Search:

Type: Posts; User: c-m; Keyword(s):

Page 1 of 10 1 2 3 4

Search: Search took 0.02 seconds.

  1. Replies
    9
    Views
    482

    [ubuntu] Re: Dash/application menu

    App recording was turned off. I've turned it on and it's working correctly now.

    Thanks
  2. Replies
    9
    Views
    482

    [ubuntu] Re: Dash/application menu

    Mine seems to only show apps that I have never used at all. In both 14.04 and 15.04

    No amount of logging in out or resetting has changed that so far.

    Is there a way to reset the list?
  3. Replies
    9
    Views
    482

    [ubuntu] Re: Dash/application menu

    Well I've installed 15.04 and it's exactly the same.

    It doesn't remember which apps have been used recently
  4. Replies
    9
    Views
    482

    [ubuntu] Re: Dash/application menu

    My mistake I'm on 14.04

    So that is still very much in the life cycle.

    I have got 15.04 though, so might be worth a fresh install, as my current version was an upgrade.
  5. Replies
    3
    Views
    361

    [ubuntu] Re: Colour profile problem

    Has no-one here experienced this?

    Often the computer can be on for hours before the proper colour profile activates istelf. It's annoying and means Ubuntu isn't fit for any graphic work where...
  6. Replies
    9
    Views
    482

    [ubuntu] Dash/application menu

    I remember on older versions of Ubuntu that the unity dash uses to show my most used applications.

    Now on 14.10 all it shows is a random lists of 6 applications some I've never used.

    Is there...
  7. Replies
    21
    Views
    2,068

    [SOLVED] Re: Samba only works after it's restarted

    Right. This is the one from from /usr/share/samba/smb.conf so is the default one from my system.

    Oddly there was no netbios name in it at all (I added it along with other line you mentioned), nor...
  8. Replies
    21
    Views
    2,068

    [SOLVED] Re: Samba only works after it's restarted

    Oh no. What's wrong with this one?

    I got from the guide on the Ubuntu forums:

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=202605

    I can get the original from /usr/share/samba/smb.conf and use...
  9. Replies
    21
    Views
    2,068

    [SOLVED] Re: Samba only works after it's restarted

    I hadn't played with the smb.conf perhaps it was the gadmin-samba app I tried a while back.

    I've now reverted to a basic smb.conf



    [global]
    ; General server settings
    netbios name =...
  10. Replies
    21
    Views
    2,068

    [SOLVED] Re: Samba only works after it's restarted

    Thanks for the perserverance.

    Every output I have listed so far is from my Ubuntu machine which is my samba server.

    It's hostname is Home (this name was set during the Ubuntu install...
  11. Replies
    21
    Views
    2,068

    [SOLVED] Re: Samba only works after it's restarted

    yes sorry I I was a bit too keen and didn't notice it asked for my password. I edited the post above with all the output.
  12. Replies
    21
    Views
    2,068

    [SOLVED] Re: Samba only works after it's restarted

    There's no error as such, just that their was a problem connecting to the server smb://192.168.1.69

    I can ping the sever no problem, but unless I run "sudo service smbd restart" then neither the...
  13. Replies
    21
    Views
    2,068

    [SOLVED] Re: Samba only works after it's restarted

    unfortunately there is no change after added that. On a fresh reboot i can't access the server by IP or name.

    I don't see how this doesn't affect everyone running 14.04 and 14.10 as I haven't done...
  14. Replies
    21
    Views
    2,068

    [SOLVED] Re: Samba only works after it's restarted

    Hmm


    hostname
    Home



    cat /etc/hosts
    127.0.0.1 localhost
  15. Replies
    21
    Views
    2,068

    [SOLVED] Re: Samba only works after it's restarted

    Yes. Unless I run 'sudo service smbd restart' after turning the computer on, my other devices cannot connect to the server.
  16. Replies
    21
    Views
    2,068

    [SOLVED] Re: Samba only works after it's restarted

    When I run 'sudo service smbd restart' I get:


    smbd stop/waiting
    smbd start/running, process 31866


    After the restart:
  17. Replies
    21
    Views
    2,068

    [SOLVED] Samba only works after it's restarted

    I have my 14.10 machine as a samba server, but oddly samba only works after I run "sudo service smbd restart"

    I do remember seeing a thread on this but I can't find it now.

    The problem seems...
  18. Replies
    3
    Views
    361

    [ubuntu] Colour profile problem

    Hi,

    I have a calibrated colour profile that use with ubuntu 14.04

    The problem is that the profile doesn't seem to be used when first logging into the machine. It I click on a folder, open an...
  19. Replies
    6
    Views
    865

    [ubuntu] Re: Crazily slow internet browsing in ubutu 14.04

    I've never touched /etc/network/interfaces. It contains


    # interfaces(5) file used by ifup(8) and ifdown(8)
    auto lo
    iface lo inet loopback


    It's not really a case of it getting bad, it's a...
  20. Replies
    6
    Views
    865

    [ubuntu] Slow internet browsing in Ubuntu 14.04

    I'm using ubuntu 14.04 on my desktop machine and find that 50-60% of the time I'm having internet connection problems. i.e pages do not load or take an eternity to load.

    My actual network...
  21. Replies
    2
    Views
    1,210

    [ubuntu] Re: X2GO ssh passphrase problem

    No, if all is working you should be able to connect to the same machine. The same with NX and FreeNX. It's probably the best way to test it.

    In any event I've tried from an external machine and...
  22. Replies
    2
    Views
    1,210

    [ubuntu] X2GO ssh passphrase problem

    I normally use FreeNx and no machine client on my machine, but on my current install of 14.04 I was recommended x2go.

    Installation was easy and there is no configuration needed of the server....
  23. Replies
    2
    Views
    5,434

    [ubuntu] Can't remove nvidia drivers- apt error

    I've got screen flicker issues with the nvidia-340 drivers to want to remove them and install the nvidia-331 package.
    However the system has other ideas. Using the code below I get an error:

    ...
  24. Replies
    5
    Views
    613

    [ubuntu] Re: Grub turn off efi mode

    It's not a case of selecting either or in the bios, enabling EFI boot in the bios doesn't prevent regular boot. At least it never has in the four years I've owned this board.

    If I turn Enable EFI...
  25. Replies
    5
    Views
    613

    [ubuntu] Re: Grub turn off efi mode

    Nope not confusing anything I'm afraid.

    My motherboard will boot both UEFI and bios mode. Stricktly speaking the motherboard only has a bios it doesn't have UEFI.

    It's an Intel DG41AN which...
Results 1 to 25 of 250
Page 1 of 10 1 2 3 4