PDA

View Full Version : [SOLVED] Compiz Fusion makes windows unmoveable and uncloseable!



mclizardman
July 17th, 2011, 04:29 AM
Hi, I am using Ubuntu 11.04 in Classic Gnome mode, and whenever I try to get the cube effect to work on it, the top part of all windows (The part that you grab on to move the windows and close them) disappears. Why would this happen? Here are my specs:
AMD Phenom II X2 555
4 GB of DDR2 Ram
Radeon HD 5750
Thanks!!!

wildmanne39
July 17th, 2011, 08:43 AM
Hi, I am using Ubuntu 11.04 in Classic Gnome mode, and whenever I try to get the cube effect to work on it, the top part of all windows (The part that you grab on to move the windows and close them) disappears. Why would this happen? Here are my specs:
AMD Phenom II X2 555
4 GB of DDR2 Ram
Radeon HD 5750
Thanks!!!Hi, in classic you need to go into ccsm and put a check by move windows, also there is a problem with compiz in classic here is a link about it.
http://www.webupd8.org/2011/05/how-to-downgrade-to-compiz-086-in.html
You will need to do what this link says to get the cube to work good in classic.

Here is a link for getting the cube and effects set up in natty with pictures for every step. You do not need to disable or enable the unity plugin with classic everything else is the same.
http://amazingubuntucube.blogspot.com/

mclizardman
July 17th, 2011, 02:22 PM
Hi, in classic you need to go into ccsm and put a check by move windows, also there is a problem with compiz in classic here is a link about it.
http://www.webupd8.org/2011/05/how-to-downgrade-to-compiz-086-in.html
You will need to do what this link says to get the cube to work good in classic.

Here is a link for getting the cube and effects set up in natty with pictures for every step. You do not need to disable or enable the unity plugin with classic everything else is the same.
http://amazingubuntucube.blogspot.com/

Thanks for the reply and links. While trying to downgrade, on the third step of the code, it asks if I wanted to continue [Y,n]. I hit y, but it still said abort. Not sure if that was normal or not...

EDIT: Disregard, got it working

mclizardman
July 17th, 2011, 02:31 PM
Thanks for the links. Got the cube working great!

wildmanne39
July 17th, 2011, 10:37 PM
Thanks for the links. Got the cube working great!
Hi, your welcome!