PDA

View Full Version : Installing Sound card



Tunene
November 22nd, 2007, 08:20 PM
I am very new to Linux and every time that I try playing audio cd using Amarok I get error message about the :
output engine is unavailable
Xine Parameters
The I realized that no sound is installed on my system and I don't even know how to determine which sound card came with my computer (I am using Dell Latitude D830); but what I figured is that sound card is not installed on my system. Pls how can I go about resolving the problem?

linuxwizard
November 23rd, 2007, 01:39 AM
look over this
https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshooting

Also have you installed all multimedia codecs you need?

Tunene
November 25th, 2007, 10:01 PM
After removing the old installation of alsa package then I run sudo apt-get install to install alsa utils package again and rebooted my system but unfortunately when the system is up-running the
sudo aplay -l
aplay: device_list:204: no soundcards found...
Then I followed the instruction about manually compiling the driver by running
sudo apt-get install build-essential linux-header-$(uname -r) module-assistant alsa-source
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
build-essential is already the newest version.
E: Couldn't find package linux-header-2.6.22-14-generic
This is where I stopped when I got the error message. Pls what can I do?

linuxwizard
November 25th, 2007, 10:36 PM
Look on this page for Fixing sound on Gutsy. Hope this may help you.

https://wiki.ubuntu.com/LaptopTestingTeam/DellLatitudeD830

anjoze
November 26th, 2007, 09:16 PM
I just instaled Ubuntu 7.10 on my Dell Latitude D830 and then:
sudo apt-get install module-assistant
sudo m-a update
sudo m-a prepare
sudo m-a a-i alsa

Reboot computer and it's perfect

Jack_Green
November 27th, 2010, 01:51 PM
I just instaled Ubuntu 7.10 on my Dell Latitude D830 and then:
sudo apt-get install module-assistant
sudo m-a update
sudo m-a prepare
sudo m-a a-i alsa

Reboot computer and it's perfect


hello, friend.
sudo m-a a-i alsa is not work for my ubuntu 10.10.
today I upgrade my ubuntu 10.04 to 10.10, and then I remove the old kernel.
Now , my laptop has no sounds at all. I cannot install the soundcards hardware
could you help me?
if someone could help me solve the problem , please send me an e-mail
595528092@qq.com