PDA

View Full Version : World of Warcraft grafical problem



piva.francesco
August 7th, 2007, 05:22 PM
Greetings !

I have read a lot on the internet on HowTo install WoW, on Ubuntu.
I still did not find any good answer for my problem, maybe it's just a childish one. But still I do not succeed in playing / launching in a proper way WoW.

First of all I have followed step, by step this Tutorial.


https://help.ubuntu.com/community/WorldofWarcraft

Then what happens I tried this script in order to launch WoW in another Terminal:


https://help.ubuntu.com/community/WorldofWarcraft

But the answer I get from this last test, is that World of Warcraft cannot find the graphical accelerator. I press yes and it freezes my laptop and cannot restart X or switch to another terminal.

this is what I get with the script.




*@*:~$ ./script-wow.sh

X Window System Version 7.2.0
Release Date: 22 January 2007
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.2
Build Operating System: Linux Ubuntu
Current Operating System: Linux FayaLocks 2.6.20-16-generic #2 SMP Thu Jun 7 20:
19:32 UTC 2007 i686
Build Date: 04 April 2007
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.3.log", Time: Tue Aug 7 17:12:18 2007
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(**) RADEON(0): RADEONPreInit
(**) RADEON(0): RADEONScreenInit d0000000 0
(**) RADEON(0): Map: 0xd0000000, 0x08000000
(**) RADEON(0): RADEONSave
(**) RADEON(0): RADEONSaveMode(0x81f5e98)
(**) RADEON(0): Read: 0x00180006 0x0002003d 0x00000000
(**) RADEON(0): Read: rd=6, fd=61, pd=2
(**) RADEON(0): RADEONSaveMode returns 0x81f5e98
(**) RADEON(0): RADEONInitMemoryMap() :
(**) RADEON(0): mem_size : 0x08000000
(**) RADEON(0): MC_FB_LOCATION : 0xd7ffd000
(**) RADEON(0): MC_AGP_LOCATION : 0xffffffc0
(**) RADEON(0): RADEONModeInit()
1280x800 68.90 1280 1296 1328 1408 800 801 804 816 (24,32)
1280x800 68.90 1280 1296 1328 1408 800 801 804 816 (24,32)
(**) RADEON(0): Pitch = 10485920 bytes (virtualX = 1280, displayWidth = 1280)
(**) RADEON(0): RADEONInit returns 0x81f6848
(**) RADEON(0): RADEONRestoreMode()
(**) RADEON(0): RADEONRestoreMode(0x81f6848)
(**) RADEON(0): RADEONRestoreMemMapRegisters() :
(**) RADEON(0): MC_FB_LOCATION : 0xd7ffd000
(**) RADEON(0): MC_AGP_LOCATION : 0xffffffc0
(**) RADEON(0): Map Changed ! Applying ...
(**) RADEON(0): Map applied, resetting engine ...
(**) RADEON(0): Updating display base addresses...
(**) RADEON(0): Memory map updated.
(**) RADEON(0): Programming CRTC1, offset: 0x00000000
(**) RADEON(0): GRPH_BUFFER_CNTL from 30004c4c to 20167c7c
(**) RADEON(0): RADEONSaveScreen(0)
(**) RADEON(0): Setting up initial surfaces
(**) RADEON(0): Initializing fb layer
(**) RADEON(0): Setting up accel memmap
(**) RADEON(0): Initializing backing store
(**) RADEON(0): Setting up final surfaces
(**) RADEON(0): Initializing Acceleration
(**) RADEON(0): EngineInit (32/32)
(**) RADEON(0): Pitch for acceleration = 160
(**) RADEON(0): EngineRestore (32/32)
(**) RADEON(0): Initializing DPMS
(**) RADEON(0): Initializing Cursor
(**) RADEON(0): Initializing color map
(**) RADEON(0): Initializing DGA
(**) RADEON(0): Initializing Xv
(**) RADEON(0): RADEONScreenInit finished
(EE) Failed to initialize GLX extension (Compatible NVIDIA X driver not found)
The XKEYBOARD keymap compiler (xkbcomp) reports:
> Warning: Type "ONE_LEVEL" has 1 levels, but <RALT> has 2 symbols
> Ignoring extra symbols
Errors from xkbcomp are not fatal to the X server
(EE) xf86OpenSerial: Cannot open device /dev/wacom
No such file or directory.
Error opening /dev/wacom : Invalid argument
(EE) xf86OpenSerial: Cannot open device /dev/wacom
No such file or directory.
Error opening /dev/wacom : Invalid argument
(EE) xf86OpenSerial: Cannot open device /dev/wacom
No such file or directory.
Error opening /dev/wacom : Invalid argument
Synaptics DeviceInit called
SynapticsCtrl called.
seventh@FayaLocks:~$ Synaptics DeviceOn called
Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc, removing from li
st!
Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/cyrillic, removing from li
st!
Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1, removing from l
ist!
(**) RADEON(0): RADEONSaveScreen(2)
Xlib: extension "GLX" missing on display ":3.0".
err:wgl:X11DRV_WineGL_InitOpenglInfo couldn't initialize OpenGL, expect problem
s
Xlib: extension "GLX" missing on display ":3.0".
err:wgl:X11DRV_WineGL_InitOpenglInfo couldn't initialize OpenGL, expect problem
s
err:wgl:X11DRV_wglGetProcAddress No libGL on this box - disabling OpenGL support
!
err:wgl:X11DRV_wglGetProcAddress No libGL on this box - disabling OpenGL support
!
err:wgl:X11DRV_wglGetProcAddress No libGL on this box - disabling OpenGL support
