PDA

View Full Version : Kam nje problem!!!!artinet
March 10th, 2010, 04:52 PM
Pershendetje te gjithve
Me vjen mire qe ka nje forum i ketill ne gjuhen shqipe,edhe pse pak antar ka prapse prap eshte mire,nje fillim i mire.
Problemi i im eshte ne ndamjen e particioneve,kam HDD 250giga e kam nda ne 3 pjes:2giga swap,40 giga sitem-ubuntu dhe 50 giga te shprazet,kur mar te shfrytzoj edhe 150 giga te tjera qe i kam te lire nuk mund as te krijoj particionin,me qet eror
Rezultati i fdisk -l eshte kjo
arti@arti-desktop:~$ sudo fdisk -l
[sudo] password for arti:
Ignoring extra extended partition 3

Disk /dev/sda: 250.1 GB, 250059350016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 30401 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x0004fedd

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 * 1 4863 39062016 83 Linux
/dev/sda2 4864 5106 1951897+ f W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda3 11186 23343 97659135 f W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda4 5107 11185 48829567+ c W95 FAT32 (LBA)
/dev/sda5 4864 5106 1951866 82 Linux swap / Solaris

Partition table entries are not in disk order

Mundsisht si te ka dikush ndonje ide se si te beje tew mundshem krijimin e particionit do ishte mire.
Me respekt Arti

alket
March 10th, 2010, 09:26 PM
Provo GParted

Shko tek Applications/Ubuntu Software Center edhe shkruaje gparted dhe instaloje.

Programin do ta kesh tek System/Administrator.

ermali86
March 11th, 2010, 02:54 AM
Pershendetje te gjithve
Me vjen mire qe ka nje forum i ketill ne gjuhen shqipe,edhe pse pak antar ka prapse prap eshte mire,nje fillim i mire.
Problemi i im eshte ne ndamjen e particioneve,kam HDD 250giga e kam nda ne 3 pjes:2giga swap,40 giga sitem-ubuntu dhe 50 giga te shprazet,kur mar te shfrytzoj edhe 150 giga te tjera qe i kam te lire nuk mund as te krijoj particionin,me qet eror
Rezultati i fdisk -l eshte kjo
arti@arti-desktop:~$ sudo fdisk -l
[sudo] password for arti:
Ignoring extra extended partition 3

Disk /dev/sda: 250.1 GB, 250059350016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 30401 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x0004fedd

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 * 1 4863 39062016 83 Linux
/dev/sda2 4864 5106 1951897+ f W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda3 11186 23343 97659135 f W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda4 5107 11185 48829567+ c W95 FAT32 (LBA)
/dev/sda5 4864 5106 1951866 82 Linux swap / Solaris

Partition table entries are not in disk order

Mundsisht si te ka dikush ndonje ide se si te beje tew mundshem krijimin e particionit do ishte mire.
Me respekt Arti

Pershendetje Arti. perdor programin e sugjeruar nga babaroga dhe do ta kesh shume te thjeshte, vetem mos harro te besh nje backup te gjerave qe mund te te duhen para se te nisesh zgjerimin e particionit.

Realisht kjo qe te ka ndodhur nuk eshte problem. fdisk thjesht po te thote qe particionet nuk kane renditjen e duhur, keshtu qe mund ti lesh edhe ashtu sic jane. Megjithate nese do te rregullosh renditjen mund te perdoresh "Expert Mode" te fdisk.

fdisk -x eshte expert mode, me pas duhet te besh fdisk -f qe eshte opsioni fix dhe ne fund shkruaj ndryshimet qe ke bere me fdisk -w. KIJ KUJDES qe mbas ketyre ndryshimeve te kontrollosh fstab dhe boot menu sepse mund te kesh kernel panic heres tjeter qe do te besh restart pc.

artinet
March 18th, 2010, 10:09 AM
Flm ermali86,problemin tem e zgjidha,eshte interesant se si me tregojke Gdarter edhe Disk Utility krejtsisht ne kundershtim me njeri tjetrin vinin,por me fdsik e zgjidha problemin,Screnshotat ende i kam te ruajtuna te cilat do ti dergoj ketu te shifni.Babaroga flm edhe prej teje.kete problem edhe ne irc ubuntu e paraqita por sme dhan asnje zgjidhje se si te ndreqi.Pike se pari me vjen mire qe ka edhe shqiptar qe perdorin Ubuntun e qe ka me kend te komunikoj ne lidhje me linuxin.Do ju dergoj screnshotat qe kam bere masi paska opcion per ti dergu...
Me respekt Artinet