PDA

View Full Version : [ubuntu] Evolution starts automatically on Eee



gibbsnich
September 20th, 2008, 08:52 PM
Hi everybody,
I'm having a little problem with by Ubuntu configuration which I can't resolve in my own.
Everytime I disconnect my Eee from the power cable, Evolution starts up. I uninstalled Evolution, now everytime I disconnect the cable I get an error message saying that Evolution is not a valid name for an executable or something similar..
I checked the /etc/acpi and /etc/acpi/events directories for anything that starts Evolution based on ACPI events which seemed a good place to look. I clicked through the gnome dialogs (energy settings etc). I searched google and the forums. Ran out of ideas.

Any idea is very welcome!
Thanks in advance!

Michael

gibbsnich
September 20th, 2008, 09:32 PM
$ tail -f /var/log/acpid
...
[Sat Sep 20 22:27:45 2008] received event "hotkey ATKD 00000050 00000002"
[Sat Sep 20 22:27:45 2008] notifying client 5224[111:123]
[Sat Sep 20 22:27:45 2008] notifying client 5331[0:0]
[Sat Sep 20 22:27:45 2008] executing action "/etc/acpi/mailbtn.sh"
...

'/etc/acpi/events/asus-mail' triggers '/etc/acpi/mailbtn.sh' ..

What's the prefered way to report this?

scottuss
October 21st, 2008, 10:41 AM
Hi, I have the same problem I'm still trawling through the forums for other reports but the best thing to do would be for you to submit a bug report using Launchpad. If you go to https://launchpad.net/ and get a Launchpad account you can submit bug reports for Ubuntu

kuruni
January 6th, 2009, 06:53 PM
A post on http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=25877 (http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=25877) helped me solve this problem:

sudo rm /etc/acpi/events/asus-mail
sudo /etc/init.d/acpid restart
See also: http://wiki.eeeuser.com/hardy_on_eee901 (http://wiki.eeeuser.com/hardy_on_eee901).