!
err:wgl:X11DRV_wglGetProcAddress No libGL on this box - disabling OpenGL support
!
err:wgl:X11DRV_wglGetProcAddress No libGL on this box - disabling OpenGL support
!
err:wgl:X11DRV_wglGetProcAddress No libGL on this box - disabling OpenGL support
!
fixme:advapi:SetSecurityInfo stub
fixme:system:SystemParametersInfoW Unimplemented action: 112 (SPI_GETMOUSESPEED)
fixme:advapi:SetSecurityInfo stub
fixme:system:SystemParametersInfoW Unimplemented action: 112 (SPI_GETMOUSESPEED)
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33edac,0x00000000), stub!
Xlib: extension "GLX" missing on display ":3.0".
err:d3d:InitAdapters Failed to create a fake opengl context to find fbconfigs fo
rmats
err:wine_d3d:WineDirect3DCreate Direct3D9 is not available without opengl
Synaptics DeviceOff called
(**) RADEON(0): RADEONLeaveVT
(**) RADEON(0): RADEONRestore
(**) RADEON(0): RADEONRestoreMode()
(**) RADEON(0): RADEONRestoreMode(0x81f5e98)
(**) RADEON(0): RADEONRestoreMemMapRegisters() :
(**) RADEON(0): MC_FB_LOCATION : 0x1fff0000
(**) RADEON(0): MC_AGP_LOCATION : 0x27ff2000
(**) RADEON(0): Map Changed ! Applying ...
(**) RADEON(0): Map applied, resetting engine ...
(**) RADEON(0): Updating display base addresses...
(**) RADEON(0): Memory map updated.
(**) RADEON(0): Programming CRTC1, offset: 0x00000000
(**) RADEON(0): Wrote: 0x00180006 0x0002003d 0x00000000 (0x0000a700)
(**) RADEON(0): Wrote: rd=6, fd=61, pd=2
(**) RADEON(0): Ok, leaving now...
(**) RADEON(0): RADEONEnterVT
(**) RADEON(0): RADEONModeInit()
1280x800 68.90 1280 1296 1328 1408 800 801 804 816 (24,32)
1280x800 68.90 1280 1296 1328 1408 800 801 804 816 (24,32)
(**) RADEON(0): Pitch = 10485920 bytes (virtualX = 1280, displayWidth = 1280)
(**) RADEON(0): RADEONInit returns 0x81f6848
(**) RADEON(0): RADEONRestoreMode()
(**) RADEON(0): RADEONRestoreMode(0x81f6848)
(**) RADEON(0): RADEONRestoreMemMapRegisters() :
(**) RADEON(0): MC_FB_LOCATION : 0xd7ffd000
(**) RADEON(0): MC_AGP_LOCATION : 0xffffffc0
(**) RADEON(0): Map Changed ! Applying ...
(**) RADEON(0): Map applied, resetting engine ...
(**) RADEON(0): Updating display base addresses...
(**) RADEON(0): Memory map updated.
(**) RADEON(0): Programming CRTC1, offset: 0x00000000
(**) RADEON(0): GRPH_BUFFER_CNTL from 30004c4c to 20167c7c
(**) RADEON(0): EngineRestore (32/32)
(**) RADEON(0): RADEONSaveScreen(2)
Synaptics DeviceOn called
Synaptics DeviceOff called
(**) RADEON(0): RADEONLeaveVT
(**) RADEON(0): RADEONRestore
(**) RADEON(0): RADEONRestoreMode()
(**) RADEON(0): RADEONRestoreMode(0x81f5e98)
(**) RADEON(0): RADEONRestoreMemMapRegisters() :
(**) RADEON(0): MC_FB_LOCATION : 0x1fff0000
(**) RADEON(0): MC_AGP_LOCATION : 0x27ff2000
(**) RADEON(0): Map Changed ! Applying ...
(**) RADEON(0): Map applied, resetting engine ...
(**) RADEON(0): Updating display base addresses...
(**) RADEON(0): Memory map updated.
(**) RADEON(0): Programming CRTC1, offset: 0x00000000
(**) RADEON(0): Wrote: 0x00180006 0x0002003d 0x00000000 (0x0000a700)
(**) RADEON(0): Wrote: rd=6, fd=61, pd=2
(**) RADEON(0): Ok, leaving now...
(**) RADEON(0): RADEONEnterVT
(**) RADEON(0): RADEONModeInit()
1280x800 68.90 1280 1296 1328 1408 800 801 804 816 (24,32)
1280x800 68.90 1280 1296 1328 1408 800 801 804 816 (24,32)
(**) RADEON(0): Pitch = 10485920 bytes (virtualX = 1280, displayWidth = 1280)
(**) RADEON(0): RADEONInit returns 0x81f6848
(**) RADEON(0): RADEONRestoreMode()
(**) RADEON(0): RADEONRestoreMode(0x81f6848)
(**) RADEON(0): RADEONRestoreMemMapRegisters() :
(**) RADEON(0): MC_FB_LOCATION : 0xd7ffd000
(**) RADEON(0): MC_AGP_LOCATION : 0xffffffc0
(**) RADEON(0): Map Changed ! Applying ...
(**) RADEON(0): Map applied, resetting engine ...
(**) RADEON(0): Updating display base addresses...
(**) RADEON(0): Memory map updated.
(**) RADEON(0): Programming CRTC1, offset: 0x00000000
(**) RADEON(0): GRPH_BUFFER_CNTL from 30004c4c to 20167c7c
(**) RADEON(0): EngineRestore (32/32)
(**) RADEON(0): RADEONSaveScreen(2)
Synaptics DeviceOn called
Synaptics DeviceOff called
(**) RADEON(0): RADEONLeaveVT
(**) RADEON(0): RADEONRestore
(**) RADEON(0): RADEONRestoreMode()
(**) RADEON(0): RADEONRestoreMode(0x81f5e98)
(**) RADEON(0): RADEONRestoreMemMapRegisters() :
(**) RADEON(0): MC_FB_LOCATION : 0x1fff0000
(**) RADEON(0): MC_AGP_LOCATION : 0x27ff2000
(**) RADEON(0): Map Changed ! Applying ...
(**) RADEON(0): Map applied, resetting engine ...
(**) RADEON(0): Updating display base addresses...
(**) RADEON(0): Memory map updated.
(**) RADEON(0): Programming CRTC1, offset: 0x00000000
(**) RADEON(0): Wrote: 0x00180006 0x0002003d 0x00000000 (0x0000a700)
(**) RADEON(0): Wrote: rd=6, fd=61, pd=2
(**) RADEON(0): Ok, leaving now...





