PDA

View Full Version : [ubuntu] Genius VideoCAM Trek / How to install?



jorgeguberte
September 1st, 2008, 02:55 AM
So, i have this webcam, "VideoCAM Trek" plugged into an USB port, but i don't have the slightest clue on how to make it work.
Is there a good soul willing to help me? :D

linuxwizard
September 1st, 2008, 07:29 PM
Try using Ekiga see if the cam works/detected. You may have to work with the settings > Open Ekiga > Edit > Preferences > Devices > Video Devices > try changing some of the settings. (try both V4L and V4L2)

To test your webcam you can do this:
There are 6 icons on the left side of the main Ekiga window. Push the 4th button from the top (a grey round webcam). If eveything is ok, you'll see the output of the webcam. If not, you'll see the Ekiga logo bouncing slowly.

If Ekiga doesn't work post results of the command > lsusb

DisDis
January 8th, 2010, 01:47 AM
Install (vid : pid 0x0C45:0x6007):


sudo modprobe sn9c102
Enabled whitebalance and e.t.c:


# http://lwn.net/Articles/328561/
export LIBV4LCONTROL_CONTROLS=15
env LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so v4l2ucp /dev/videox
Save to config file:


LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so v4l2ctrl -d /dev/videox -s ~/camera.cfg
Load config file:


LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so v4l2ctrl -d /dev/videox -l ~/camera.cfg
Skype start:


LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so skype
After login, loading cam config. Work perfectly;)

Behemoth0089
August 28th, 2010, 07:19 PM
Try using Ekiga see if the cam works/detected. You may have to work with the settings > Open Ekiga > Edit > Preferences > Devices > Video Devices > try changing some of the settings. (try both V4L and V4L2)

To test your webcam you can do this:
There are 6 icons on the left side of the main Ekiga window. Push the 4th button from the top (a grey round webcam). If eveything is ok, you'll see the output of the webcam. If not, you'll see the Ekiga logo bouncing slowly.

If Ekiga doesn't work post results of the command > lsusb

Well I have the same camera, and it works if I do this on Ekiga, but still no response at Skype.
Is there any way to make that work?
I got Ubuntu 10.04