Search:

Type: Posts; User: rockorequin; Keyword(s):

Page 1 of 5 1 2 3 4

Search: Search took 0.01 seconds.

  1. Re: Ubuntu 16.04 on Dell Xps 15 9550 (i7-6700HQ - 1TB SSD - UHD 4k touch)

    Hey, that's cool. Could you be more specific about the automatic notification - do I need to set something up (my Ubuntu currently doesn't tell me there's an update available). Also, when you say you...
  2. Re: Ubuntu 16.04 on Dell Xps 15 9550 (i7-6700HQ - 1TB SSD - UHD 4k touch)

    You can upgrade to 1.2.16 by downloading the executable from the Dell site (eg from http://www.dell.com/support/home/au/en/aubsd1/product-support/product/xps-15-9550-laptop/drivers - look for the...
  3. Re: Ubuntu 16.04 on Dell Xps 15 9550 (i7-6700HQ - 1TB SSD - UHD 4k touch)

    @betterwithchemistr - do you have the 4k screen? I have, and I'm still seeing random flickering with BIOS 1.2.16 when the screen brightness is on lower settings.
  4. Re: Ubuntu 16.04 on Dell Xps 15 9550 (i7-6700HQ - 1TB SSD - UHD 4k touch)

    I just loaded it, and so far it seems ok except that the lowest brightness setting still turns off the screen completely. But the brightness keys respond quickly, unlike in 1.2.14, and most...
  5. Re: Ubuntu 16.04 on Dell Xps 15 9550 (i7-6700HQ - 1TB SSD - UHD 4k touch)

    I just tested BIOS 1.2.13 and I still have the brightness problem after resume (there is only 100% brightness or screen off).

    Just to clarify an earlier comment I made about about the setting for...
  6. Re: Ubuntu 16.04 on Dell Xps 15 9550 (i7-6700HQ - 1TB SSD - UHD 4k touch)

    Just checking, did you try what I mentioned in a post above? I reset the BIOS settings to default, changed the disk back to AHCI and reconstructed my Ubuntu boot, set POST behaviour back to minimal...
  7. Re: Ubuntu 16.04 on Dell Xps 15 9550 (i7-6700HQ - 1TB SSD - UHD 4k touch)

    That post didn't sound very hopeful (they said they had referred it to Canonical, when it's clearly a BIOS regression!) but Dell confirmed to me separately that they are aware of the issue and are...
  8. Re: Ubuntu 16.04 on Dell Xps 15 9550 (i7-6700HQ - 1TB SSD - UHD 4k touch)

    Yes, mine is working completely fine with an external monitor (Dell something-or-other @1920x1080) connected via HDMI.

    @morhook: thanks for the heads up on the BIOS and brightness issues. I have...
  9. [SOLVED] Re: Upgrade to 4.4.0.6.7 'kills' monitor (HDMI)

    I have the same problem. Kernels 4.2 and 4.5-rc6 work fine, but 4.4 doesn't detect anything on HDMI. It seems it might be a known problem - see...
  10. Replies
    53
    Views
    7,070

    [ubuntu] Re: Screen Won't Turn Off

    Did anyone actually submit a bug report for this? In case not, I did here: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/unity/+bug/1377537
  11. Replies
    53
    Views
    7,070

    [ubuntu] Re: Screen Won't Turn Off

    I did the upgrade from 14.04, that's why I'm interested to know if the screen lock works from a clean install.

    The upgrade was fun in itself - the computer locked up completely half-way through (I...
  12. Replies
    53
    Views
    7,070

    [ubuntu] Re: Screen Won't Turn Off

    Did a reinstall help? I have the same problem in 14.10. The screen doesn't turn off or lock after the designated time (CTRL-ALT-L doesn't make it lock, either)

    However, Lock Screen from the system...
  13. [ubuntu] Re: VMware player breaks ctrl+a combo (gnome shell)

    Yup, that's what I did back in 2008. :)

    fwiw, I found the source of my problem. xmodmap showed:


    shift Shift_L (0x32), Shift_R (0x3e)
    lock Caps_Lock (0x42)
    control ...
  14. [ubuntu] Re: VMware player breaks ctrl+a combo (gnome shell)

    And then I remembered I have gnome-shell installed, so I can try it. In Ubuntu 12.10 with vmwareplayer 5, I lose CTRL-everything as well when vmwareplayer is running. I also lose the ability to type...
  15. [ubuntu] Re: VMware player breaks ctrl+a combo (gnome shell)

    When using VMwarePlayer in Unity, I lose CTRL-everything. Do you lose just CTRL-a in gnome-shell?

    Running setxkbmap fixes it for me temporarily, but only until the mouse cursor goes back over the...
  16. Replies
    35
    Views
    9,614

    [all variants] Re: Information about Nvidia optimus support

    Does resizing the window help? I always get a black screen when I first run something on the nouveau card (and nouveau floods the syslog with PGRAPH errors), but resizing it smaller or bigger even...
  17. Replies
    35
    Views
    9,614

    [all variants] Re: Information about Nvidia optimus support

    Yes, but I have no /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo folder, which the internet tells me I need to use vgaswitcheroo. But my kernel (3.6-rc4) is built with CONFIG_VGA_SWITCHEROO=y.



    Sadly,...
  18. Replies
    35
    Views
    9,614

    [all variants] Re: Information about Nvidia optimus support

    @Lekensteyn, thanks for the info. But how exactly does bumblebee not cooperate with prime? Doesn't it just wait in the background and wait for optirun to request a server? Or does it stop vga...
  19. Replies
    35
    Views
    9,614

    [all variants] Re: Information about Nvidia optimus support

    Actually, I found that I don't need to remove bumblebee/nvidia: if I restart X after I modprobe nouveau, I get sane values for xrandr --listproviders, and prime works. It only works if I allow...
  20. Replies
    35
    Views
    9,614

    [all variants] Re: Information about Nvidia optimus support

    I just installed xorg-edgers and the latest nouveau/intel from git. The default xrandr command doesn't support --listproviders, but running


    /opt/xorg/xrandr --listproviders

    (ie the one I...
  21. Replies
    35
    Views
    9,614

    [all variants] Re: Information about Nvidia optimus support

    I used the official master git code (I think) for nouveau and intel (ie I didn't need the prime branches):

    nouveau:

    git://anongit.freedesktop.org/nouveau/xf86-video-nouveau
    ...
  22. Replies
    35
    Views
    9,614

    [all variants] Re: Information about Nvidia optimus support

    @pogopuschel: thanks for the guide, I got it working after a couple of hiccups. There was a typo in the build code (cd.. instead cd ..). I used xserver 1.12.99.905 instead of .903 and the latest...
  23. Replies
    5
    Views
    5,113

    [ubuntu] Re: Can't play Vimeo

    @Motorhead Kaze: thanks! I found that adding player.vimeo.com to flashblock's whitelist also fixes the problem.
  24. Replies
    4
    Views
    2,777

    Re: How do I use this Motion Gui

    In case you were still wondering... it's a qt project, so you can load and build it with qtcreator (sudo apt-get install qtcreator). I needed to install libqtwebkit-dev as well to get it to build...
  25. Re: HOWTO: Run a particular program but prevent it from accessing the Internet

    Great tutorial, thanks, a small improvement I have to suggest is to make the /usr/bin/ni script like so:


    #!/bin/bash
    CMD=$@
    sg no-internet "$CMD"


    and then you don't need to add the quotes...
Results 1 to 25 of 102
Page 1 of 5 1 2 3 4