PDA

View Full Version : He sortit del "Costat Fosc"prostata
June 28th, 2007, 03:38 PM
Companys:

He sortit del "costat fosc" torno a UBUNTU, he vist que un cop et fas amb un determinat entorn gràfic, costa una mica acostumar-se a un altre. Estava massa familiaritzat amb Ubuntu i el seu entorn, de manera que "ja soc aquí", de nou :p

eselma
June 28th, 2007, 04:33 PM
I doncs, en quin costat fosc estaves? (si es pot dir).

prostata
June 28th, 2007, 04:52 PM
I doncs, en quin costat fosc estaves? (si es pot dir).

Epp!!! és només una expressió, que vaig agafar d'aquest post del company...però res més, no en té connotacions "despectives", creu-me:

""--Tot i la teva fugida al "costat fosc" (Horrestes, manifesta't !!! ) aquest fòrum és per als usuaris d'Ubuntu en qualsevol dels seus escriptoris: Gnome, KDE o XFCE, i més que ni haguès. Així doncs, pots seguir inquirint sense més preocupació (no li diguis a ningú, però de KDE-eros n'hi ha menys, i no son tan trempats, que de Gnomaires )""--

eselma
June 28th, 2007, 06:23 PM
Home, ho deia perquè tradicionalment quan es parla del "costat fosc" en ambients de programari lliure, s'acostuma a referir al "güindous", més conegut també com a Hasefroch. Si estaves amb KDE, en tot cas s'hauria de parler del "costat blau" en lloc del "costat marró" (ocre, taronja o el que vulgueu) que correspondria a Ubuntu + Gnome. Per la mateixa raó, els usuaris de Mint estarien al costat verd, i els de RedHat potser al vermell, etc.

Això, però, és la primera impressió. Tant Gnome com KDE i la major part d'escriptoris et permeten triar els colors i l'estètica, en general del teu entorn, així com el comportament.

Precisament una de les crítiques que rebia tradicionalment KDE era que el seu funcionament "s'assemblava massa a Hasefroch" i, es clar, era per a novells acabats d'emigrar del regne de Redmond.

Tal com diuen: per a gustos, hi ha els colors...

orestesmas
June 29th, 2007, 11:32 PM
Està bé això de fer comentaris illetrats sobre l'estat de trempera dels KDEaires! M'estan entrant ganes d'agafar el garrot!

És cert que de KDE-aires n'hi ha menys? En l'entorn d'Ubuntu és evident que si, però el món no s'acaba a Ubuntu. I fora?
Podem donar una ullada a DistroWatch (http://distrowatch.com/), i sumar per exemple els punts de distros que usen Gnome per omissió (Ubuntu, Fedora, Debian...) i els que usen KDE (PCLinuxOS, openSUSE, MEPIS, Mandriva, Knoppix, Kubuntu...) i la cosa no està tan clara. En nombre de distribucions, guanya KDE de carrer: 199 distros l'utilitzen per omissió, contra 132 que usen Gnome. A banda d'això, del KDE se'n parla molt més (potser és per la nova vesió KDE 4...). Ho podeu comprovar al Google Fight (http://googlefight.com/index.php?lang=en_GB&word1=gnome&word2=kde).

Sigui com sigui, el fet que Ubuntu escollís Gnome com a escriptori per omissió no té res a veure amb la qualitat de KDE o dels seus usuaris, sinó a altres causes: Gnome té un cicle d'alliberament basat en el temps i ben definit: es treu una nova versió cada 6 mesos, estigui com estigui. KDE, per contra, treu versions "quan estan a punt". A la gent d'ubuntu els anava millor un cicle d'alliberaments previsible.