Search:

Type: Posts; User: simon_w; Keyword(s):

Page 1 of 2 1 2

Search: Search took 0.01 seconds.

  1. Re: Compiling dvdistaster: bzlib.h not found (dev files installed)

    Am I missing something? The OP said (which happens to be the solution I was after...)

    cheers!
  2. Replies
    30
    Views
    79,249

    [SOLVED] Re: Tesseract 3.0 + Ubuntu 10.04 Installation Guide

    @joe_kirchner

    thanks for the reference to scantailor -- looks good.

    I would be very grateful if you would post your script, in whatever state it's in, somewhere. I would like to work on...
  3. Replies
    1
    Views
    625

    [ubuntu] Re: cron not running?

    fella you've been super unlucky, I reckon, and just happened to set your `crontab` up the day before one of Ubuntu's bigger ****-ups of recent times...
  4. Thread: Mysql 5.5.8

    by simon_w
    Replies
    10
    Views
    17,452

    [ubuntu] Re: Mysql 5.5.8

    Best / most likely prospect is a version from dotdeb.org, which will probably be forthcoming fairly soon, I imagine.

    http://www.dotdeb.org/tag/mysql/

    :)
  5. Replies
    4
    Views
    1,045

    [ubuntu] Re: .chm to stardict dictionary files

    stardict files are not completely trivial to create yourself.

    The simplest solution is to create a tab-delimited file of the format:



    headword description
    headword2 description2
  6. Replies
    4
    Views
    2,230

    Re: Hippo OpenSim viewer

    @gitcheewawa - fair point, but if the OP had done more than report that it "won't run on my Linux-system at all" I might have felt inclined to do more than report that it runs fine on mine... ...
  7. Replies
    105
    Views
    44,344

    [ubuntu] Re: No sound in Ubuntu 10.04 RC

    @Me4oKyX - welcome to Ubuntu and GNU/Linux :)
  8. Replies
    8
    Views
    8,415

    [SOLVED] Re: Setting up conky in compiz's widget layer

    If you want it always on the desktop, why do you want it as a widget? Sounds to me like you precisely *don't* want it on the widget layer at all.

    Try removing the Compiz widget rule, and use this...
  9. Replies
    9
    Views
    2,093

    Re: Panel slow to open and network flaky

    ah - after wading through a little more, this seems to be more relevant:



    (gnome-power-manager:2590): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed
    ...
  10. Replies
    9
    Views
    2,093

    Re: Panel slow to open and network flaky

    Argh - gnome-panel is sooo flaky!

    frequently it takes ages, or doesn't start. (I actually have a keyboard shortcut to restart the panel, it's that frequent a problem).

    when it does start, i'm...
  11. Replies
    16
    Views
    5,343

    [gnome] Re: Alternative to alacarte?

    You *can* edit the menu specs. by hand, but I can't agree that there are no problems. Once you've got your head around the over-rides and how the submenus work, you have to deal with the default...
  12. Replies
    16
    Views
    5,343

    [gnome] Re: Alternative to alacarte?

    I totally agree with this. Alacarte really sucks. It is far and away my least favourite thing about Gnome (and, therefore, about Ubuntu). It has pretty much the worst usability of any Gnome program...
  13. Replies
    4
    Views
    2,230

    Re: Hippo OpenSim viewer

    Yeah, no problems for me running it on Lucid 64 bit.
  14. Replies
    105
    Views
    44,344

    [ubuntu] Re: No sound in Ubuntu 10.04 RC

    This is just telling you that the file ``/etc/modprobe.d/sound`` should be named ``/etc/modprobe.d/sound.conf`` (ALSA is still reading the file, but is warning that future versions will ignore file...
  15. Replies
    105
    Views
    44,344

    [ubuntu] Re: No sound in Ubuntu 10.04 RC

    I think you probably do, I'm sorry to say.

    (at risk of coming off as patronizing, here is a link to an excellent article about reporting and dealing with bugs. It's well-written and bang on the...
  16. Replies
    105
    Views
    44,344

    [ubuntu] Re: No sound in Ubuntu 10.04 RC

    Anoma,

    Your error is because you are missing some software which you need to compile the drivers.

    You can use the excellent instructions here as a guide, but use the Realtek download instead of...
  17. [ubuntu] Re: Lucid, Tor and Polipo (plus Vidalia?) problem

    it might also be worth mentioning that you can do runlevel administration with the GUI BUM (Boot-Up-Manager) too, which might be easier for some folks.


    sudo apt-get install bum

    still can't...
  18. [ubuntu] Re: Lucid, Tor and Polipo (plus Vidalia?) problem

    @ApEkV2:



    Will using sysv-rc-conf cause the disabling to persist when services are upgraded? I've always used
    sudo update-rc.d -f <service> remove but the rc.d links are recreated whenever a...
  19. Replies
    105
    Views
    44,344

    [ubuntu] Re: No sound in Ubuntu 10.04 RC

    Cool :) Hopefully support for these codecs will be available out-of-the-box in future versions of ALSA and Ubuntu.

    With newer hardware, especially on laptops, we will occasionally run into these...
  20. Replies
    105
    Views
    44,344

    [ubuntu] Re: No sound in Ubuntu 10.04 RC

    Thanks, that makes good sense. Thankfully the detection sequence is successful on my new laptop, and additional configuration switches are not required. I assume this result is a combination of...
  21. Replies
    105
    Views
    44,344

    [ubuntu] Re: No sound in Ubuntu 10.04 RC

    @lidex -

    my apologies, thanks for the correction (I was looking at the wrong one). Any insight, then, on why the driver isn't supported out-of-the-box with ALSA?

    (ps. - the driver link you...
  22. Replies
    105
    Views
    44,344

    [ubuntu] Re: No sound in Ubuntu 10.04 RC

    @kr651129



    What issue is this a workaround for?

    If you really had perfect audio on Karmic and it's broken on a clean Lucid install, then this sounds like it could be a genuine regression...
  23. Replies
    105
    Views
    44,344

    [ubuntu] Re: No sound in Ubuntu 10.04 RC

    @claytonlewis -

    don't despair! The audio controller you've got is very new, that's all (the datasheet is dated Dec. 2009). You'd have the same difficulty (probably worse) with any OS if the...
  24. Replies
    105
    Views
    44,344

    [ubuntu] Re: No sound in Ubuntu 10.04 RC

    okay - no problem. if you've installed .23, the plugins, libs and tools from Lucid (.22) probably won't play nice, so you'll need to install those three from the Realtek package as well, so that...
  25. Replies
    105
    Views
    44,344

    [ubuntu] Re: No sound in Ubuntu 10.04 RC

    @claytonlewis

    The ALC663 codec that your Asus is using is very new, and the drivers aren't bundled in ALSA yet (not even in the backports repo, it seems). You *need* to use the version from...
Results 1 to 25 of 50
Page 1 of 2 1 2