PDA

View Full Version : ubuntu no engega en un amd athlon



Josep-Sanz
March 6th, 2009, 09:12 AM
Hola.

He baixat l'ubuntu 8.10 en el mateix ordinador on el volia instal·lar, l'he gravat en un CD, i l'he intentat instal·lar engegant-lo des de la mateixa unitat de DVD on l'he gravat, però s'atura. S'atura tant en mode instal·lació com en mode live CD. Arriba un moment en que el lector de DVD deixa de llegir i es queda el monitor amb el fons de pantalla de l'ubuntu paralitzat.
A més a més, he provat a engegar un portàtil intel centrino en mode live CD amb aquest mateix CD i funciona perfectament.

Algú em pot ajudar?
Em sona que en versions anteriors de l'ubuntu podies triar, a l'hora de baixar-te'l, si volies la versió per a intel o per a amd. Però en la versió 8.10 no he trobat aquesta opció. Sabeu si encara existeix?

Gràcies de bestreta.

oriolsbd
March 6th, 2009, 11:23 AM
Hola, Josep.

A la pàgina de descàrrega d'Ubuntu (http://www.ubuntu.com/getubuntu/download), a baix de tot, hi ha un selector per si et vols baixar la versió de 32 bits o la de 64 bits.

Salut!

albandy
March 6th, 2009, 11:26 AM
exactament quin hw te aquesta màquina?
Model del processador
chipset
grafica
....

PatrickVogeli
March 8th, 2009, 10:42 AM
si el cd t'arriba a arrancar es que esta ben gravat i la versio es correcta. Tal com ho dius entenc que el sistema es comença a instal·lar i de sobte es para no? No sera algun problema amb el disc dur o el lector? De que igual ja no van fins, dic.

salut

Josep-Sanz
March 9th, 2009, 10:22 AM
Hola, Josep.

A la pàgina de descàrrega d'Ubuntu (http://www.ubuntu.com/getubuntu/download), a baix de tot, hi ha un selector per si et vols baixar la versió de 32 bits o la de 64 bits.

Salut!

Hola.

Aquest selector l'he vist. M'he baixat la versió de 32 bits.
Amb aquesta no hauria de tenir problemes, no?

Gràcies.

Josep-Sanz
March 9th, 2009, 10:25 AM
Bona pregunta.
Aquesta tarda ho miraré i et respondré.

Gràcies.

Josep-Sanz
March 9th, 2009, 10:29 AM
si el cd t'arriba a arrancar es que esta ben gravat i la versio es correcta. Tal com ho dius entenc que el sistema es comença a instal·lar i de sobte es para no? No sera algun problema amb el disc dur o el lector? De que igual ja no van fins, dic.

salut
Hola.

Home. Podria ser, però el CD el va gravar a la primera. I després, amb un portàtil amb un micro celeron, funciona perfectament: es va iniciar em mode liveCD sense problemes.

Gràcies.

papapep
March 9th, 2009, 11:15 AM
Podries provar amb la versió "alternate":

http://releases.ubuntu.com/intrepid/ubuntu-8.10-alternate-i386.iso

a mi a vegades m'ha anat bé en màquines on el CD autònom no m'anava ni a patades.

També hi ha el típic recurs d'anar provant "noapic" i demés modificadors del nucli a l'arrencada.

socderafel
March 9th, 2009, 10:38 PM
jo vaig tindre un problema similar i era el lector, que està un poc cascat...
la 8.10 no arrancava al meu portatil, i a un altre PC si que ho feia perfectament. sempre queda baixar-te la 8.04 i actualitzar a la 8.10, jo és el que vaig fer...

Josep-Sanz
March 10th, 2009, 08:56 AM
Podries provar amb la versió "alternate":

http://releases.ubuntu.com/intrepid/ubuntu-8.10-alternate-i386.iso

a mi a vegades m'ha anat bé en màquines on el CD autònom no m'anava ni a patades.

També hi ha el típic recurs d'anar provant "noapic" i demés modificadors del nucli a l'arrencada.

Moltes gràcies.

Provaré amb la versió "alternate" i et diré com m'ha anat.
La segona part del teu missatge no l'entenc. Perdona la meua limitació en la coneixença de l'Ubuntu. No sé què és "noapic" ni els modificadors del nucli d'arrencada. Però m'interessa saber-ho. Si tinguessis l'amabilitat d'explicar-m'ho, t'estaria molt agraït.

Salut!

Josep-Sanz
March 10th, 2009, 09:02 AM
jo vaig tindre un problema similar i era el lector, que està un poc cascat...
la 8.10 no arrancava al meu portatil, i a un altre PC si que ho feia perfectament. sempre queda baixar-te la 8.04 i actualitzar a la 8.10, jo és el que vaig fer...

