View Full Version : Running PSpice in Wine

March 10th, 2009, 06:58 PM
I tried running PSpice in wine, and It didnt work. I couldn't place parts. So then I tried reinstalling PSpice on wine, with no success. So then I tried to reinstall wine. When I uninstalled wine, the folder containing the PSpice programs was still on the main menu. Then I reinstalled Wine. I deleted the .wine folder, and tried reinstalling pspice, and it did not work, It allowed me to go through all of the menus but when I got to the part with the progress bar, the installed would just close. Is there a way to fix this or work around it? (preferably both issues)
Thanks for the help

March 10th, 2009, 07:10 PM
PSpice has spotty performance at best in Wine, but you may find some helpful info here:


March 10th, 2009, 07:13 PM
cogadh beat me to it. Regardless, this appears to be a known issue. Wine has decent support for several programs, but - as it's still a partial reimplementation of the Windows APIs - it does not currently cover everything. Here are a couple links that may be helpful in solving this problem.

Possible Workaround: http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=1026 (scroll down)
Bug Report: http://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=3023