PDA

View Full Version : [kubuntu] Characters go missing or are replaced by special characters



Tos_Phoenix
September 29th, 2014, 01:37 PM
Hi!

I'm running Kubuntu 14.04 and since a few weeks im getting a rather weired problem and i was not able to find a solution:
Sometimes (usually if the laptop runs more than 24 hours), characters in several applications (firefox, chrome, pidgin, etc) get's replaced by special characters or disappear at all.
When this happens, sometimes restarting the application work, but most of the time i have to reboot. At first i thought it only affects gtk applications, but recently i also got the problems in plasma widgets (f.e. when i press alt+f2), dolphin, etc

Any help is apreciated..

Here's a screenshot of firefox:
https://i.imgur.com/3XZG0bH.jpg

nike984
November 13th, 2014, 08:30 PM
I have the same problem recently.
For me, it happens in gtk app.

SantaFe
November 14th, 2014, 01:21 AM
I'm not alone! ;) I thought it might be related to the earlier intel integrated video problem, and tried the solution here: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2194616&p=12878097#post12878097

It made it way worse so removed that. Doenn't happen all that often though so am hoping a fix comes soon. ;)

andy122
February 4th, 2015, 11:42 PM
I've just installed lubuntu-desktop over Ubuntu 14.10, and now have that exact problem. It happens all over - the program icons in the taskbar, all diplayed text in the file manager, items in the side pane in the pdf viewer, etc. Oddly never the window titles at the top of each window. Items sometimes flip between "some letters missing" and "no letters missing" when clicked or hovered....