PDA

View Full Version : [ubuntu] Bridge Interface W/ VirtualBox Not Working



SupaRice
June 25th, 2008, 03:34 AM
So I've got Ubuntu 8.04, and I installed the latest version of VirtualBox via the .deb from the site. I then followed the directions in the VirtualBox user manual for setting up a bridge interface and assigning a vbox0 to it. My WindowsXP guest networking doesn't seem to work though. I've combed through some of the threads and can't figure out what I've got wrong.

I did:


sudo apt-get install bridge-utils
sudo VBoxAddIF vbox0 <user> br0
chmod 666 /dev/net/tun


And my ifconfig:


br0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:1d:09:9c:8a:bd
inet addr:172.20.227.210 Bcast:172.20.227.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::21d:9ff:fe9c:8abd/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:8387 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:7701 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:7205789 (6.8 MB) TX bytes:1290801 (1.2 MB)

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:1d:09:9c:8a:bd
inet6 addr: fe80::21d:9ff:fe9c:8abd/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:1045924 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:549302 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:100
RX bytes:1555093968 (1.4 GB) TX bytes:40731369 (38.8 MB)
Memory:fdfc0000-fdfe0000

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:2293 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:2293 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:130742 (127.6 KB) TX bytes:130742 (127.6 KB)

vbox0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:ff:de:c5:08:d4
inet6 addr: fe80::2ff:deff:fec5:8d4/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:134 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:230 errors:0 dropped:31 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:500
RX bytes:22009 (21.4 KB) TX bytes:17184 (16.7 KB)


And my /etc/network/interfaces


# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet manual

auto br0
iface br0 inet static
address 172.20.227.210
netmask 255.255.255.0
network 172.20.227.0
broadcast 172.20.227.255
gateway 172.20.227.1
dns-nameservers 172.20.227.209
dns-search here.com
bridge_ports eth0


After a while it seems that I end up with connectivity issues on the host when eth0 takes it upon himself to obtain a DHCP address, and I have the static still assigned to br0.

I also entered "host interface" under attached to in the network settings, and entered "vbox0" under "interface name".

I'm sure this is something simple and dumb, anyone know what I've done wrong?

Arrghh!

Thanks in advance for any help.

SupaRice
June 25th, 2008, 07:50 PM
Anyone?.... Anyone?.... Bueller?