PDA

View Full Version : [ubuntu] [SOLVED] Where did my pics go?? Help...



sillyboy
September 11th, 2008, 09:45 PM
I got Digikam to find my camera. It seemed to download them, but I can't find them. Is there a tutorial out there on Digikam, or could someone give me a quick step by step on what to do from the beginning on my first batch of photos?? The pics that I think down loaded, are still in the camera.

Thanks

astabeno
September 11th, 2008, 09:48 PM
Have you checked the Pictures Folder in you home folder.

halitech
September 11th, 2008, 09:50 PM
when you first opened Digikam, it should have asked where you wanted to store the pictures. On mine, it is storing them in /home/username/Pictures (which is different then /home/username/pictures). Have you looked in that folder for them?

sillyboy
September 11th, 2008, 09:57 PM
There are no pis the "Pictures" folder. There is a "New Album" folder though. Should I just try to download the pics again?

Thanks

sydbat
September 11th, 2008, 10:00 PM
Are the pictures in the "New Album"? If so, just rename the folder.

halitech
September 11th, 2008, 10:09 PM
is there anything in the new album folder?

sillyboy
September 11th, 2008, 10:13 PM
The folder is empty! :confused:

Could you give me steps in Digikam to download my pics. Thanks:)
I will read tomorrow. I have to go to work now. Thanks again.

halitech
September 12th, 2008, 12:17 AM
Here's the steps I use:

Start Digikam

Camera - Browse media and select your camera

Download - Download all

Click New Album and give it a name

Click OK

foxmulder881
September 12th, 2008, 12:19 AM
Can't you just Search for them?

sillyboy
September 12th, 2008, 09:19 PM
I did. They don't seem to be anywhere. I searched for ".jpg". I found all my other pictures.

sillyboy
September 12th, 2008, 09:25 PM
I downloaded the pics into F-Spot. I did not want to, F-Spot just opened by it self and the pics downloaded into it...What???

Is this right? What do I do now?

halitech
September 12th, 2008, 09:39 PM
either program will work, I normally use f-spot myself. I fyou want them in Digikam, when f-spot comes up just cancel and close it then manually open digikam

sillyboy
September 12th, 2008, 09:53 PM
OK, it works! A Thousand Thanks!!!

halitech
September 12th, 2008, 09:54 PM
glad to hear its working :) don't forget to mark the thread solved so others know