PDA

View Full Version : ordinador nou, compatibilitat amb Ubuntu?



bikerbaixcamp
April 15th, 2007, 05:43 PM
Bones,

potser em vull comprar un ordinador nou de sobretaula. Sóc de Reus, i a la botiga on vaig més sovint és el Beep. Primer de tot, veig que ve el Vista preinstal·lat i el que no sé si puc dir que no el vull i que em donin els diners, però bé..

El que volia preguntar és si haig de mirar molt bé quin ordinador compro per si de cas, el que em comprés no anés bé amb l'Ubuntu. Quin hardware ha de portat, o bé quin NO ha de portar?

Què em recomaneu?

patrickfromspain
April 15th, 2007, 06:45 PM
Si es un sobretaula el que t'aconsello es que t'en montis un tu per peces, i que hi vagis posant el que t'agradi. Per ejemple, veus que hi ha tal placa base que t'agrada, doncs la busques als forums i a vere que hi diu la gent de com va. La placa base i la tarja wifi es l'unic que has de patir. Procesador i ram no t'indras cap problema. Amb una grafica intel o nvidia, tampoc (allunyat d'ati ;)). Grabadores de dvd.. juraria que cap problema tampoc.

Si es portatil, al beep i al pcbox venen uns clonics amb la seva marca. Un d'aquests es el mateix portatil que el system76 serval (www.system76.com, una companyia que ven portatils amb ubuntu preinstalat) i hauria de ser bastant compatible.

salut!

bikerbaixcamp
April 15th, 2007, 07:56 PM
uff es que sóc molt "inexpert" com per muntar-ho a peces. Prefereixo molt més comprar-ho a la botiga.

És a dir que el millor es que busqui una placa base compatible i una targeta gràfica nvidia. La resta sols anar, no?

No necessito el wifi, vaig amb un router.

Gràcies!

CarlesOriol
April 15th, 2007, 08:38 PM
Que guapos aquests portàtils de system76!!!!

Ferri
April 16th, 2007, 05:36 PM
Primer de tot, veig que ve el Vista preinstal·lat i el que no sé si puc dir que no el vull i que em donin els diners, però bé..
Evidentment que ho pots dir, si no vols el Vista tens tot el dret a que no te'l posin i, lògicament, t'haurien de fer el descompte corresponent per la llicència que no has de pagar. Si no t'ho volen fer, vés a una altra botiga, que no en falten.
Pel que fa a compatibilitat de maquinari, en principi no hi sol haver grans problemes, fins i tot és possible fer anar una ATI ;-), però com t'han dit, una NVIDIA segurament és una opció millor.
Una possibilitat és que t'agafis la llista de components que t'hi volen posar i facis una recerca pel fòrum, a veure si t'hi surt gaire gent que hi tingui problemes.

CarlesOriol
April 16th, 2007, 08:18 PM
Mira per aqui:

https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupport

patrickfromspain
April 17th, 2007, 08:15 PM
Que guapos aquests portàtils de system76!!!!
doncs si t'interesa, fes un cop d'ull a www.ahtec.es. Tenen el mateix model que el serval i que el gazelle. Llastima que no sento coses bones d'ahtec xD

salut!

eselma
April 17th, 2007, 09:44 PM
Si ets de Reus i pots acostar-te a la Pastoreta, per allà hi havia una botiga de PC-Box; pots triar els components que vulguis a preu de cost i et pots muntar l'ordinador allí mateix en una hora o dues, sota la supervisió dels tècnics de la franquícia. Jo no ho he fet així, però una vegada, en preguntar-los per la compatibilitat de maquinari, em van dir que ells muntaven Linux (no sé quina distro) per tal de provar el funcionament de l'equip (se suposa que el comprador potser després s'hi introduiria ela virus aquell de les finestres. Em sembla que ara són a un altre lloc, però a Reus segur que hi ha una o dues botigues de PC-Box.

Una altra opció de provar la compatibiltat de maquinari és anar-hi amb un (o més) Live-CD de Linux (per exemple, *ubuntu) i veure que tal va. Si ho proves amb Mepis o distros semblants, fins i tot pots veure com van els controladors privatius (en mode Live), si és que penses usar-los.

En qualsevol cas, si la botiga on tenen el teu PC preferit et posa pegues per a renunciar al SO de Redmond (de fet, a ells ningú els torna els diners per llicències OEM), és millor per a tots que els hi quedi clar que aniràs a un altre lloc. Potser així se'ls hi obriran els ulls.