PDA

View Full Version : How to remove white frame for thumbnails in Nautilus 3.x ?



Mr LJ
June 9th, 2012, 01:33 PM
Does anyone know, how to remove the white frame around thumbnails in Nautilus 3.x. Changing the frame in Nautilus 2.x is shown here: http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=12011808 , but with Nautilus 3 there is no file named "thumbnail_frame.png". Greetings LJ

Mr LJ
June 16th, 2012, 11:40 AM
no ideas?
Is it somehow possible to contact the nautilus development team?

Mr LJ
June 16th, 2012, 10:12 PM
I finally found a howto: https://answers.launchpad.net/cover-thumbnailer/+question/186685, it's possible by recompiling nautilus.

Why do all advanced settings become more and more difficult ...

Attached image: nautilus without thumbnail-frame and folder-preview with cover-thumbnailer (changed images for folder-types)

Edit: by default the shortcut for deleting a file has changes in Nautilus 3 - here is a guide to enable the delete-key:
http://www.khattam.info/howto-enable-delete-key-in-nautilus-3-fedora-15-2011-06-01.html

Zappra
June 19th, 2012, 03:38 AM
Got the same problem. I have several frequently-updated folders that contain thousands of high resolution JPGs. The first time I browse into any of them, it takes a long time for Nautilus to generate all the thumbnails.

Mr LJ
June 21st, 2012, 07:06 PM
i don't know if the frame has an effect to the time need to create a thumbnail at least i could see any difference. Primary I wanted to get rid of the white frame around the folder-thumbs created with cover-thumbnailer.
Without removing the frame it looked like in the image below.

However there is a new problem after recompiling nautilus; all aditions like unzip, share, etc. are gone from the context-menu. I guess there are some links missing or so. Does someone know how to fix this?

Mr LJ
October 27th, 2012, 05:05 PM
After recompiling nautilus; all additions like unzip, share, etc. are gone from the context-menu. I guess there are some links missing or so.
Does someone know how to fix this:confused:
Reinstalling the extension doesn't work. Is the self-compiled nautilus installed in a different directory?