PDA

View Full Version : [ubuntu] No sound!!! helppppp



jagrock
August 18th, 2009, 03:38 AM
Hi everyone

I have some problems with audio in my laptop acer aspire 4535.
Computer speakers do not sound and the headphones output does not work

This is rare, because i got installed the dirver and in my opinion everything is ok...

This is my lspci out:

00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 Host Bridge
00:01.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (int gfx)
00:06.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 2)
00:07.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 3)
00:11.0 SATA controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 SATA Controller [IDE mode]
00:12.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0 Controller
00:12.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI1 Controller
00:12.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller
00:13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0 Controller
00:13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller
00:14.0 SMBus: ATI Technologies Inc SBx00 SMBus Controller (rev 3a)
00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia
00:14.3 ISA bridge: ATI Technologies Inc SB700/SB800 LPC host controller
00:14.4 PCI bridge: ATI Technologies Inc SBx00 PCI to PCI Bridge
00:14.5 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI2 Controller
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h HyperTransport Configuration (rev 40)
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h Miscellaneous Control
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h Link Control
01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RS780M/RS780MN [Radeon HD 3200 Graphics]
01:05.1 Audio device: ATI Technologies Inc RS780 Azalia controller
05:00.0 Network controller: RaLink Unknown device 0781
06:00.0 Ethernet controller: Attansic Technology Corp. Unknown device 1063 (rev c0)


Im usign ubuntu 8.04 amd64, because i had a horrible performance with 9.04.
In windows and others ubuntu distros the sound and speakers go fine.
Some idea?

Fire-Eyes
August 18th, 2009, 01:40 PM
I am having the same problem..
Acer Aspire One 250
Jaunty 9.04
no sound and no flash...
I hope you find an answer and If you do ...please share it with me =)

jagrock
August 18th, 2009, 03:06 PM
I am having the same problem..
Acer Aspire One 250
Jaunty 9.04
no sound and no flash...
I hope you find an answer and If you do ...please share it with me =)

Ok..

But this is so rare, because with ubuntu 8.10 and latest versions the sound is working good.

Nobody answer?

PD: Im having problems with my ralink rcl888 wireless adapter too.