PDA

View Full Version : [SOLVED] Help with ping command



J05HYYY
September 20th, 2009, 04:56 AM
I keep getting an "unknown host" error when using commands like ping and ftp
Please help. :confused:

blackened
September 20th, 2009, 05:29 AM
Exactly what syntax are you using?

badger_fruit
September 20th, 2009, 09:52 AM
Checklist:-

1. Can you ping other computers on your local network or your default gateway by IP address?
2. Can you ping other computers on your local network or your default gateway by DNS name?
3. Can you ping the IP address of a remote computer (for example 209.85.227.103)?
4. Can you ping the DNS name of a remote-computer (for example www.google.com)?

Please answer those and then we may be able to help more :)

J05HYYY
September 21st, 2009, 03:38 PM
Thank you for your replies. For some reason (after I restarted) it started to want to work again. So no problem.

badger_fruit
September 21st, 2009, 05:20 PM
Thank you for your replies. For some reason (after I restarted) it started to want to work again. So no problem.


/begin BORAT mode:
Great success!

J05HYYY
September 28th, 2009, 12:25 AM
Ahha ha ha, I like ... high five.