PDA

View Full Version : [ubuntu] No taskbar/launcher



KelpForBrains
June 12th, 2011, 11:07 PM
So I just recently installed Ubuntu, and was messing with some things in compiz fusion. I wanted to enable desktop cube, but I had to disable some other things first. Now the main taskbar at the top is missing, and the launcher is gone. I can't search for applications using alt + F2 and I can't open terminal either with ctrl + alt + T. How can I fix this? I think it may have something to do with me removing Unity..

wildmanne39
June 12th, 2011, 11:28 PM
So I just recently installed Ubuntu, and was messing with some things in compiz fusion. I wanted to enable desktop cube, but I had to disable some other things first. Now the main taskbar at the top is missing, and the launcher is gone. I can't search for applications using alt + F2 and I can't open terminal either with ctrl + alt + T. How can I fix this? I think it may have something to do with me removing Unity..
Hi, follow the guide in my signature below this text that says reset unity and compiz, then if you want to get the effects working I will give you a guide for natty.

kranthi.doss
June 16th, 2011, 07:37 PM
i had the same problem with unity. I was playing around with unity, i lost the taskbar and launcher after changing the profile in unity preferences. I coudn't open terminal to reset unity. i tried resetting unity in safe and classic mode with led no results. Searched the forum and found a way to correct it.
Actually my desktop is clean with no icons so when i inserted a dvd, it showed up on the desktop. opened it and went to the location /usr/bin/ and opened ccsm file. Thats the settings for unity in graphical mode. changed the profile back to unity. Though unity loaded a bit chuncky.. i logged out using 'gnome-session-save logout' command and when i logged in again everything well quite nice.

Im new to Ubuntu. everything is working like charm. ;)
Thanks for the knowledge and sharing..

Vidhuran
June 19th, 2011, 08:17 AM
Thanks for the info ... helped me get out of the problem ...
Can you share the info on how to get those 3-d cube effects , i actually got into the situation trying to fiddle with the settings to get the 3-d cube

wildmanne39
June 19th, 2011, 09:05 AM
Thanks for the info ... helped me get out of the problem ...
Can you share the info on how to get those 3-d cube effects , i actually got into the situation trying to fiddle with the settings to get the 3-d cube
Hi, To get the cube working in natty use this link.
http://ubuntu4beginners.blogspot.com/2011/05/enable-desktop-cube-in-unity-ubuntu.html
after you have finished with this guide and you change other settings it will mess up your windows again so just log out and back in and they will be fixed.

Vidhuran
June 19th, 2011, 06:09 PM
Thanks ... that was an excellent tutorial ..

I also browsed a coupe of links about compiz , thats to get to know the basics and also a couple of good features like compiz switch and compiz check ..

http://forlong.blogage.de/entries/2008/4/26/How-to-set-up-Compiz-Fusion-074

http://forlong.blogage.de/entries/pages/Compiz-Switc

http://forlong.blogage.de/entries/pages/Compiz-Check

wildmanne39
June 19th, 2011, 10:54 PM
Thanks ... that was an excellent tutorial ..

I also browsed a coupe of links about compiz , thats to get to know the basics and also a couple of good features like compiz switch and compiz check ..

http://forlong.blogage.de/entries/2008/4/26/How-to-set-up-Compiz-Fusion-074

http://forlong.blogage.de/entries/pages/Compiz-Switc

http://forlong.blogage.de/entries/pages/Compiz-CheckHi, your welcome, enjoy the cube.