Moreover, when I stop the script, my cpu and ram are still hyper active.
I would realy like to make my WoW run under my Ubuntu Machine.


Hope the information I gave you are enough, don't hesitate to ask me some further information in order to make a good job

Regards,



fp

Sammi
August 7th, 2007, 06:33 PM
One of us must be very confused, because there is no mention of running any kind of bash script in that guide. Can you please tell me were you got that script from?

Anyway, to me it seems like your ATI Radeon drivers are borked. You should try following this guide to fix them: https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/ATI

hikaricore
August 7th, 2007, 07:52 PM
One of us must be very confused, because there is no mention of running any kind of bash script in that guide. Can you please tell me we're you got that script from?

Anyway, to me it seems like your ATI Radeon drivers are borked. You should try following this guide to fix them: https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/ATI

I believe the OP may be referring to the script that used to be on that page showing how to start a new X session for running the game. Where did that old thing go anyway? O.o

piva.francesco
August 8th, 2007, 08:26 AM
I have found this tutorial of the script here :


http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=312482

I will try later the tutorial on the link.

Regards,

fp

tuxcantfly
August 8th, 2007, 08:29 AM
Well you could always just use standard Xorg for games, and make sure that you invoke worldofwarcraft with the -opengl parameter.

piva.francesco
August 8th, 2007, 11:52 AM
Cheers,

I have tried another technique to launch WoW.exe and this is the result I got.


