PDA

View Full Version : [ubuntu] Raring Ringtail - Install hangs before disk selection Window



shanp
November 29th, 2012, 07:58 PM
i downloaded Raring Ringtail from the build page, but no success on install, it always hangs before showing the disk selection window, any suggestion please.

Disk: 250GB SSD and 500GB HDD

regards
Shan A

rjw1678
November 30th, 2012, 03:34 AM
I have the same problem. My system board is a ASUS M4A89GTD-PRO/USB3 , CPU is Phenom II 1100T x6 , 16GB Memory, drive SDA is 120GD SSD for Windows 7, drive SDB is 240GB SSD for Ubuntu 12.04.1 LTS, drive SDC is 115GB SSD for Ubuntu 13.04, video is ATI Radeon HD 4290. Ubuntu 12.10 installs fine on drive SDC - but Ubuntu 13.04 install always hangs before disk selection Window.

This is with the amd64 Ubuntu 13.04.

There is already a bug report in launchpad for this problem it is Bug # 1080701. I added myself as being affected by it.

Thank You,
Bob W.

bird1500
November 30th, 2012, 05:33 AM
Same issue, I thought it's just me, here's the bug report (https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ubiquity/+bug/1080701).

grahammechanical
December 1st, 2012, 05:31 PM
I get as far as the second purple screen (with the white dots) and it drops to a Busybox command line with the error message: Unable to find a medium containing a live file system. I found this old bug which I added to

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/817145

I have had this bug on the daily ISO images on 26th, 27th, 29th and now 1st December. I only reported it today because I spent a lot of time trying to get useful information to add to the report.

Regards.

howefield
December 1st, 2012, 05:38 PM
i downloaded Raring Ringtail from the build page, but no success on install, it always hangs before showing the disk selection window, any suggestion please.

Disk: 250GB SSD and 500GB HDD

Same issue, (only 120GB SSD and 1TB HDD) installing to sdb3 on the SSD but would only proceed if HDD was disconnected.

jerrylamos
December 1st, 2012, 10:28 PM
Had this hang before partition selection menu about a week ago. Got around it by doing sudo apt-get update, sudo apt-get dist-upgrade on the live session, then install worked O.K.

Fine on a 2 GB pc, the upgrade crapped out on the 1 GB pc running out of space. Install worked O.K. anyway.

Of course, even though you've done an update, after install you get to update the install all over again.....

crepito
March 2nd, 2013, 08:56 AM
Had this hang before partition selection menu about a week ago. Got around it by doing sudo apt-get update, sudo apt-get dist-upgrade on the live session, then install worked O.K.

Fine on a 2 GB pc, the upgrade crapped out on the 1 GB pc running out of space. Install worked O.K. anyway.

Of course, even though you've done an update, after install you get to update the install all over again.....


This happened to me today when trying to install 13.04 in my ssd and the tip above solved my issue. I was using the daily build for today. Thank you.

cole.mickens
March 2nd, 2013, 09:21 AM
I reported this. Is it the same? https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ubiquity/+bug/1120938

crepito
March 2nd, 2013, 01:35 PM
Yeah its the same issue. I posted a comment there with my experience in the matter.

P-I H
March 2nd, 2013, 04:18 PM
Perhaps this bug relate to the same problem
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ubiquity/+bug/1080701

bmarsh
March 22nd, 2013, 10:08 PM
Just got stuck with the same problem (tried 3 times) on an i386 machine. Finally got it to go by using all the options at boot time. (noapic, etc)

monkeybrain2012
March 22nd, 2013, 10:48 PM
Just encountered the same problem. Jerrylamos' tips in post #6 solve the problem. Now the installer is running.

rjw1678
March 24th, 2013, 07:23 PM
Tried mounting all partitions except for my 3rd hard drive(which did not have any partitions).
Said 'no' when the installer asked if it wanted me to let it unmount the partitions.
Then the install worked and now I have 13.04 64bit on my 3rd hard drive.
Thanks for all your info everyone.

Bob W.