kernel 3.16 with that patch you sent a link to, and I have only been running it for 2 minutes and I can already see that the load average is not climbing to one like before. ...
  8. [SOLVED] Re: ubuntu 14.10, kernel 3.16 is giving me a constant 1.00 load average

    hey, just saw your post. The behavior from that bug report sure looks like my issue, thanks for finding it. Here is the output of that command:


    dave@asuslaptop:~$ ps -e -o state,pid,cmd | grep...
  9. [SOLVED] Re: ubuntu 14.10, kernel 3.16 is giving me a constant 1.00 load average

    yeah, nothing seems to be amiss in top other than the load average:


    top - 17:33:44 up 1:09, 3 users, load average: 1.04, 1.16, 1.17
    Tasks: 233 total, 1 running, 232 sleeping, 0 stopped, ...
  10. [SOLVED] Re: ubuntu 14.10, kernel 3.16 is giving me a constant 1.00 load average

    yeah, I have mostly been using generic kernels, have one custom installed right now so I'm comfortable compiling,although you might have to walk me through what a kernel bi-section would be. My...
  11. [SOLVED] Re: ubuntu 14.10, kernel 3.16 is giving me a constant 1.00 load average

    when I have pstates and thermald disabled I get this for my cpu frequencies but still get the same load average


    800000
    800000
    800000
    800000
    800000
    800000
    800000
  12. [SOLVED] Re: ubuntu 14.10, kernel 3.16 is giving me a constant 1.00 load average

    yeah I would definitely be willing to experiment, I'm treating the installation as temporary until I figure out the issue, or if I can't, installing 14.04. Yeah I have tried newer kernels, and I...
  13. [SOLVED] Re: ubuntu 14.10, kernel 3.16 is giving me a constant 1.00 load average

    Hey, thanks for responding. Yeah i wasn't sure where to post this, i'll give the general help forum. I too have ubuntu 14.10 with the same kernel on my desktop running with a normal load average,...
  14. [SOLVED] ubuntu 14.10, kernel 3.16 is giving me a constant 1.00 load average

    This has had me scratching my head for a few days now. I recently bought an asus N550JK-DB74T, and installed ubuntu 14.10. For some reason it starts up and the load average climbs to 1.00 in about...
  15. Replies
    17
    Views
    3,666

    [ubuntu] Re: No updates on PPA for Chromium Builds

    I have been curious about this too, the chromium ppa has always been good about always keeping up to date, but now I see that the daily ppa has been idle for the past 3 weeks....I use the dev...
  16. Replies
    35
    Views
    11,356

    [ubuntu] Re: Ubuntu 11.04 and ATI Drivers

    I can definately confirm that I am having the same right corner problem with ll.5 where it starts the pointer gets seemingly stuck there for a minute and my cpu goes crazy for a second....I'm also...
  17. Replies
    3
    Views
    2,845

    [ubuntu] Re: Help installing i7z

    I have used/still use that tool for monitoring my i7's turbo behaviour....It is definitely safe....after you compile and install it you should be able to run it from your terminal no matter where it...
  18. Thread: CK patch set

    by chronniff
    Replies
    137
    Views
    23,120

    [SOLVED] Re: CK patch set

    merv, you aren't by chance using an ati video card with the latest fglrx driver are you? I only ask because the last two versions of that driver have been giving me suspend and resume issues similar...
  19. Thread: CK patch set

    by chronniff
    Replies
    137
    Views
    23,120

    [SOLVED] Re: CK patch set

    also, Dan feel free contact me if you need my help testing anyting as well.

    I'm at:
    daveconniff@gmail.com
  20. Thread: CK patch set

    by chronniff
    Replies
    137
    Views
    23,120

    [SOLVED] Re: CK patch set

    just to specify my testing of this, I have used it on both my new custom core i7 960 desktop, and also on an old dell inspiron 1420 with core 2 duo chip and integrated (yup those first ones dell sold...
  21. Thread: CK patch set

    by chronniff
    Replies
    137
    Views
    23,120

    [SOLVED] Re: CK patch set

    Hey, I have been using your build with the BFS patch...First of let me say thank you for taking the time to do it, and second of all, one major difference I have noted in lucid using your ck-preempt...
  22. Replies
    9
    Views
    5,244

    [ubuntu] Re: Where are the fsck results?

    Spoke to soon, just found the results in /var/log/boot.log, the relevent lines for me were:

    dev/mapper/vg0-lv1--root has been mounted 20 times without being checked, check forced....
  23. Replies
    9
    Views
    5,244

    [ubuntu] Re: Where are the fsck results?

    Hey saw your post as I was just thinking the same thing....I noticed this a few releases ago, for some reason somewhere along the way the auto filechecks stopped logging their results...don't know...
  24. Replies
    7
    Views
    2,346

    [ubuntu] Re: ATI Radeon 5770 hd problems

    SeePU.......your absolutely right about xserver 1.7 not being supported yet, so that could be an issue, one that has been bugging people for a while now (especially it seems arch users). thankfully I...
  25. Replies
    7
    Views
    2,346

    [ubuntu] Re: ATI Radeon 5770 hd problems

    what version of the driver are you using, I have been having major issues with compiz and the latest driver 10.2 on my 5770....10.1 works reasonably well, try installing that one (after first...
Results 1 to 25 of 61
Page 1 of 3 1 2 3