*@*:~$ wine .wine/drive_c/Program\ Files/World\ of\ Warcraft/WoW.e
xe -opengl
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
err:wgl:X11DRV_WineGL_InitOpenglInfo couldn't initialize OpenGL, expect problem
s
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
err:wgl:X11DRV_WineGL_InitOpenglInfo couldn't initialize OpenGL, expect problem
s
err:wgl:X11DRV_wglGetProcAddress No libGL on this box - disabling OpenGL support
!
err:wgl:X11DRV_wglGetProcAddress No libGL on this box - disabling OpenGL support
!
err:wgl:X11DRV_wglGetProcAddress No libGL on this box - disabling OpenGL support
!
err:wgl:X11DRV_wglGetProcAddress No libGL on this box - disabling OpenGL support
!
err:wgl:X11DRV_wglGetProcAddress No libGL on this box - disabling OpenGL support
!
err:wgl:X11DRV_wglGetProcAddress No libGL on this box - disabling OpenGL support
!
fixme:advapi:SetSecurityInfo stub
fixme:system:SystemParametersInfoW Unimplemented action: 112 (SPI_GETMOUSESPEED)
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33edac,0x00000000), stub!
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
err:d3d:InitAdapters Failed to create a fake opengl context to find fbconfigs fo
rmats
err:wine_d3d:WineDirect3DCreate Direct3D9 is not available without opengl
wine: Unhandled page fault on read access to 0x00000000 at address 0x7d73db44 (t
hread 0009), starting debugger...
Unhandled exception: page fault on read access to 0x00000000 in 32-bit code (0x7
d73db44).
Register dump:
CS:0073 SS:007b DS:007b ES:007b FS:0033 GS:003b
EIP:7d73db44 ESP:0033f0b0 EBP:0033f108 EFLAGS:00010202( - 00 - -RI1)
EAX:0033f0d4 EBX:7d74f718 ECX:7d74fe94 EDX:00000000
ESI:00000000 EDI:7d74fe90
Stack dump:
0x0033f0b0: 7d74fe90 00000009 0033f0f8 00110000
0x0033f0c0: 7bc30faf 7d74fe90 7d74f718 0033f0fc
0x0033f0d0: 7d738065 0033f140 0033f340 0033f540
0x0033f0e0: 0033f560 0033f568 0033f56c 0033f570
0x0033f0f0: 0033f574 0033f578 0033f588 00c48d7e
0x0033f100: 00000000 00c48d7c 0033f738 0056b0e7
Backtrace:
=>1 0x7d73db44 in d3d9 (+0xdb44) (0x0033f108)
2 0x0056b0e7 in wow (+0x16b0e7) (0x0033f738)
3 0x00605a5a in wow (+0x205a5a) (0x0033fb6c)
4 0x006020de in wow (+0x2020de) (0x0033fbf8)
5 0x00405712 in wow (+0x5712) (0x0033fe5c)
6 0x00405816 in wow (+0x5816) (0x0033fe6c)
7 0x00405868 in wow (+0x5868) (0x0033ff08)
8 0x7b874c3e in kernel32 (+0x54c3e) (0x0033ffe8)
9 0xb7e95af7 wine_switch_to_stack+0x17() in libwine.so.1 (0x00000000)
0x7d73db44: movl 0x0(%edx),%ecx
Modules:
Module Address Debug info Name (97 modules)
PE 340000- 3a9000 Deferred divxdecoder
PE 400000- cee000 Export wow
PE 10000000-10090000 Deferred fmod
ELF 7b800000-7b929000 Export kernel32<elf>
\-PE 7b820000-7b929000 \ kernel32
ELF 7bc00000-7bca0000 Deferred ntdll<elf>
\-PE 7bc10000-7bca0000 \ ntdll
ELF 7bf00000-7bf03000 Deferred <wine-loader>
ELF 7d5f8000-7d60d000 Deferred psapi<elf>
\-PE 7d600000-7d60d000 \ psapi
ELF 7d60d000-7d657000 Deferred dbghelp<elf>
\-PE 7d620000-7d657000 \ dbghelp
ELF 7d657000-7d722000 Deferred wined3d<elf>
\-PE 7d670000-7d722000 \ wined3d
ELF 7d722000-7d750000 Export d3d9<elf>
\-PE 7d730000-7d750000 \ d3d9
ELF 7d799000-7d7cb000 Deferred uxtheme<elf>
\-PE 7d7a0000-7d7cb000 \ uxtheme
ELF 7d7cb000-7d7e0000 Deferred midimap<elf>
\-PE 7d7d0000-7d7e0000 \ midimap
ELF 7d7e0000-7d7f8000 Deferred msacm32<elf>
