Search:

Type: Posts; User: fizgig; Keyword(s):

Page 1 of 7 1 2 3 4

Search: Search took 0.01 seconds.

  1. [ubuntu] Re: 16.04 server : Script in /etc/cron.d wont run

    Thank you. I changed it to /usr/bin/touch (after verifying that was what it really was for me) and it still didn't run. This is a real pain!
  2. [ubuntu] Re: 16.04 server : Script in /etc/cron.d wont run

    Thanks. No other file in the /etc/cron.d directory was executable but I made it executable anyhow. The .sh script was already executable. Didn't seem to make a difference.
  3. [ubuntu] 16.04 server : Script in /etc/cron.d wont run

    So I have a simple file called startprogram in /etc/cron.d. It has permissions 644 and is owned by root:root.

    This file has one line:
    @reboot root /home/user/somedir/start_the_program.sh
    ...
  4. [SOLVED] Re: Rebooting Ubuntu Server when ssh'd in can't be done

    Well, I noticed in the BIOS that the boot devices listed two items - some flash thing I don't recognize and the normal disk drive. I made the normal disk drive the default drive and I can't get the...
  5. [SOLVED] Re: Rebooting Ubuntu Server when ssh'd in can't be done

    Ok. The BIOS is iBTMx-DS R1.02.

    This BIOS looks very bare bones - not a ton of options in it compared to others I've seen. In the boot menu, there's a quiet boot mode which is disabled, numlock...
  6. [SOLVED] Re: Rebooting Ubuntu Server when ssh'd in can't be done

    Yeah, I've run into the need for a monitor as well. The flaw in that theory is that it can cold boot without the monitor just fine. It's just re-booting without the monitor that fails.
  7. [SOLVED] Rebooting Ubuntu Server when ssh'd in can't be done

    Fresh install of 64bit vivid server. Got a LAMP stack installed and openssh.

    Scenario 1: No monitor, I'm only ssh'd in
    When I try to do a "sudo reboot", my ssh tession is terminated and am...
  8. Replies
    2
    Views
    512

    [ubuntu] Re: Installing onto Asus Q87T Motherboard

    Thanks for the reply. My latest settings appear to match yours and no dice. Going to send this machine back.
  9. Replies
    2
    Views
    512

    [ubuntu] Installing onto Asus Q87T Motherboard

    Been ripping my hair out to get any recent version of Ubuntu server running on this motherboard with an SSD hard drive. I've tried it with UEFI enabled and 14.04 64bit server. I've tried it with...
  10. [ubuntu] Only first account in chap-secrets can vpn in?

    I installed pptp as described here: https://help.ubuntu.com/community/PPTPServer

    Works like a champ if I try to login with the credentials of the first account in chap-secrets. If I do the...
  11. Replies
    10
    Views
    464

    [ubuntu] Re: Grr. Almost there with nat...

    Well, I'm not sure asterisk has anything to do with it. The packet leaves the asterisk computer and is bounced back by the firewall with both the sender and receiver address changed. I can see that...
  12. Replies
    10
    Views
    464

    [ubuntu] Re: Grr. Almost there with nat...

    By adding an "-i em1" to my prerouting rule, I get a clean communication from asterisk#1 to asterisk#2:


    $IPT -t nat -A PREROUTING -i em1 -s (asterisk#1publicIP) -d (asterisk#2publicIP) -p udp...
  13. Replies
    10
    Views
    464

    [ubuntu] Re: Grr. Almost there with nat...

    Thinking about it some more, it seems like each packet being sent from asterisk#2 is being reflected back to it by the ubuntu gateway. That's why you see 6 packets in that conversation but only 3...
  14. Replies
    10
    Views
    464

    [ubuntu] Re: Grr. Almost there with nat...

    What I described above was for when asterisk#1 is initiating contact with asterisk#2. When it's the other way around, it's even weirder. I decided to run tcpdump on two different interfaces of the...
  15. Replies
    10
    Views
    464

    [ubuntu] Re: Grr. Almost there with nat...

    Well, I'd like to stay with SNAT and DNAT as I've read all over the internet they're less CPU-intensive than masquerade. Also, they should work fine if all IP addresses are known. As you can see, I...
  16. Replies
    10
    Views
    464

    [ubuntu] Grr. Almost there with nat...

    I have an asterisk server#1 (privateIP1) behind a plain old wifi access point (PublicIP1) in one city and another asterisk server#2 (privateIP2) behind an ubuntu server (acting as a gateway with...
  17. Replies
    6
    Views
    658

    [ubuntu] Re: iptables doesn't work upon reboot

    My script is just a list of iptables rules. That's it. I then do a iptables-save to a file and an iptables-restore from that file on boot and it doesn't work.

    Oh well, my script in rc.local...
  18. Replies
    6
    Views
    658

    [ubuntu] Re: iptables doesn't work upon reboot

    Thanks for the tip. I uninstalled that package and did it the way you suggest. Unfortunately, it didn't seem to make a difference.

    Remember, after a reboot, when I examine the iptables in...
  19. Replies
    6
    Views
    658

    [ubuntu] iptables doesn't work upon reboot

    I followed the tutorial here to make the iptables changes I make persistent.

    I see that it does indeed make a /etc/iptables/rules.v4 file with everything I want in there.

    Before rebooting to...
  20. Replies
    2
    Views
    375

    [ubuntu] Re: Simple port forward with iptables...

    Well, it turns out the server needed to be rebooted. I guess you can only flush iptables so many times...

    Thanks for your help!
  21. Replies
    2
    Views
    375

    [ubuntu] Simple port forward with iptables...

    I'd like to forward udp packets with port 4569 from my gateway ubuntu server (PUBLICIP) to my asterisk server inside (LOCALIP).

    Here are the rules I've done:


    $IPT -t nat -A PREROUTING -p udp...
  22. Replies
    16
    Views
    505

    [ubuntu] Re: Some port forwards don't work...

    I tried another version:


    -A PREROUTING -i p1p1 -o p3p1 -j DROP

    but I can't re-enable ufw with that in there - it throws an error. By the way, this is inside the *nat section. Is that what...
  23. Replies
    16
    Views
    505

    [ubuntu] Re: Some port forwards don't work...

    I tried adding:


    -A PREROUTING -i p1p1 -d 192.168.6.0/24 -j DROP

    but I got an error when trying to enable ufw. I then changed it to:


    -A PREROUTING -i p1p1 -d 192.168.6.4 -j DROP
  24. Replies
    16
    Views
    505

    [ubuntu] Re: Some port forwards don't work...

    I'm experimenting in just trying to block my ip address (192.168.1.238) from another IP I don't want to be able to get to (192.168.6.4) by adding the following line to before.rules but I'm still able...
  25. Replies
    16
    Views
    505

    [ubuntu] Re: Some port forwards don't work...

    I've discovered the problem with the 6.* communication. They were misconfigured to use an incorrect gateway. They are all set up now. Only problem I have is trying to figure out how to isolate...
Results 1 to 25 of 156
Page 1 of 7 1 2 3 4