PDA

View Full Version : Problemes amb WiFi



AnFoAr
March 1st, 2009, 12:43 PM
Bon dia a tothom,

He instalĚlat fa unes setmanes l'ubuntu 8.1 al meu portÓtil i per comenšar ja he tingut uns quants problemes que no sÚ com resoldre.
El primer i el mÚs importatnt ara per ara Ús el que us explico:
No puc conectar-me a Internet. Amb l'antic windows xp que tenia, conectava a l'ADSL de casa sense cap problema inalambricament.
Amb l'ubuntu, no em troba la xarxa inalÓmbrica, jo diria que no estÓ instlĚlat el contrololador de la wifi.
No sÚ com agafar-mi i estic molt desanimat, si alg˙ pot ajudar-me, li agrairÚ.

Salutacions

dmartinez116
March 1st, 2009, 12:52 PM
Necessitem mÚs info per a ajudar-te.

Model del portatil, de la targeta de xarxa.

Executa:

lspci
i enganxa al forum el resultat.

AnFoAr
March 2nd, 2009, 01:13 PM
GrÓcies per contestar tant rÓpid.

El model del meu portatil Ús un Fujitsu-siemens esprimo model V5535

He fet un lspci i el resultat ha estat aquest:
00:00.0 Host bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] 671MX
00:01.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS AGP Port (virtual PCI-to-PCI bridge)
00:02.0 ISA bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS968 [MuTIOL Media IO] (rev 01)
00:02.5 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] 5513 [IDE] (rev 01)
00:03.0 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.1 Controller (rev 0f)
00:03.1 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.1 Controller (rev 0f)
00:03.3 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 2.0 Controller
00:04.0 Ethernet controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 191 Gigabit Ethernet Adapter (rev 02)
00:05.0 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] SATA Controller / IDE mode (rev 03)
00:06.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
00:07.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
00:0f.0 Audio device: Silicon Integrated Systems [SiS] Azalia Audio Controller
00:1f.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
01:00.0 VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 771/671 PCIE VGA Display Adapter (rev 10)
02:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter (rev 01)

Em fa l'efecte que aix˛ que posa Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter (rev 01) vol dir que el controlador hi Ús, el que no sÚ Ús doncs com connectar-me a la xarxa wireless.

TambÚ suposo que Ús una tonteria, per˛ no sÚ com es fa de canviar la resoluciˇ de la pantalla, estic treballant a 800 x 600 i voldria canviar-ho a 1024 x 768 i tenir mÚs colors. He anat a "configurar ajustes de pantalla" i nomÚs tinc la opciˇ de 800 x 600 o 640 x 480. He mirat de tort i de travÚs per tot arreu, i no ho he trobat enlloc.

GrÓcies una altre vegada.
Salutacions

papapep
March 2nd, 2009, 02:45 PM
Hola AnFoAr, mira't aquest fil a veure si t'arregla el problema:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=973286&highlight=AR242x

Per la grÓfica obre un altre fil, si us plau, i enganxa-hi aix˛ que has posat a aquest:


01:00.0 VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 771/671 PCIE VGA Display Adapter (rev 10)

dmartinez116
March 2nd, 2009, 07:32 PM
Anim AnFoAr, jo abans tenia el mateix portatil, la wifi funcionava perfectament, per˛ no recorde el fil que vaig serguir per a fer-la funcionar (segurament el de papapep funcione).

La grÓfica, tambÚ la vaig ficar a algo mÚs de 800x600, per˛ no vaig aconseguir fer funcionar el compiz, ni la resoluciˇ mÓxima que obtenia amb el gŘindous. Eixe va ser un dels motius per a canviar al compaq que tinc ara que portava una nvidia.

AnFoAr
March 2nd, 2009, 11:03 PM
Hola AnFoAr, mira't aquest fil a veure si t'arregla el problema:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=973286&highlight=AR242x

Per la grÓfica obre un altre fil, si us plau, i enganxa-hi aix˛ que has posat a aquest:


01:00.0 VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 771/671 PCIE VGA Display Adapter (rev 10)

He anat a l'adreša
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=973286&highlight=AR242x i allÓ he troba una informaciˇ que m'adreša a aquesta aitre adreša:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=973286&highlight=AR242x
i he fet el que diu allÓ, Ús el segŘent:

He obert una finestra i l┤hi he posat el segŘent

AnFoAr@ubuntu:~$ sudo aptitude install ndiswrapper-common ndiswrapper-utils-1.9 ndisgtk
Leyendo lista de paquetes... Hecho
Creando árbol de dependencias
Leyendo la informaci├│n de estado... Hecho
Leyendo la informaci├│n de estado extendido
Inicializando el estado de los paquetes... Hecho
Se instalarán los siguiente paquetes NUEVOS:
ndisgtk ndiswrapper-common ndiswrapper-utils-1.9
0 paquetes actualizados, 3 nuevos instalados, 0 para eliminar y 0 sin actualizar.
Necesito descargar 0B/77,1kB de ficheros. Despu├ęs de desempaquetar se usar├ín 676kB.
Escribiendo informaci├│n de estado extendido... Hecho
Cambio de medio: Por favor, introduzca el disco etiquetado 'Ubuntu 8.10 _Intrepid Ibex_ - Release i386 (20081029.5)' en la unidad '/cdrom/'
y presione [intro].

Cambio de medio: Por favor, introduzca el disco etiquetado 'Ubuntu 8.10 _Intrepid Ibex_ - Release i386 (20081029.5)' en la unidad '/cdrom/'
y presione [intro].


Llavors, es queda aixÝ, i no carrega res del CD.
╔s que no tinc el CD correcte ?
QuŔ faig malament?

torracastanyes
March 2nd, 2009, 11:30 PM
Probablement Ús que no hi ha res a carregar.
No ho sÚ segur, per˛ crec que aquests paquets no estÓn al CD.
Per poder-los carregar haurÝes d'anar al men˙ "sistema" => "Administraciˇ" => "fonts de programari" (o "orÝgenes de software"), i a la pestanya "Programari de tercers" desmarca la opciˇ "CD d'Ubuntu".
Aix˛ farÓ que synaptic busqui els paquets al repositori. (HaurÓs d'estar conectat a internet per cable, es clar).