\-PE 7d7f0000-7d7f8000 \ msacm32
ELF 7d7f8000-7d834000 Deferred wineoss<elf>
\-PE 7d800000-7d834000 \ wineoss
ELF 7d836000-7d83b000 Deferred libxfixes.so.3
ELF 7d83b000-7d844000 Deferred libxcursor.so.1
ELF 7d844000-7d84a000 Deferred libxrandr.so.2
ELF 7d84a000-7d852000 Deferred libxrender.so.1
ELF 7d852000-7d8db000 Deferred winex11<elf>
\-PE 7d860000-7d8db000 \ winex11
ELF 7d991000-7d9b1000 Deferred libexpat.so.1
ELF 7d9b1000-7d9dc000 Deferred libfontconfig.so.1
ELF 7d9dc000-7d9f0000 Deferred libz.so.1
ELF 7d9f0000-7da5b000 Deferred libfreetype.so.6
ELF 7da5b000-7db18000 Deferred comctl32<elf>
\-PE 7da60000-7db18000 \ comctl32
ELF 7db18000-7dc16000 Deferred shell32<elf>
\-PE 7db30000-7dc16000 \ shell32
ELF 7dc16000-7dc6f000 Deferred shlwapi<elf>
\-PE 7dc20000-7dc6f000 \ shlwapi
ELF 7dc6f000-7dc8f000 Deferred mpr<elf>
\-PE 7dc80000-7dc8f000 \ mpr
ELF 7dc8f000-7dcd9000 Deferred wininet<elf>
\-PE 7dca0000-7dcd9000 \ wininet
ELF 7dcd9000-7dd32000 Deferred rpcrt4<elf>
\-PE 7dcf0000-7dd32000 \ rpcrt4
ELF 7dd32000-7ddd1000 Deferred ole32<elf>
\-PE 7dd40000-7ddd1000 \ ole32
ELF 7ddd1000-7de38000 Deferred msvcrt<elf>
\-PE 7dde0000-7de38000 \ msvcrt
ELF 7de38000-7de5e000 Deferred msacm32<elf>
\-PE 7de40000-7de5e000 \ msacm32
ELF 7de5e000-7de7b000 Deferred imm32<elf>
\-PE 7de70000-7de7b000 \ imm32
ELF 7de7b000-7de8f000 Deferred lz32<elf>
\-PE 7de80000-7de8f000 \ lz32
ELF 7de8f000-7dea9000 Deferred version<elf>
\-PE 7dea0000-7dea9000 \ version
ELF 7df0e000-7e794000 Deferred libglcore.so.1
ELF 7e794000-7e799000 Deferred libxdmcp.so.6
ELF 7e799000-7e819000 Deferred libglu.so.1
ELF 7e819000-7e8a5000 Deferred libgl.so.1
ELF 7e8a5000-7e996000 Deferred libx11.so.6
ELF 7e996000-7e9a4000 Deferred libxext.so.6
ELF 7e9a4000-7e9a9000 Deferred libxxf86vm.so.1
ELF 7e9a9000-7e9c1000 Deferred libice.so.6
ELF 7e9c1000-7ea42000 Deferred opengl32<elf>
\-PE 7e9e0000-7ea42000 \ opengl32
ELF 7ea42000-7ea55000 Deferred libresolv.so.2
ELF 7ea55000-7ea73000 Deferred iphlpapi<elf>
\-PE 7ea60000-7ea73000 \ iphlpapi
ELF 7ea73000-7eaa0000 Deferred ws2_32<elf>
\-PE 7ea80000-7eaa0000 \ ws2_32
ELF 7eaa0000-7eaba000 Deferred wsock32<elf>
\-PE 7eab0000-7eaba000 \ wsock32
ELF 7eaba000-7eb02000 Deferred advapi32<elf>
\-PE 7ead0000-7eb02000 \ advapi32
ELF 7eb02000-7eb0e000 Deferred libgcc_s.so.1
ELF 7eb0e000-7eb11000 Deferred libxau.so.6
ELF 7eb11000-7eb1a000 Deferred libsm.so.6
ELF 7ec04000-7ecc4000 Deferred gdi32<elf>
\-PE 7ec20000-7ecc4000 \ gdi32
ELF 7ecc4000-7ee01000 Deferred user32<elf>
\-PE 7ece0000-7ee01000 \ user32
ELF 7ee01000-7ee8f000 Deferred winmm<elf>
\-PE 7ee10000-7ee8f000 \ winmm
ELF 7efa1000-7efac000 Deferred libnss_files.so.2
ELF 7efac000-7efb6000 Deferred libnss_nis.so.2
ELF 7efb6000-7efcd000 Deferred libnsl.so.1
ELF 7efcd000-7eff4000 Deferred libm.so.6
ELF 7eff4000-7eff6000 Deferred libnvidia-tls.so.1
ELF 7eff7000-7f000000 Deferred libnss_compat.so.2
ELF b7d25000-b7d29000 Deferred libdl.so.2
ELF b7d29000-b7e6a000 Deferred libc.so.6
ELF b7e6b000-b7e82000 Deferred libpthread.so.0
ELF b7e8e000-b7fa2000 Export libwine.so.1
ELF b7fa4000-b7fbf000 Deferred ld-linux.so.2
Threads:
process tid prio (all id:s are in hex)
0000000a
0000000c 0
0000000b 0
00000008 (D) Z:\home\seventh\.wine\drive_c\Program Files\World of Warcraft\WoW.e
xe
0000000d 0
00000009 0 <==




