PDA

View Full Version : Bloqueig ràpid amb combinació de teclesRainCT
March 24th, 2007, 07:33 PM
Hola,

Coneixeu alguna forma de que prement una combinació de tecles es bloquegi l'ordinador fins que es torni a prémer novament (tipus "Bloca la pantalla" però sense haver d'anar al menú sinó simplement polsant dos o tres tecles, i que no pregunti contrasenya ni res després), per bloquejar l'ordinador així ràpid si surto un moment per evitar que algú me'l toqui?

elbuit
March 24th, 2007, 08:30 PM
Ctrl+alt+l

droijals
April 9th, 2007, 07:33 PM
Vés al menú "Sistema" / "Preferéncies" / "Combinacions de tecles" i posa tú mateix la combinació que et vagi millor (et deixo una captura de pantalla perqué ho vegis milor)

http://img505.imageshack.us/img505/11/teclasaa5.png

Salutacions

CarlesOriol
April 10th, 2007, 08:19 AM
és rus?

droijals
April 10th, 2007, 10:00 AM
Si ho dius per aquestes combinacions de "0xf" i coses així (...) son les tecles especials del teclat del portàtil; aquesta aplicació es veu que les interpreta així.

Són aquestes tecles d'accés directe a Internet, o al correu, o ...

RainCT
April 11th, 2007, 01:31 PM
No és ben bé el que volia (ja que igualment em demana la contrasenya per continuar) però ja és més ràpid que haver d'apretar a la icona d'apagar; gracies!

droijals
April 12th, 2007, 09:22 AM
No sé, de tota manera no li trobo el què en blocar la pantalla de l'ordinador per "evitar que algú me'l toqui" com deies si després no et demana cap contrassenya per desblocar-ho (opinió personal sense intenció de flame ni res, eh?) :D

Ara bé, t'has mirat coses com Xbindkeys ó el que és el "mateix" Keytouch (http://sourceforge.net/project/screenshots.php?group_id=111201)? Crec que ambdues es troben als repositoris de Feisty (a mi almenys em surten i no tinc pas uns repositoris gaire estrambòtics) ... no sé si a Edgy també venen -suposo que si-.

Jo fa temps vaig provar -per veure-ho només- el Keytouch, i podies modificar una mica més les combinacions de tecles i accions que no pas amb el que et deia a l'anterior missatge (però com tot: és qëstió de posar-te, que et sobrin unes hores per llegir documentació (http://downloads.sourceforge.net/keytouch/keytouch-2.2-user_manual.pdf?modtime=1155572105&big_mirror=0), etc ...

Salutacions.

RainCT
April 12th, 2007, 01:57 PM
No sé, de tota manera no li trobo el què en blocar la pantalla de l'ordinador per "evitar que algú me'l toqui" com deies si després no et demana cap contrassenya per desblocar-ho (opinió personal sense intenció de flame ni res, eh?) :D

Mira, per exemple si surto un moment res 1 o 2 minuts i estan per aquí els meus germans doncs donar-li a les tecles que inhabiliti el teclat i el ratolí i al tornar prémer altre cop les mateixes tecles i ja està. Però bé, és igual, tampoc és que tingui gaire importància, més que res era per la curiositat de si hi ha alguna manera de fer això.