Search:

Type: Posts; User: CrocoDuck; Keyword(s):

Page 1 of 10 1 2 3 4

Search: Search took 0.01 seconds.

  1. Re: Focusrite Saffire 6 Audio capture problems

    Did you also try the USB ports on the back? I am asking cause in the past I had similar problems and it turned out that the front connectors were unable to supply enough current to correctly power...
  2. Re: Focusrite Saffire 6 Audio capture problems

    i wonder whether it is an USB bandwidth problem. Is the behavior the same regardless of the USB port you use?
  3. Re: Focusrite Saffire 6 Audio capture problems

    Uhm... Not sure what could be causing that. The device should work. It could be a kernel/ALSA bug. I would suggest to create an AV Linux live bootable media and see whether the card works in that...
  4. Re: Focusrite Saffire 6 Audio capture problems

    I was expecting to see that by switching to an USB hub controlled by the xhci_hcd kernel driver. Good.

    So, plug your saffire, check its card number with this:


    cat /proc/asound/cards

    and...
  5. Re: Focusrite Saffire 6 Audio capture problems

    This is no good. Seems like your kernel is struggling to get proper communication:



    [ +0.978785] usb 1-1.4: cannot submit urb 0, error -28: not enough bandwidth


    Let's look at your onboard...
  6. Re: Focusrite Saffire 6 Audio capture problems

    Weird. I wonder whether the device itself is broken. Do you have another laptop, even with another OS, to test it with?

    As for your currently affected computer, boot it up with the card unplugged,...
  7. Replies
    29
    Views
    4,459

    [ubuntu_studio] Re: Some informal tips for Ubuntu Studio Setup

    Oh no!!! I hope you can keep on recovering. Glad to see you have an accommodation again. It must be hell. Let us know if we can be of any help.

    Best wishes.
  8. Re: Buzzing in speakers when headsets are plugged in and back jacks are muted

    Uhm... alright. I am thinking we might work around this using a shell script that makes muting of the speaker channels when the headphone insertion is detected. Let's start see if we can mute/unmute...
  9. Re: Buzzing in speakers when headsets are plugged in and back jacks are muted

    No particular options listed for your codec. However, are you on a Asus laptop? You could try this:

    Edit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf:



    sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf


    And...
  10. Re: Buzzing in speakers when headsets are plugged in and back jacks are muted

    Hi. Often these problems are solved by telling ALSA the exact model of your audio codec (if it happens there is a suitable option). Have a look at your soundcards:

    Use this to locate the affected...
  11. [ubuntu] Re: Intense Static After Extended Guitar Amp Sim Use

    A quick search shows few results of problem with noise when using your Tascam:

    http://forum.audacityteam.org/viewtopic.php?f=46&t=77438...
  12. [ubuntu] Re: Intense Static After Extended Guitar Amp Sim Use

    Oh I see. Perhaps this thread?
  13. [ubuntu] Re: Intense Static After Extended Guitar Amp Sim Use

    If you can't record the noise when streaming the plugin output directly to a recorder, then it would mean that the noise is not digitally generated. You might be right about the fact it comes from...
  14. [ubuntu] Re: Intense Static After Extended Guitar Amp Sim Use

    Oh really?!! :lolflag: Actually I think I am not very keen of wine... I never use it. The last time I messed with it was a solid 6 years ago I think.

    Other than what suggested by marseille2, I...
  15. [ubuntu_studio] Re: many audio programs just don't work in xenial, at least not for me

    Sorry we couldn't really fix this. About other distros, you could check this post in my blog. I think you might like KXStudio. Cool thing is that KXStudio has repositories you can add on top of any...
  16. [ubuntu_studio] Re: many audio programs just don't work in xenial, at least not for me

    Looking at lshw would give info about both the hardware and how your system recognizes it, which is probably the most important part. I don't think it can expose you to any danger, but only share...
  17. [ubuntu_studio] Re: many audio programs just don't work in xenial, at least not for me

    From what I gather by having a look online I would think that perhaps your ram is fine, but better to see lshw first. Not really sure about what to think now really, a part for checking for memory...
  18. [ubuntu_studio] Re: many audio programs just don't work in xenial, at least not for me

    I think it might be worth for you to post the whole output of lshw at this point. Memtester might not be telling us the whole story and we have been unable to test the ram from user space, which...
  19. [ubuntu_studio] Re: many audio programs just don't work in xenial, at least not for me

    I suggested to a-you to try an AVLinux live image just to help troubleshooting his currently malfunctioning Ubuntu Studio install. In fact, I am not entirely sure he is not having an hardware...
  20. Thread: aggravating

    by CrocoDuck
    Replies
    3
    Views
    411

    [ubuntu_studio] Re: aggravating

    Not an Ubuntu dude anymore, but I recall never been a fun of software centers. I always used synaptic (at the beginning) and later the terminal. I found that browsing online for programs and then...
  21. Replies
    6
    Views
    612

    [ubuntu_studio] Re: Updating audio drivers?

    Interesting. Never heard of that. If you don't really need it, uninstall the package supplying that functionality. It should be as easy as



    sudo apt-get remove speech-dispatcher


    Or,...
  22. Replies
    6
    Views
    612

    [ubuntu_studio] Re: Updating audio drivers?

    Using the package manager is the way to go. No need to uninstall (I don't think the package manager would even allow that as alsa-base is a dependency for many things).

    I don't know why reboot...
  23. [ubuntu_studio] Re: many audio programs just don't work in xenial, at least not for me

    uhm... I think it is good you have microcode actually. I have seen a post somewhere (I lost the link) where a similar problem was solved by installing micro-code. So I guess we are good on that side....
  24. [ubuntu_studio] Re: many audio programs just don't work in xenial, at least not for me

    OK. I asked cause in my experience, few releases ago (2010 - 2012 era), I had the following problem: when installing Ubuntu on a hard drive where there was another Ubuntu, even if formatting the hard...
  25. [ubuntu_studio] Re: many audio programs just don't work in xenial, at least not for me

    Ho there! /etc/security contains files that set the limits for the resources the programs can ask for. That is the reason why we are looking at it: to see if there is some rule that makes memory...
Results 1 to 25 of 250
Page 1 of 10 1 2 3 4