PDA

View Full Version : [SOLVED] Not another WiFi problem! (9.10)



RileyRandom
March 30th, 2010, 03:24 AM
I just can't seem to get this stupid wifi to work. I'm currently using Ethernet, so i have internet connection. I've already tried to install the drivers and such, and i tried to use that fwcutter, but with no luck.

Iowan
March 30th, 2010, 03:40 AM
Does sudo lshw -C network reveal any new information?
(Post if possible)

RileyRandom
March 30th, 2010, 03:43 AM
I'm just getting back into ubuntu after a break, and even back then i was a newbie at it, so i don't really know if what "anything new" would look like. But here is the results.


*-network
description: Network controller
product: BCM4311 802.11b/g WLAN
vendor: Broadcom Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:0b:00.0
version: 01
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list
configuration: driver=b43-pci-bridge latency=0
resources: irq:17 memory:fe8fc000-fe8fffff
*-network
description: Ethernet interface
product: BCM4401-B0 100Base-TX
vendor: Broadcom Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:03:00.0
logical name: eth0
version: 02
serial: 00:1d:09:b0:c1:ce
size: 100MB/s
capacity: 100MB/s
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm bus_master cap_list ethernet physical mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd autonegotiation
configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=b44 driverversion=2.0 duplex=full ip=192.168.1.5 latency=64 link=yes multicast=yes port=twisted pair speed=100MB/s
resources: irq:21 memory:fe5fe000-fe5fffff
*-network
description: Wireless interface
physical id: 2
logical name: wlan0
serial: 00:1d:60:eb:73:3a
capabilities: ethernet physical wireless
configuration: broadcast=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11bg

farbird
March 30th, 2010, 03:49 AM
is the bcm4311 driver blacklisted?


probably u shd cut/paste the snippet from dmesg after the wifi is plugged in or enabled...

RileyRandom
March 30th, 2010, 03:56 AM
is the bcm4311 driver blacklisted?


probably u shd cut/paste the snippet from dmesg after the wifi is plugged in or enabled...


Uhhh, a little help?;)

bkratz
March 30th, 2010, 01:39 PM
Uhhh, a little help?;)



Have you been here yet?

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1368699

RileyRandom
March 30th, 2010, 03:22 PM
The driver is activated and i have wireless enabled but there is no wireless connection under the wireless tab.

bkratz
March 30th, 2010, 05:56 PM
The driver is activated and i have wireless enabled but there is no wireless connection under the wireless tab.

If you drop to the terminal
Applications>>Accessories>>Terminal can you copy/paste the output here?


sudo iwlist scan
iwconfig
rfkill list

RileyRandom
March 30th, 2010, 06:28 PM
If you drop to the terminal
Applications>>Accessories>>Terminal can you copy/paste the output here?


sudo iwlist scan
iwconfig
rfkill list


Like so?


lo Interface doesn't support scanning.

eth2 Scan completed :
Cell 01 - Address: 00:1F:90:E7:6E:D4
ESSID:"GXP21"
Mode:Managed
Frequency:2.412 GHz (Channel 1)
Quality:4/5 Signal level:-59 dBm Noise level:-92 dBm
Encryption key:on
Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 6 Mb/s; 9 Mb/s
11 Mb/s; 12 Mb/s; 18 Mb/s; 24 Mb/s; 36 Mb/s
48 Mb/s; 54 Mb/s
Cell 02 - Address: 00:1F:90:E0:33:47
ESSID:"YJHW7"
Mode:Managed
Frequency:2.462 GHz (Channel 11)
Quality:4/5 Signal level:-66 dBm Noise level:-92 dBm
Encryption key:on
Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 6 Mb/s; 9 Mb/s
11 Mb/s; 12 Mb/s; 18 Mb/s; 24 Mb/s; 36 Mb/s
48 Mb/s; 54 Mb/s

eth0 Interface doesn't support scanning.

riley@riley-laptop:~$ iwconfig
lo no wireless extensions.

eth2 IEEE 802.11 Nickname:""
Access Point: Not-Associated

eth0 no wireless extensions.

riley@riley-laptop:~$ rfkill list
0: dell-wifi: Wireless LAN
Soft blocked: no
Hard blocked: no
riley@riley-laptop:~$

bkratz
March 30th, 2010, 06:32 PM
The driver is activated and i have wireless enabled but there is no wireless connection under the wireless tab.

Everything looks good in the last posting, which is your's and can you explain further what you mean in the above. If you right click on the neworking icon have you set up the required information. If you left click on the icon do you see both networks displayed?

RileyRandom
March 30th, 2010, 06:43 PM
Everything looks good in the last posting, which is your's and can you explain further what you mean in the above. If you right click on the neworking icon have you set up the required information. If you left click on the icon do you see both networks displayed?

OH MY GOD, after 3 days of trying all i had to do was right click on that icon, and not left click on it. I kept left clicking on it and going to edit connections. But soon as i right clicked on it, it showed my router. xD

bkratz
March 30th, 2010, 06:46 PM
OH MY GOD, after 3 days of trying all i had to do was right click on that icon, and not left click on it. I kept left clicking on it and going to edit connections. But soon as i right clicked on it, it showed my router. xD

But are you able to connect?

RileyRandom
March 30th, 2010, 06:53 PM
Yes xD

bkratz
March 30th, 2010, 06:57 PM
Yes xD

Congratulations, you will find it worth the three days ( I spent 3 months!). Now please go to the thread tools above and select mark as solved, it may actually help someone else!