PDA

View Full Version : Símbols extranys a la consola



benetj
July 30th, 2007, 07:02 PM
Hola companys

Volia demanar-vos si sabeu com solventar aquest problema.
Quan estic en mode consola on toca haver-hi una vocal accentuada o amb diéresi, c trencada etc ... surt un símbol extrany.

Algú me sabria dir com arreglar-ho?

Gràcies.

papapep
July 31st, 2007, 03:21 PM
Comprova que a Sistema>Administració>Suport d'idioma tinguis instal·lat el català, i habilita'l com a idioma per defecte.

patrickfromspain
July 31st, 2007, 09:10 PM
es un bug. sudo setupcon i despres ja va be.

Salut!

benetj
July 31st, 2007, 10:40 PM
Hola amics, gràcies per contestar.
Però el problema el tenc a les tty no en el terminal gràfic.

En el gràfic es veu perfecte.

Seguiré investigant.

Salut!

papapep
August 1st, 2007, 12:16 AM
Hola amics, gràcies per contestar.
Però el problema el tenc a les tty no en el terminal gràfic.


Bé, però ja has provat el que t'ha dit en patrick???

benetj
August 1st, 2007, 12:02 PM
Hola papapep perdona,

no ho havia comentat, doncs si ho he executat però segueix el tema igual.

Salutacions.

guillemsola
August 2nd, 2007, 07:24 PM
Hola, respecte això dels accents, desde la consola si escrius


locale

que és el que et diu?
jo ho tinc tot a ca_ES.UTF-8 i no tinc problemes


LANG=ca_ES.UTF-8
LANGUAGE=ca_ES:ca:en_GB:en
LC_CTYPE="ca_ES.UTF-8"
LC_NUMERIC="ca_ES.UTF-8"
LC_TIME="ca_ES.UTF-8"
LC_COLLATE="ca_ES.UTF-8"
LC_MONETARY="ca_ES.UTF-8"
LC_MESSAGES="ca_ES.UTF-8"
LC_PAPER="ca_ES.UTF-8"
LC_NAME="ca_ES.UTF-8"
LC_ADDRESS="ca_ES.UTF-8"
LC_TELEPHONE="ca_ES.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="ca_ES.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="ca_ES.UTF-8"
LC_ALL=


si no has de fer un


dpkg-reconfigure locale

i selecciona el ca_ES.UTF-8

Això senzillament executa un programa on has de triar un idioma i la seva codificació de la llista. Fixa't en quin "locale" tenies al principi si ho vols deixar tot igual després de trastejar.

A veure si et serveix...

Salut!

benetj
August 2nd, 2007, 09:36 PM
hola angrychai, gràcies per contestar, mira t'explico:

la sortida de locale me surt tal com així:

LANG=ca_ES.UTF-8@valencia
LC_CTYPE="ca_ES.UTF-8@valencia"
LC_NUMLANG=ca_ES.UTF-8@valencia
LC_CTYPE="ca_ES.UTF-8@valencia"
LC_NUMERIC="ca_ES.UTF-8@valencia"
LC_TIME="ca_ES.UTF-8@valencia"
LC_COLLATE="ca_ES.UTF-8@valencia"
LC_MONETARY="ca_ES.UTF-8@valencia"
LC_MESSAGES="ca_ES.UTF-8@valencia"
LC_PAPER="ca_ES.UTF-8@valencia"/
LC_NAME="ca_ES.UTF-8@valencia"
LC_ADDRESS="ca_ES.UTF-8@valencia"
LC_TELEPHONE="ca_ES.UTF-8@valencia"
LC_MEASUREMENT="ca_ES.UTF-8@valencia"
LC_IDENTIFICATION="ca_ES.UTF-8@valencia"
LC_ALL=


Intento instal·lar el paquet locale i no existeix, però crec que es el locales que s'ha d'instal·lar, de fet li tenc, i quan reconfiguro veig que fa un update de les locale que tenc al sistema:

Generating locales...
ca_AD.UTF-8... up-to-date
ca_ES.UTF-8... up-to-date
ca_ES.UTF-8@valencia... up-to-date
ca_FR.UTF-8... up-to-date
ca_IT.UTF-8... up-to-date
en_AU.UTF-8... up-to-date
en_BW.UTF-8... up-to-date
en_CA.UTF-8... up-to-date
en_DK.UTF-8... up-to-date
en_GB.UTF-8... up-to-date
en_HK.UTF-8... up-to-date
en_IE.UTF-8... up-to-date
en_IN.UTF-8... up-to-date
en_NZ.UTF-8... up-to-date
en_PH.UTF-8... up-to-date
en_SG.UTF-8... up-to-date
en_US.UTF-8... up-to-date
en_ZA.UTF-8... up-to-date
en_ZW.UTF-8... up-to-date
Generation complete.

Podria ser un bug de les locale ca_ES.UTF-8@valencia?
Com puc canviar-la a ca_ES.UTF-8 de tota la vida?

Salut!

guillemsola
August 6th, 2007, 11:23 AM
que més podem fer...

per canviar l'idioma del locale edita el fitxer /etc/environment

un cat del meu:


PATH="/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games"
LANG="ca_ES.UTF-8"
LANGUAGE="ca_ES:ca:en_GB:en"

canvia el que hi ha a LANG per el locale que vulguis. Després només et fa falta re-iniciar la sessió "ctrl+alt+backSp" i fes el locale des de consola i tindràs el seleccionat a environment.

Els locales disponibles es troben a /var/lib/locales/supported.d
Allí hi tens un arxiu per cada idioma i a dins els locales suportats. Si n'has d'afegir un després hauras de fer el dpkg-reconfigure locales.

Espero que amb això aconsegueixis solucionar-ho.

Salut!