PDA

View Full Version : [ubuntu] 8.04 x86 sound issues



point3
July 8th, 2008, 03:46 PM
Hello,


I successfully upgraded from the previous version by clicking update distribution button in the update manager. Update took about 30 minutes, and then machine rebooted. Before update, EVERYTHING was working just fine.

Now, my issue.
Firefox can play sound from youtube, but none of my other audio players can. VLC can't play anything, Audacious stops too.

System -> Preferences -> Sound has everything mapped to ALSA. I can hear the sound when I click the test buttons. Do I miss a symlink somewhere?

Please advice what to do next.


mike@sumrak:~/Desktop$ mplayer AcDc-Thunderstruck.mp3
MPlayer 1.0rc2-4.2.3 (C) 2000-2007 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6600 @ 2.40GHz (Family: 6, Model: 15, Stepping: 6)
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.

Playing AcDc-Thunderstruck.mp3.
Audio file file format detected.
Clip info:
Title: Thunderstruck
Artist: AcDc
Album:
Year:
Comment:
Genre: Rock
================================================== ========================
Forced audio codec: mad
Opening audio decoder: [libmad] libmad mpeg audio decoder
AUDIO: 44100 Hz, 2 ch, s16le, 128.0 kbit/9.07% (ratio: 16000->176400)
Selected audio codec: [mad] afm: libmad (libMAD MPEG layer 1-2-3)
================================================== ========================
AO: [pulse] 44100Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Video: no video
Starting playback...
A: 0.0 (00.0) of 292.0 (04:52.0) ??,?%

MPlayer interrupted by signal 2 in module: play_audio