PDA

View Full Version : I know the solution, but what's the solution? (double images)



wilma92010
February 15th, 2010, 08:21 PM
I have the patented "double image" problem with my ATI setup, which I can fix on a channel by channel basis, by specifying "Progressive" rather than "Auto" in the menu.

I have also learned that you can fix this by permanent configuration in the Playback section of the front-end Setup menus.

I found the Playback section of the front-end setup menus. My profile is c++ which is the default.

I don't see anything that says "progressive" as opposed to "auto" or "Interlaced."

I have also looked at:

http://www.mythtv.org/wiki/Playback_profiles

but, again, there is nothing about scanning.

Is there a brain-dead way just to configure progressive scanning?

Thanks,

Wilma

ian dobson
February 15th, 2010, 09:58 PM
Hi,

Have a look at http://www.phoronix.com/forums/showthread.php?t=8358&page=2 maybe not using Bob2x would solve the problem.

I know you don't want to here this, but NVidia cards are the way to go for a MythTV system.

Regards
Ian Dobson

wilma92010
February 15th, 2010, 10:52 PM
Thanks Ian,

I hate to admit this, but I sort of randomly selected "High Quality" as the Playback model after mucking around a bit. I didn't change any of the other parameters.

This seems to have solved the double vision problem and the video is excellent.

As for switching to Nvidia, I have no problem doing that but it does have sort of a hassle factor that I would like to avoid. In fact, I have always used them, they seem to have better selection of cards and so forth.

Now, on to various other issues!

Wilma