PDA

View Full Version : [ubuntu] multiple video cards



mosslack
September 27th, 2011, 05:04 PM
I have an MSI P55-GD80 system running 3x 9400GT video cards and 6 monitors. I already have Mac OS X Lion running successfully, and also Windows 7. I recently installed Ubuntu 11.04 on another hard drive and it boots just fine, but I can't get it to display on more than 2 monitors. I tried to install the nvidia drivers which popped up when I did the original install, but when I do I can't get the system to come back up, just locks up. Where do I start trying to get this working with all 3 video cards and all monitors?

mosslack
September 28th, 2011, 04:23 PM
I had enough space on the same hard drive to install a copy of Ubuntu 10.04 just to see what would happen. I managed to get it installed and install the Nvidia drivers as well. I checked the xorg.conf file and it is listed here:


# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings: version 1.0 (buildd@palmer) Fri Apr 9 10:35:18 UTC 2010


Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0" RightOf "Screen1"
Screen 1 "Screen1" 0 0
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
Option "Xinerama" "0"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"

# generated from default
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

# generated from default
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
EndSection

Section "Monitor"

# HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "ACI VW246"
HorizSync 31.0 - 83.0
VertRefresh 56.0 - 76.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"

# HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
Identifier "Monitor1"
VendorName "Unknown"
ModelName "ACI VW246"
HorizSync 31.0 - 83.0
VertRefresh 56.0 - 76.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 9400 GT"
BusID "PCI:1:0:0"
Screen 0
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device1"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 9400 GT"
BusID "PCI:1:0:0"
Screen 1
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "0"
Option "metamodes" "CRT: nvidia-auto-select +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen1"
Device "Device1"
Monitor "Monitor1"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "0"
Option "metamodes" "DFP: nvidia-auto-select +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection

As I have 3 video cards in this system, shouldn't there be a Device2 listed as well? Only 2 monitors of the 6 are presently working and I would like to get them all working. Any tips on how to proceed would be very much appreciated.