PDA

View Full Version : [ubuntu] Ubuntu 8.10 (Intrepid Ibex) New network manager confusion



brack
November 12th, 2008, 01:03 PM
There are several things I find uncomfortable with new network manager:

1. There is no longer "Manual configuration..." menu item on left-click on network-status icon in gnome.

2. Left-click on network status icon brings the same window as left-click->properties. I would assume that Properties should be different from status.

3. There is no Hosts configuration tab in Network configuration GUI so I have to edit /etc/hosts via terminal.

4. I couldnt save manual setup of my IP until something happened which helped me to do so. (i just kept trying for a few days, if you can call this "solution").

does anyone know solutions for those?

drakeman007
November 12th, 2008, 04:25 PM
There are several things I find uncomfortable with new network manager:

1. There is no longer "Manual configuration..." menu item on left-click on network-status icon in gnome.

2. Left-click on network status icon brings the same window as left-click->properties. I would assume that Properties should be different from status.

3. There is no Hosts configuration tab in Network configuration GUI so I have to edit /etc/hosts via terminal.

4. I couldnt save manual setup of my IP until something happened which helped me to do so. (i just kept trying for a few days, if you can call this "solution").

does anyone know solutions for those?

You tried with this?


http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=979372

there is a inside link in the post too, you can check it out.

brack
November 12th, 2008, 10:16 PM
You tried with this?


http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=979372

there is a inside link in the post too, you can check it out.

as I say - I solved the static ip problem. When I changed ip settings to static, it suddenly asked me for password (it dint do it before) and then I decided to logout and login again. Static ip was there since. But I still have other questions standing. I didnt find the way to start network manager from within network status applet, and I dont see any part of new network manager managing hosts. Am I missing something?

brack
November 13th, 2008, 10:37 AM
Ok I figure part of the question: There is no right-click menu item on network status icon because it is gnome-network-status-applet but not nm-applet so then the question is HOW to get nm-applet on the panel? shouldnt it be automatically?

whollycow
November 28th, 2008, 03:51 PM
These bug filings may help:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/network-manager-applet/+bugs

especially this one:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/network-manager-applet/+bug/289466