PDA

View Full Version : Cerco ampliador (per visiˇ reduida) a Ubuntubikerbaixcamp
May 7th, 2010, 06:18 PM
Hola!

Una Ubuntaire m'ha preguntat algun programa (d'accessibilitat) d'ajuda visual a l'ordinador, un ampliador.
Hi ha l'Orca per˛ pel que necessita (una finestreta abaix on amplia la imatge del que estÓ passant al punter del ratolÝ) diu que estÓ forša mal fet. D'altra banda hi ha el kmag que "mig mig" per˛ tÚ alguns problemes com que per exemple si estÓs escrivint en un f˛rum o l'editor de textos abaix a l'ampliador no segueix el punter de text sinˇ que es queda al punter de ratolÝ. D'altra banda tambÚ tÚ el problema que no estÓ integrat i llavors tapa una part de la pantalla, deixant-se mig Firefox sense poder veure la barra de baix. o sense poder escriure a la barra de dalt depenent on ho tinguis.
Tot i ser una cosa "senzilla", per desgrÓcia, l'˙nic que ha trobat adequat Ús el que ja ve instalĚlat al GŘindous XP. I aix˛, era per si alg˙ sabia d'algun altre programa o la manera de solucionar-ho.

Moltes grÓcies, de veritat, aquest f˛rum Ús molt ˙til pel foment de l'Ubuntu en la nostra llengua.

Salut!

Black_02
May 7th, 2010, 09:16 PM
Hola,
Proba de prÚmer la tecla windows i sense soltar-la mou la roda del ratolÝ cap a dalt. En teoria hauria de fer sum.

bikerbaixcamp
May 7th, 2010, 09:41 PM
Hola,
Proba de prÚmer la tecla windows i sense soltar-la mou la roda del ratolÝ cap a dalt. En teoria hauria de fer sum.


GrÓcies per l'aportaciˇ ;) BÚ, de fet Ús la tecla Ctrl (com a mÝnim al meu ordinador) De totes maneres no Ús el que busca, ja ho ha provat. ╔s una manera "artesanal" de solucionar-ho per˛ l'ampliador Ús molt mÚs ˛ptim.

wgarcia
May 8th, 2010, 10:54 AM
Prova aquesta aplicaciˇ que es pot baixar de sourceforge (no estÓ als dep˛sits d'Ubuntu encara):

http://magnifier.sourceforge.net/#download

Hi ha un deb que s'hauria d'instalĚlar sense problemes a l'ubuntu.

oriolsbd
May 8th, 2010, 05:15 PM
BÚ, de fet Ús la tecla Ctrl (com a mÝnim al meu ordinador)

No Ús el mateix. :-)

El que et deia el Black_02 (amb la tecla Windows) t'amplia la pantalla, i va molt bÚ. Amb el Ctrl, simplement fas mÚs gran la lletra d'on et trobis. ╔s possible que, per tal que et funcioni amb la tecla Windows hagis de tenir activats els efectes d'escriptori. En principi, crec que Ús el que estÓs buscant.

Salut!

bikerbaixcamp
May 8th, 2010, 08:37 PM
Hola!

Pel que fa al Magnifer Ús una "extensiˇ" de l'Orca? Es que s'ha instalĚlat per˛ no es posava cap icona. I desprÚs anant a adaptabilitat sortia "Orca" o "Orca amb magnifer". D'altra banda ella ja es va baixar el kmag, ho dic perquŔ no fos el mateix o alguna cosa...

I d'altra banda, teniu raˇ, s'havia d'activar les opcions d'efectes d'escriptori. La veritat Ús que estÓ prou bÚ per˛ tÚ un problema que Ús que no controles tota la pantalla. El que seria ˛ptim Ús una franja de pantalla que sigui l'ampliador i la resta de pantalla tot l'escriptori.

De moment ja anirÓ fent amb aix˛, estÓ prou bÚ mentre no hi hagi res millor. I si hi ha alguna cosa, ja sabeu! ;-)


GrÓcies companys! :p

wgarcia
May 8th, 2010, 11:39 PM
El magnificador que he suggerit Ús independent d'Orca, en realitat Ús una aplicaciˇ que es diu "Virtual Magnifier Glass".