Search:

Type: Posts; User: AlainJLEB; Keyword(s):

Page 1 of 2 1 2

Search: Search took 0.01 seconds.

  1. Replies
    5
    Views
    2,140

    [kubuntu] Ask for advise: any USB microphone to recommend ?

    Since no-one answered in my post about my issue with the built-in iMac microphone, I'm considering buying an external USB one. Any advise on vendor/model to recommend and/or to avoid ?

    Thanks !
  2. Replies
    5
    Views
    2,140

    [kubuntu] Who is using an iMac under Ubuntu or Kubuntu with a working builtin microphone?

    So that this person can help me setting up mine
  3. Replies
    5
    Views
    2,140

    [kubuntu] No-one with an iMac under Ubuntu having a working builtin mic ??????

    ???
  4. Replies
    5
    Views
    2,140

    [kubuntu] No-one with an iMac under Ubuntu having a working builtin mic ?

    Can't believe it :(
  5. Replies
    5
    Views
    2,140

    [kubuntu] Re: iMac builtin microphone not working

    One thing to mention: when looking at the Intel iMac FAQ sound section, I noticed that I don't have the file /etc/modprobe.d/alsa-base but one called /etc/modprobe.d/alsa-base.conf

    Whatever the...
  6. Replies
    5
    Views
    2,140

    [kubuntu] iMac builtin microphone not working

    Hi there,

    I have an issue with the builtin microphone of my iMac: it seems to be detected, but nothing gets recorded whatever I select as source (Front Mic, Mic or Line) while all captures...
  7. Replies
    8
    Views
    1,035

    [ubuntu] Re: fglrx issue after kernel upgrade

    Will this behave the same way as if I was running the LiveCD for an installation? I mean will this auto-detect the right server to use?
  8. Replies
    8
    Views
    1,035

    [ubuntu] Re: fglrx issue after kernel upgrade

    Yes, I have looked for update but nothing related so far. Would it help to completely remove and reinstall Xorg? If yes, what's the best way to do it so that "it" detects correctly the right driver...
  9. Replies
    8
    Views
    1,035

    [ubuntu] Re: fglrx issue after kernel upgrade

    Well, I can't find the bug report on launchpad ... do you have the ID?
  10. Replies
    8
    Views
    1,035

    [ubuntu] Re: fglrx issue after kernel upgrade

    Despite removing and reinstalling modules and fglrx, it still does not work ... so let's go for (I hope) a very basic question: how can I remove/reinstall completely X in order to recover ?
  11. Replies
    8
    Views
    1,035

    [ubuntu] fglrx issue after kernel upgrade

    Once more, after an upgrade of kernel, the fglrx module does not work anymore. I have tried to remove the xorg-driver-fglrx package, and then install the xorg-driver-fglrx and the amdcccle one,...
  12. Replies
    5
    Views
    1,633

    [kubuntu] Re: Keyboard mapping issue

    In my initial post I'm pointing the following:

    (**) Apple, Inc Apple Keyboard: xkb_rules: "evdev"
    (**) Apple, Inc Apple Keyboard: xkb_model: "pc105"
    (**) Apple, Inc Apple Keyboard: xkb_layout:...
  13. Replies
    1
    Views
    386

    [kubuntu] Re: Alsa issue on iMac

    Solved following this link.
  14. Replies
    1
    Views
    386

    [kubuntu] [SOLVED] Alsa issue on iMac

    Hi there,

    After the upgrade from 8.04 to 8.10, there is no sound anymore, despite the fact that Alsa detects a card:

    lshw -C multimedia
    *-multimedia
    description: Audio device
    ...
  15. Replies
    28
    Views
    3,056

    [ubuntu] Re: no sound (magically, overnight)

    Hi there,

    I have a similar issue with no working sound ... have already checked mute ;) ... alsa force-reload doesn't help and even give an error:

    Terminating processes: 6187.
    Unloading ALSA...
  16. Replies
    5
    Views
    1,633

    [kubuntu] Re: Keyboard mapping issue

    Since it was working (almost) fine before the upgrade, I guess it's more an urban legend ...
  17. Replies
    5
    Views
    1,633

    [kubuntu] Re: Keyboard mapping issue

    This is an Apple forum.

    Anyone here having his french keyboard working correctly under 8.10 ??? There are keys like Alt which are also not working, so this is a really annoying issue. And what...
  18. Replies
    5
    Views
    1,633

    [kubuntu] Keyboard mapping issue

    Hi there,

    After the upgrade to 8.10, my keyboard mapping is "******".

    The thing is that it is well set to Mac French keyboard, but the functions keys are not mapped, so can't use them ......
  19. [kubuntu] Re: ATI driver issue with Kubuntu 8.10

    A reboot solved the problem

    fglrxinfo
    display: :0.0 screen: 0
    OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
    OpenGL renderer string: ATI Mobility Radeon HD 2600 XT
    OpenGL version string:...
  20. [kubuntu] Re: ATI driver issue with Kubuntu 8.10

    Hi there

    I have tried to do the Ubuntu way, and now I'm back with X running, but still not with fglrx :(

    When running fglrxinfo or glxinfo, the result is always:

    name of display: :0.0
    X...
  21. [kubuntu] [SOLVED] ATI driver issue with Kubuntu 8.10

    Hi there,

    After the Kubuntu 8.10 upgrade, I've seen a drop in X performance ... indeed, Xorg has been updated and thus I need a new build/version of ATI's proprietary driver.

    After downloading...
  22. [kubuntu] Re: Keyboard mapping issue after upgrade to 8.04

    The key at the left of 1 is <> instead of @#
    As a result, the key at the left of w (azerty keyboard) is @# instead of <>
    The function keys F1, F2, F3 and F4 are not recognized - they have special...
  23. [kubuntu] Re: Issue while logging out or shutting down system

    I have installed manually the latest version of the ATI drivers following this procedure. The shutdown is now working fine, despite the fact that the display while shutting down is weird. It seems...
  24. [kubuntu] Re: Issue while logging out or shutting down system

    I've just tried envy, which claims that latest version is 8.3 ... but nothing happens, I guess linked to this python error:

    envyng-qt
    /usr/lib/python2.5/site-packages/apt/__init__.py:18:...
  25. [kubuntu] Re: Issue while logging out or shutting down system

    Well, I have already tried that solution, but it does not solve that strange behavior; I have in fact remove the launch of atieventsd using
    sudo /usr/sbin/update-rc.d -f atieventsd remove

    Now,...
Results 1 to 25 of 34
Page 1 of 2 1 2