Search:

Type: Posts; User: dgermann; Keyword(s):

Page 1 of 10 1 2 3 4

Search: Search took 0.01 seconds.

  1. Replies
    1
    Views
    265

    [SOLVED] Re: checkered monitor locking

    Friends--

    A report and I will mark this solved.

    An additional symptom: one time when it froze, there were on the screens things that looked like broken shards of glass, each with a part of a...
  2. Replies
    1
    Views
    265

    [SOLVED] checkered monitor locking

    Friends--

    Symptoms: monitors go all checkered in multiple colors, sometimes locking the machine. Seems to happen about 2 or 3 times an hour.

    System: 16.04, new install, using full disk...
  3. [SOLVED] Re: 16.04lts boot fails after nvidia install with luks lvm

    oldfred--

    Oh, you did help, you did.
  4. [SOLVED] Re: 16.04lts boot fails after nvidia install with luks lvm

    oldfred--

    I think I've got it!

    We were it seems but one step away.



    So the combination of purging nvidia and removing the nomodeset command seemed to be what did the trick.
  5. [SOLVED] Re: 16.04lts boot fails after nvidia install with luks lvm

    oldfred--

    Thank you, thank you for all your help on this!

    Let me ask you about a couple of possibilities:

    1. Would there be some way to test this using a virtual machine? I don't know if...
  6. [SOLVED] Re: 16.04lts boot fails after nvidia install with luks lvm

    oldfred--

    OK. Let me know.

    The other machine I tested on the other day only has one monitor, so it might have the same issues.

    Do you suspect it is not luks?

    Thanks for your help, oldfred!
  7. [SOLVED] Re: 16.04lts boot fails after nvidia install with luks lvm

    oldfred--

    No, I had not done that last night but did tonight. No progress that I can detect:



    What's next, maestro?
  8. [SOLVED] Re: 16.04lts boot fails after nvidia install with luks lvm

    oldfred and Gijsbert_Wiesenekk--

    Well, I tried the commands you said (see code below for details) and it still is not working--it still locks up at the U-circle, and I have to go to recovery mode....
  9. [SOLVED] Re: 16.04lts boot fails after nvidia install with luks lvm

    oldfred--

    No, this is a desktop machine with three monitors.

    bbswitch-dkms seems to be getting automagically installed when I sudo apt-get install nvidia-3whatever.

    I can try uninstalling...
  10. [SOLVED] Re: 16.04lts boot fails after nvidia install with luks lvm

    oldfred--

    Well, I am really lost now.

    Summary:

    I have purged and restarted and gotten into a login loop and purged and autoremoved and rebooted 4 or 5 times. I installed nvidia-current and...
  11. [SOLVED] Re: 16.04lts boot fails after nvidia install with luks lvm

    oldfred--

    Nor do I do games. Have three monitors is about as fancy as it gets. Just doing libreoffice writer and calc and tbird.

    I see some people talk about using a ppa for drivers. I also...
  12. [SOLVED] Re: 16.04lts boot fails after nvidia install with luks lvm

    Bashing-om--

    Thanks! I just checked and that xorg.conf file does not exist. Good to know.

    oldfred--

    Well, it was no-go; back to the drawing board I suppose. Here's what I did and the...
  13. [SOLVED] Re: 16.04lts boot fails after nvidia install with luks lvm

    oldfred--

    Thanks. So when I get to it, I will do the purge first, then nomodeset, then install the nvidia stuff.

    Thanks!
  14. [SOLVED] Re: 16.04lts boot fails after nvidia install with luks lvm

    oldfred--

    Oh, thank you very much!

    Sorry you had to wait for a response. Will get to this this weekend. I am seeing things that look like video issues, but I cannot tell for sure what is what....
  15. [SOLVED] Re: 16.04lts boot fails after nvidia install with luks lvm

    Another piece of info--tonight it offered an update and among the things offered was a new kernel. I installed it. Still have it locking at the luks password box. But again, if I go to recovery mode,...
  16. [SOLVED] Re: 16.04lts boot fails after nvidia install with luks lvm

    oldfred--

    Thanks!

    As to which card I have:

    lspci -vnn | grep VGA
    01:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation GK106 [GeForce GTX 660] [10de:11c0] (rev a1) (prog-if 00 [VGA...
  17. [SOLVED] Re: 16.04lts boot fails after nvidia install with luks lvm

    oldfred--

    Thank you for helping me!

    I installed from repository, using sudo apt-get. Had not thought of purging the nvidia! Good idea.

    The card is perhaps 4 years old, was running OK under...
  18. [SOLVED] 16.04lts boot fails after nvidia install with luks lvm

    Friends--

    Symptom: Upon rebooting, it gets to the box to enter the luks password, and locks. The screen will not accept any keyboard entries except ctrl-alt-del; I can get the computer to boot by...
  19. Replies
    1
    Views
    497

    [gnome] Re: gnome-search-tool won't open files

    Bumpity, bumpity. <grin>

    Anybody got some clues on this, please?

    Thanks!
  20. Replies
    16
    Views
    828

    [ubuntu] Re: network congestion or something else?

    Will do!

    Many thanks. See above edits for speed test results.
  21. Replies
    16
    Views
    828

    [ubuntu] Re: network congestion or something else?

    bab1--

    Thank you for all the wonderful help you have been!

    I will check out those speed tests you have pointed me to. You've given me an idea: perhaps the problem is the isp at the other end. I...
  22. Replies
    16
    Views
    828

    [ubuntu] Re: network congestion or something else?

    bab1--

    Many thanks!

    Forgot to say: the info you see came up instantly: then entered password requested and its results showed up instantly too.

    As you suggested, on wind I umounted and then...
  23. Replies
    16
    Views
    828

    [ubuntu] Re: network congestion or something else?

    bab1--

    Did this:

    doug@wind:~$ smbclient -d3 -L torus
    lp_load_ex: refreshing parameters
    Initialising global parameters
    rlimit_max: increasing rlimit_max (1024) to minimum Windows limit...
  24. Replies
    16
    Views
    828

    [ubuntu] Re: network congestion or something else?

    bab1--

    On both machines I get:

    doug@air:~$ smbtree
    Enter doug's password:
    doug@air:~$


    In other words, nothing.
  25. Replies
    16
    Views
    828

    [ubuntu] Re: network congestion or something else?

    bab1--

    Thank you. Here you go:

    From torus, the server:

    doug@torus:~$ ping -c 10 wind
    PING wind (10.8.20.13) 56(84) bytes of data.
    64 bytes from wind (10.8.20.13): icmp_seq=1 ttl=64...
Results 1 to 25 of 250
Page 1 of 10 1 2 3 4