Moltes gràcies.

He provat amb el lector de DVD i amb el gravador posant-lo com a master. Amb els 2 em passa el mateix.
De tota manera, d'on puc baixar la versió 8.04? Ho dic perquè a la pàgina de descàrregues de l'Ubuntu només està la versió 8.10, no?

Salut!

Josep-Sanz
March 10th, 2009, 09:08 AM
exactament quin hw te aquesta màquina?
Model del processador
chipset
grafica
....

Hola.

La configuració hardware que he trobat del meu PC és la següent:
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+
2 GHz, 448Mb de RAM
Targeta gràfica: VIA/S3G UniChrome Pro IGP
Chipset: American Megatrends v02.57
L1 cache: 128 Kb
L2 cache: 512 Kb
512 Mb with 64 Mb shared memory
DIMM1: 512Mb/166MHz (DDR333)

Espero que et serveixi.

Salut!

socderafel
March 10th, 2009, 01:03 PM
Moltes gràcies.

He provat amb el lector de DVD i amb el gravador posant-lo com a master. Amb els 2 em passa el mateix.
De tota manera, d'on puc baixar la versió 8.04? Ho dic perquè a la pàgina de descàrregues de l'Ubuntu només està la versió 8.10, no?

Salut!

Ahí va...

http://releases.ubuntu.com/8.04.2/

albandy
March 10th, 2009, 03:01 PM
te pinta de ser la gràfica que és molt rara. Prova amb l'alternate o passant-li un paràmetre al kernel del tipus vga=791

Josep-Sanz
March 10th, 2009, 10:59 PM
Ahí va...

http://releases.ubuntu.com/8.04.2/

Gràcies.

Provaré primer amb la versió "alternate", i si no em funciona provaré amb la versió 8.04

Salut!

Josep-Sanz
March 10th, 2009, 11:26 PM
te pinta de ser la gràfica que és molt rara. Prova amb l'alternate o passant-li un paràmetre al kernel del tipus vga=791

Gràcies.

Provaré amb la versió "alternate". També me la recomanada papapep. Ja us diré com m'ha anat.
Respecte a passar-li un paràmetre al kernel del tipus vga=791, no sé fer-ho. Perdona la meva ignorància. M'ho podries explicar? Què significa aquest 791? Què aconseguiríem amb això?

Salut!

albandy
March 11th, 2009, 09:40 AM
vga=791 força la pantalla a 1024x768 a 16 bits
Simplement quan hagis seleccionat l'idioma al cd d'instal·lacio, prem F6, t'apareixera una linia que pots editar, treus els parametres "quiet splash" i poses vga=791 despres prems enter

Josep-Sanz
March 11th, 2009, 10:57 AM
vga=791 força la pantalla a 1024x768 a 16 bits
Simplement quan hagis seleccionat l'idioma al cd d'instal·lacio, prem F6, t'apareixera una linia que pots editar, treus els parametres "quiet splash" i poses vga=791 despres prems enter

Moltes gràcies.

Si no em funciona la versió "alternate" provaré això.
Per a forçar una resolució més baixa, 800x600 a 16 bits, saps quin número cal posar?

Salut!

albandy
March 11th, 2009, 11:12 AM
Color depth | 640x480 800x600 1024x768 1280x1024
-----------------+-------------------------------------
256 (8bit)| 769 771 773 775
32000 (15bit)| 784 787 790 793
65000 (16bit)| 785 788 791 794
16.7 Mill.(24bit)| 786 789 792 795

Josep-Sanz
March 12th, 2009, 07:55 AM
Color depth | 640x480 800x600 1024x768 1280x1024
-----------------+-------------------------------------
256 (8bit)| 769 771 773 775
32000 (15bit)| 784 787 790 793
65000 (16bit)| 785 788 791 794
16.7 Mill.(24bit)| 786 789 792 795





Moltes gràcies.

La veritat és que amb col·laboradors com vosaltres un aprèn força.

Salut!

Josep-Sanz
March 12th, 2009, 08:14 AM
Gràcies a tots.

Ja m'he pogut instal·lat l'Ubuntu amb la versió "alternate".
Ara tinc un altre problema: el grub no funciona.
Obro un nou tema en el fòrum per a que tothom el pugui veure sense necessitat d'arribar al final d'aquest.

Salut!

Josep-Sanz
April 6th, 2009, 04:38 PM
Ja ho he solucionat.
El problema era, efectivament com algú m'havia dit, la targeta gràfica.
Feia servir la que estava integrada a la placa base.
Vaig posar una que tenia per ahí, connectada al port AGP i s'acabaren els problemes. Ara l'Ubuntu ja engega perfectament.
Gràcies a tots.