I based myself on the stuff I found here.


http://russellthedigitalninja.com/wordpress/?p=9


Hope this can help. I'll be doing the ATI brokent driver procedure and tell you if it works.


Regards.


fp

piva.francesco
August 8th, 2007, 12:25 PM
I have tried the procedure and it blocks when I get to type fglrxinfo and I get this:


:~$ fglrxinfo
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual!




Any clues ?


Regards,


fp

piva.francesco
August 8th, 2007, 02:27 PM
Hey there !

I have followed what was on the tutorial you gave me, after reboot I succeed in launching WoW.exe, wonderful grafics etc...
Although I have a slight problem: I launch WoW, log-in, select my character, then when I finally get into the game, after a few seconds, my computer freezes. I can't even do "Control+Alt+Backspace" in order to kill X.
Does any of you have a clue ?

Best regards

EDIT : now I tried again to launch WoW but all I get is a lousy infinite error :


fglX11AllocateManagedSurface: __FGLTexMgrCreateObject failed!!
FGLTexMgr: open of shared memory object failed (Permission denied)
__FGLTexMgrCreateObject: __FGLTexMgrSHMmalloc failed!!!
fglX11AllocateManagedSurface: __FGLTexMgrCreateObject failed!!

Can someone please help me ?

Thank you


Best regards

fp

Sammi
August 8th, 2007, 05:52 PM
I believe the OP may be referring to the script that used to be on that page showing how to start a new X session for running the game. Where did that old thing go anyway? O.oI decided that it was not very important and served mostly as annoying clutter, so I removed it. But there's still a link to the tread where it came from.


@piva.francesco
I'm pretty sure your problem has to do with your ATI graphics card. We see a lot of those problems on this forum, and sadly far to few solutions.

If you've done everything mentioned in the guide I linked to, then just about the last thing you can do, is to send a mail to ATI to tell them to stop making such crappy Linux drivers. Oh and please vote with your money the next time you buy a graphics card, by buying from a Linux friendly supplier, like Intel or Nvidia. Sorry for the harsh tone. I'm very worn out by all the ATI related problems we see here.

douglett
November 26th, 2007, 11:24 PM
I have tried the procedure and it blocks when I get to type fglrxinfo and I get this:




Any clues ?


Regards,


fp

I'm getting the same thing. I had WoW working for the longest time but recently updated my nvidia video card drivers (169.04) because of problems with Gutsy locking up and now WoW no longer works.

hikaricore
November 27th, 2007, 12:33 AM
You don't use ATI drivers... fglrxinfo won't do anything for you...