PDA

View Full Version : [ubuntu] dell vostro 1000 - wifi-



marc88
April 15th, 2010, 11:22 PM
Hello, this is my first message in the forum, and as you see my English is not perfect!

I installed on my Dell Vostro 1000 Ubuntu 9.10 (final), but I have no way to connect internet. The card is Broadcom 1390 wlan mini.

I state that I have very little familiarity with Linux

Does anyone know how to solve the problem?



marco@marco-laptop:~$ ipconfig
No command 'ipconfig' found, did you mean:
Command 'tpconfig' from package 'tpconfig' (universe)
Command 'iwconfig' from package 'wireless-tools' (main)
Command 'ifconfig' from package 'net-tools' (main)
ipconfig: command not found
marco@marco-laptop:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: ATI Technologies Inc RS480 Host Bridge (rev 10)
00:01.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RS480 PCI Bridge
00:05.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RS480 PCI Bridge
00:06.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RS480 PCI Bridge
00:12.0 SATA controller: ATI Technologies Inc SB600 Non-Raid-5 SATA
00:13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI0)
00:13.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI1)
00:13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI2)
00:13.3 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI3)
00:13.4 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI4)
00:13.5 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB Controller (EHCI)
00:14.0 SMBus: ATI Technologies Inc SBx00 SMBus Controller (rev 14)
00:14.1 IDE interface: ATI Technologies Inc SB600 IDE
00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA)
00:14.3 ISA bridge: ATI Technologies Inc SB600 PCI to LPC Bridge
00:14.4 PCI bridge: ATI Technologies Inc SBx00 PCI to PCI Bridge
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RS482 [Radeon Xpress 200M]
05:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4311 802.11b/g WLAN (rev 01)
08:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation BCM4401-B0 100Base-TX (rev 02)
08:01.0 SD Host controller: Ricoh Co Ltd R5C822 SD/SDIO/MMC/MS/MSPro Host Adapter (rev 19)
08:01.1 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C843 MMC Host Controller (rev 01)
marco@marco-laptop:~$

Thanks

ublintu
April 16th, 2010, 11:18 AM
Hi,
I have dell vostro 1000 as well
wifi: (I used this, the first one) http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1288865
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1368699

Is everything fine with your ati card?

marc88
April 18th, 2010, 01:31 PM
It is the error that the driver Broadcom..


http://img717.imageshack.us/img717/299/screenshot4de.png


http://img695.imageshack.us/img695/4610/screenshot3lu.png

marc88
April 21st, 2010, 07:11 PM
What do you recommend?

ublintu
April 21st, 2010, 11:05 PM
It's working for me and I just followed the instructions. I don't know. Did you use a clean install?