Search:

Type: Posts; User: tekybrit; Keyword(s):

Search: Search took 0.00 seconds.

  1. Replies
    5
    Views
    1,048

    [ubuntu] Re: Authentication Required

    Thanks, that was great to have it solved so quickly.
  2. Replies
    5
    Views
    1,048

    [ubuntu] Authentication Required

    Why does this message appear when everything works ok?

    Screenshot.png

    The number following "localhost:" is not always the same, probably changes each time I restart.

    I have a HP Touchsmart...
  3. Thread: Sound Problem

    by tekybrit
    Replies
    33
    Views
    7,774

    [ubuntu] Re: Sound Problem

    Sorry, still no luck.

    But I notice now that after robooting with either of the suggested edits to alsa-base.conf GNOME ALSA Mixer volume for speakers is set to lowest level, I do not know if this...
  4. Thread: Sound Problem

    by tekybrit
    Replies
    33
    Views
    7,774

    [ubuntu] Re: Sound Problem

    john@touchsmart:~$ dmesg | grep -C1 -E 'ALSA|HDA|HDMI|sound|hda.codec|hda.intel'[ 9.796713] Console: switching to colour frame buffer device 240x67
    [ 11.038839] HDA Intel 0000:00:08.0: power...
  5. Thread: Sound Problem

    by tekybrit
    Replies
    33
    Views
    7,774

    [ubuntu] Re: Sound Problem

    I selected the Output tab of Sound Preferences Dialog.
    Setting the connector to Speakers, Headphones or Output has no effect, but the balance control directly above it does.

    The plot thickens.
  6. Thread: Sound Problem

    by tekybrit
    Replies
    33
    Views
    7,774

    [ubuntu] Re: Sound Problem

    I selected the Sound Preferences Dialog from System>Preferences>Sound.
    Then turned off the profile, which just makes the dialogs volume & balance controls inoperative, but they work again when I...
  7. Thread: Sound Problem

    by tekybrit
    Replies
    33
    Views
    7,774

    [ubuntu] Re: Sound Problem

    Forgot to mention that in GNOME ALSA MIXER the following volume (and where appropriate balance) controls all affect the headphone output.
    Master, Headphone & PCM
  8. Thread: Sound Problem

    by tekybrit
    Replies
    33
    Views
    7,774

    [ubuntu] Re: Sound Problem

    I have sound from the headphone output and the microphone jack works fine, but still no internal speakers.
    Rhythmbox Music Player exits a fraction of a second after being selected from the...
  9. Thread: Sound Problem

    by tekybrit
    Replies
    33
    Views
    7,774

    [ubuntu] Re: Sound Problem

    I Replaced auto with touchsmart in alsa-base.con

    now speaker test runs without error, but no sound still.
  10. Thread: Sound Problem

    by tekybrit
    Replies
    33
    Views
    7,774

    [ubuntu] Re: Sound Problem

    I think I have messed something up.
    Seeing your reply to laskarhack, I thought
    options snd-hda-intel model=autowould help me, it seems I was wrong because now I have Device resource busy come up!...
  11. Thread: Sound Problem

    by tekybrit
    Replies
    33
    Views
    7,774

    [ubuntu] Re: Sound Problem

    Sorry, still no sound from speakers, have not tried headphones or microphone.
    Speaker test goes through the motions, but no sound, umuted & levels up.

    john@touchsmart:~$ aplay -l
    **** List of...
  12. Thread: Sound Problem

    by tekybrit
    Replies
    33
    Views
    7,774

    [ubuntu] Re: Sound Problem

    This is as far as I got

    1. download the script and save it somewhere

    I saved it in my download folder

    2. cd <your-download-dir>

    john@touchsmart:~$ cd Downloads...
  13. Thread: Sound Problem

    by tekybrit
    Replies
    33
    Views
    7,774

    [ubuntu] Re: Sound Problem

    My PC is

    HP TOUCHSMART 600-1105XT 23.0" 1080P 2.2GHZ DESKTOP PC

    Which means I am probably in the wrong thread (am still trying to understand everything)

    Unfortunately I have not learnt...
  14. Thread: Sound Problem

    by tekybrit
    Replies
    33
    Views
    7,774

    [ubuntu] Re: Sound Problem

    Should ESound Daemon be running?
  15. Thread: Sound Problem

    by tekybrit
    Replies
    33
    Views
    7,774

    [ubuntu] Re: Sound Problem

    Your ALSA information is located at http://www.alsa-project.org/db/?f=f6b43644ae572a535632721cbbc27ac0b3630996
  16. Thread: Sound Problem

    by tekybrit
    Replies
    33
    Views
    7,774

    [ubuntu] Re: Sound Problem

    I had not installed gnome-alsamixer, but thanks to your tip, have now.
    Still got the problem of no sound from internal speakers.
  17. Thread: Sound Problem

    by tekybrit
    Replies
    33
    Views
    7,774

    [ubuntu] Re: Sound Problem

    I have no sound with LUbuntu & never have since installed less than a month ago, but sound is fine with Windows 7. Can anyone figure out what my problem is from the info below.

    john@touchsmart:~$...
Results 1 to 17 of 17