PDA

View Full Version : [ubuntu] azurues kills my wlan regularly



freak42
October 14th, 2009, 09:19 PM
hello all,

when I run Azureus, after a relatively short period of time, my wlan connection gets dropped.

issuing a
ifconfig wlan0 down
ifconfig wlan0 up

seems to reset my wlan and it runs again for a while. I haven't found the exact cause of the problem and appreciate any suggestions.

- it isn't be the router, it has run for years relatively stable, azureus on windows doesn't cause any problems, and while ubuntu looses the wlan connection other computer don't have a problem with it
- I can't find anything interesting in var/log/ .. dmesg debug messages

- it's a HP 8530w laptop (intel chipset with an a/b/g/n card (afaik)), the router runs 802.11g (& b)

any help is appreciated

freak42
October 14th, 2009, 09:23 PM
I forgot to mention that otherwise my wlan seems to run very reliably, I use my connection extensively with various applications including ssh,sshfs, vnc, games, and of course browsing.

whitethorn
October 14th, 2009, 09:35 PM
Try turning down the amount of simultaneous connections in azureus. You have to play around with the connection settings.

freak42
October 14th, 2009, 09:45 PM
do you have some rough numbers a guidance level..?

I decreased max global connections form 256 to 150.. we'll see what happens
(I kept the per torrent connections at 100)

Slim Odds
October 14th, 2009, 09:50 PM
Make sure that you limit your upload speed.

Otherwise your upstream acknowledgements to downstream packets get choked out.

This is a well known TCP/IP issue.