PDA

View Full Version : [ubuntu] Intel (iwlagn) gnome problems



happyface_0
February 14th, 2010, 07:11 AM
Hi,
my wireless has been working fine in Ubuntu (9.10) x64 until recently.
nm-applet says "wireless is disabled" and right-clicking on it doesn't allow me to check "enable wireless".


dave@dave-ubuntu:~$ iwconfig
lo no wireless extensions.

eth0 no wireless extensions.

wlan0 IEEE 802.11abgn ESSID:"****"
Mode:Managed Access Point: Not-Associated Tx-Power=14 dBm
Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
Power Management:off

pan0 no wireless extensions.

dave@dave-ubuntu:~$ lspci |grep -i net
09:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8040 PCI-E Fast Ethernet Controller (rev 12)
0b:00.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 4965 AG or AGN [Kedron] Network Connection (rev 61)
dave@dave-ubuntu:~$ dmesg | grep iwlagn
[ 24.030352] iwlagn: Intel(R) Wireless WiFi Link AGN driver for Linux, 1.3.27ks
[ 24.030361] iwlagn: Copyright(c) 2003-2009 Intel Corporation
[ 24.031436] iwlagn 0000:0b:00.0: PCI INT A -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
[ 24.031464] iwlagn 0000:0b:00.0: setting latency timer to 64
[ 24.031597] iwlagn 0000:0b:00.0: Detected Intel Wireless WiFi Link 4965AGN REV=0x4
[ 24.080774] iwlagn 0000:0b:00.0: Tunable channels: 11 802.11bg, 13 802.11a channels
[ 24.080870] iwlagn 0000:0b:00.0: irq 30 for MSI/MSI-X
[ 289.439688] iwlagn 0000:0b:00.0: RF_KILL bit toggled to disable radio.
[ 296.368194] iwlagn 0000:0b:00.0: RF_KILL bit toggled to enable radio.
[ 296.369747] iwlagn 0000:0b:00.0: firmware: requesting lbm-iwlwifi-4965-2.ucode
[ 296.395002] iwlagn 0000:0b:00.0: loaded firmware version 228.61.2.24
[ 546.632957] iwlagn 0000:0b:00.0: RF_KILL bit toggled to disable radio.
[ 549.473981] iwlagn 0000:0b:00.0: RF_KILL bit toggled to enable radio.
dave@dave-ubuntu:~$ sudo lshw -C network
*-network
description: Ethernet interface
product: 88E8040 PCI-E Fast Ethernet Controller
vendor: Marvell Technology Group Ltd.
physical id: 0
bus info: pci@0000:09:00.0
logical name: eth0
version: 12
serial: 00:1d:09:44:b1:1c
size: 100MB/s
capacity: 100MB/s
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical tp 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd autonegotiation
configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=sky2 driverversion=1.23 duplex=full firmware=N/A ip=192.168.1.123 latency=0 link=yes multicast=yes port=twisted pair speed=100MB/s
resources: irq:29 memory:f1ffc000-f1ffffff ioport:de00(size=256)
*-network
description: Wireless interface
product: PRO/Wireless 4965 AG or AGN [Kedron] Network Connection
vendor: Intel Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:0b:00.0
logical name: wlan0
version: 61
serial: 00:1f:3b:31:09:e1
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical wireless
configuration: broadcast=yes driver=iwlagn latency=0 multicast=yes wireless=IEEE 802.11abgn
resources: irq:30 memory:f1efe000-f1efffff

Thanks for any help on getting wifi working again!

Abhijit Navale
February 14th, 2010, 08:34 AM
I have EXACTLY the same problem. But when I press wifi button then nothing happens. It remain off (red) only.

and my iwconfig output wireless is DISABLED.
anyone have solution?

happyface_0
February 14th, 2010, 11:34 PM
It works again, wow this is a sporadic problem.