View Full Version : [kubuntu] Samba shares not linking in 8.10

November 16th, 2008, 03:35 AM

Has anyone else had any trouble with Samba shares not linking or at least not sharing files since installing 8.10? After opening the file manager and go to network I see Network services Samba Shares and Add network Icons, I then click on Samba Shares then workgroup and can see my 1 Windows Xp box and the 3 Ubuntu boxes but the Ubuntu boxes have a page with a large blue question mark if I click on either icon I get a blank page and down at the bottom of the dialog box a message No Items,No Folders, No Files. The other boxes are running 8.04 Kubuntu and 8.04 Xubuntu. I can see the XP files from Kubuntu box but no Kubuntu or Xubuntu files. Is this another 8.10 quirk or has someone else found this and figured out a workaround? Any help will be very much appreciated.

James in GA,USA

November 16th, 2008, 08:39 PM
I have a similar problem in Ubuntu. When I open up Network and select Windows Network my workgroup doesn't show.

November 17th, 2008, 02:28 AM
Hello Coxy,

Are you running the new 8.10 on all machines? how many and are they all the new version? I have only upgraded the one box and are you running Kubuntu's new desktop KDE 4.1.3 which is the only choice we have according to what I'm reading about it. I'm thinking that this Samba network problem is connected to this KDE version because I had no problems connecting between the Ubuntu units before the upgrade. Has anyone else had this problem that can help us?

Many thanks,

James in GA,USA