PDA

View Full Version : [ubuntu] Trying to listen to an online radio



JoeLeeto
January 16th, 2011, 02:16 AM
Hey everyone,

I've been trying to listen to this online radio (http://radioamc.com.br/) but I've been having some problems... I first tried the obvious, that was clicking the little "Play" button on the radio box, but that would only make come up a notification that I didn't have the correct plugins to do that. After that, a quick search for a "text/html decoder" comes up, with no results. I later tried creating a Stream on Amarok, directed to the link the "Play" button redirects to (that would be http://radioamc.com.br/play.php). No success. My last try was using Radio Tray, and creating a station with the same link. All failed.

So my last hope is this magnificent forum. What to do, fellow penguins? (In case any info is necessary, I am more than willing to share it...)
Oh yeah, btw, my Internet browser is Firefox, if that is of any help :P

mike1234
January 16th, 2011, 02:22 AM
My guess it needs activex plugin (Microsoft). You might try playing around with wine. I use this radio website.

http://radiotime.com/index.aspx

JoeLeeto
January 16th, 2011, 02:26 AM
I'll give it a try with some *ugh* Microsoft stuff on Wine, but I really need to listen to that especific radio, a really close friend of mine's got a program there... :D

JoeLeeto
January 16th, 2011, 03:33 AM
Bleh, tried a few programs, but not sure if they don't work or if I did something wrong... Any ideas on how to play the .php radio?

mike1234
January 16th, 2011, 04:02 AM
Are you sure web site is even working? According to this it's not. Translated through Google. Portuguese is not my language.

http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fradioamc.com.br%2F

JoeLeeto
January 16th, 2011, 04:20 AM
If it is working or if it isn't I couldn't say, but he always updates his status and sends me messages when the program is up... I suppose the radio is working, but the rest of the site isn't... :|

no2498
January 16th, 2011, 10:36 PM
try this 1

http://music.aol.com/radioguide/bb

cchhrriiss121212
January 17th, 2011, 04:31 PM
The play button works for me if I wait a minute or so. I think the problem is that the site does not have enough bandwidth, the stream only loads at 6kB/s.
Check your download speed in system monitor to see whether it is loading or not.

MartyBuntu
January 17th, 2011, 05:19 PM
email the owners of that site and tell them to fix it.

Poor coding. Strictly amateur hour.