Search:

Type: Posts; User: mendieta; Keyword(s):

Page 1 of 4 1 2 3 4

Search: Search took 0.03 seconds.

  1. compiling multi-arch packages with apt-build

    Hi

    I've been toying with apt-build, not in small part because I got a Haswell processor, and some of the software can run much faster if compiled with the right flags...
  2. Re: How to make Kubuntu (KDE) blazing fast and optimise it for performance

    Thank you for this. This is what I do on my Kubuntu installs:

    * disable ALL startup services in KDE (everything works anyways, I think they are started on demand, but login is faster)
    * removed...
  3. [kubuntu] Re: ethernet connection required to boot - why?

    This may not be a network issue. It seems like there is a 15 second wait though, before starting readahead. This is dmesg after a --verbose kernel boot ...

    [ 10.641727] init: hostname state...
  4. Replies
    8
    Views
    807

    [SOLVED] Re: Waiting for network configuration 11.10

    Yeah, sorry I didn't have time to look earlier. You did the right thing. More info here:
    https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/upstart/+bug/839595

    Cheers!
    Leo
  5. [kubuntu] Re: ethernet connection required to boot - why?

    Just an update in case it helps anyone in a similar situation. Network Manager stores its files in /etc/NetworkManager

    I did have a wifi connection listed as both "auto" and "system connection",...
  6. [kubuntu] Re: ethernet connection required to boot - why?

    That's the weird thing. It is the standard loopback!

    auto lo
    iface lo inet loopback

    Very many thanks! I will check later today on the NM gui, perhaps it uses other conf files. I've been...
  7. [kubuntu] Re: ethernet connection required to boot - why?

    Yeah, well, I tried the network manager configuration, there is no wired connection configured. I played adding one (not set to be auto), and it didn't help. Thanks for the idea, though!
  8. [kubuntu] ethernet connection required to boot - why?

    Hi

    When I moved to 12.04 beta, my netbook started booting really slow. It was a bug I helped with, where some folks would have an undesired "auto ethN" line in /etc/network/interfaces :...
  9. Replies
    8
    Views
    807

    [SOLVED] Re: Waiting for network configuration 11.10

    Hi, you can run an editor as superuser (please be careful):

    sudo gedit

    Before doing this, you may want to check the contents of /etc/network/interfaces

    Any "auto eth0" line there will make...
  10. Replies
    7
    Views
    3,105

    [ubuntu] Re: Firefox will not start in Ubuntu 10.04

    I just had this error. It turned out I had lost permission on my /home/myUserName/.mozilla

    If you know how to change ownership of a file, great. Otherwise you can just get .mozilla off the way and...
  11. Replies
    11
    Views
    1,906

    [SOLVED] Re: Samba broken in Karmic

    I see, thanks! I just saw several posts saying exactly the same: it was working in Jaunty and broke with the Karmic upgrade. Did you upgrade or have a clean install?

    In any case, I am glad things...
  12. Replies
    11
    Views
    1,906

    [SOLVED] Samba broken in Karmic

    Hi

    I spent a good couple hour today Googling around once I realized my home Samba shares (between Kubuntu machines) were broken, as a result of upgrading to Karmic (they were ok in Jaunty).
    ...
  13. [kubuntu] Re: Kubuntu 9.04 fails to connect to wireless networks

    Yes, and actually, if you install KDE 4.3 in Kubuntu 9.04, the upgrade automatically selects the KDE-4 widget for network management, and KNetworkaManager is greyed out, with a message explaining...
  14. Replies
    5
    Views
    2,007

    [kubuntu] Re: Kubuntu 9.04 on an EeePC 701?

    Ah, I forgot to add, I did have to adjust the graphics following the advice from a very popular thread here in Ubuntuforums:
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1130582

    (I use gdm to run the...
  15. Replies
    5
    Views
    2,007

    [kubuntu] Re: Kubuntu 9.04 on an EeePC 701?

    Back to the original post, KDE 4 looks fantastic in my again eee 701. The only issue is boot time: even on ext-4, it boots in 30 seconds to the X server, but then it takes 55 additional seconds to...
  16. Replies
    5
    Views
    2,007

    [kubuntu] Re: Kubuntu 9.04 on an EeePC 701?

    I fixed the problem by removing old blacklisting in /etc/modprobe.d/, I am using the default (Open Source) driver (ath5k) with no issues now.
  17. [kubuntu] Re: Kubuntu 9.04 fails to connect to wireless networks

    I fixed my problem! It was some leftover blacklisting in /etc/modprobe.d/

    Cleaning that up and using the open source driver worked just dandy! Thanks a lot MyR for hanging in there with me. I'll...
  18. [kubuntu] Re: Kubuntu 9.04 fails to connect to wireless networks

    AH, Ok!


    Mmm, I did try installing network-manager-gnome, ran nm_applet and same issue. It's something deeper. In fact, this was running perfectly in Kubuntu right after the upgrade, but there...
  19. [kubuntu] Re: Kubuntu 9.04 fails to connect to wireless networks

    Thanks a bunch, I think XFCE has a very clean interfac, I like it, even though I prefer KDE, but I would like it. Before I go on a massive install, would you be so kind to check what kernel module...
  20. [kubuntu] Re: Kubuntu 9.04 fails to connect to wireless networks

    Interesting, is Xubuntu 9.04 running the wifi ok out of the box? Maybe I should try that, unistall some heavy programs and try xubuntu-desktop. Yes, this has been horrible. Thanks a bunch!
  21. [kubuntu] Re: Kubuntu 9.04 fails to connect to wireless networks

    I think there is no need to be harsh with the developers. I also lost wifi after the upgrade (from 8.04 to 9.04). Oddly enough, right after the upgrade it did work for a couple hours, but once I...
  22. Replies
    5
    Views
    2,007

    [kubuntu] Re: Kubuntu 9.04 on an EeePC 701?

    What are you guys doing with the wifi driver? I just upgraded from 8.04 to 9.04. I could see my wifi router at home for a couple hours. But now I can't see it anymore (no wireless network is...
  23. Replies
    3
    Views
    948

    [mythbuntu] Re: No DVD menu, DVD navigation

    Danbc, if you ever figure out how you fixed it, could you please post the fix? DVD navigation is broken in Jaunty 64 bit for me (in vlc, xine, mplayer and kmplayer). It used to work fine on dvd...
  24. Replies
    44
    Views
    30,139

    [ubuntu] Re: FGLRX for 9.04 and ATI Radeon HD 3200 GPU

    Yes, this is the first time I use ATI, but it seems they release about once a month. It irritates me that there is no way to post a bug for the binary driver, oh well! The opensource radeon works...
  25. Replies
    44
    Views
    30,139

    [ubuntu] Re: FGLRX for 9.04 and ATI Radeon HD 3200 GPU

    Luiggi, if you look around on the web and in this forum, different people with the same ATI graphics cards have had different luck. That's why people are trying all sorts of funky stuff. I think what...
Results 1 to 25 of 98
Page 1 of 4 1 2 3 4