PDA

View Full Version : HOWTO: Play Captive Mindscape with Linux



burek
January 27th, 2007, 12:16 AM
How to play Captive Mindscape with Linux
http://en.wikipedia.org/wiki/Captive
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/f0/Captive-InAction.png

1/ You just need an emulator, but the problem is that hatari is not too great for this game
so :
linux can offer you the possibility of downloading and having this program, that s free emulator program :
http://www.zophar.net/unix/Files/xsteem_v3_2-i486.tar.gz
you unpack it with for instance with file-roller
then

./steem

2/ then you can run your favourite game !
(or dumped to msa file : you need the original file floppy disk that you bought the game, You should have the original game,.in that case you may run med_097.st with tos 1.06 works )

3/ steem offer you too fullscreen (just press on PAUSE key)

Enjoy this very famous Game !!! :D

leech
January 27th, 2007, 01:35 AM
Steem is great, though at one point the author stated he would eventually open source it, he hasn't yet. Maybe if we can start getting some people to send him a line.

There is also the Amiga version that you can play with UAE, in which case there is also a Captive part 2 for the Amiga.

By the way, anyone ever beat this game? It's HUGE.

Leech

honeybear
December 3rd, 2011, 09:06 PM
Hello,

I have been trying to play Captive with e-uae. However if you press a key on the kpad, then it presses it twice instead of one


ex.

kp_up

results in

kp_up
kp_up

:(