PDA

View Full Version : GUI work with Monodevelop



boombox1387
February 27th, 2009, 10:48 PM
I'm new to Monodevelop (and fairly new to programming in general), but I'd be interested in messing around with the code in some existing projects just to try things out. I've successfully checked out the latest versions of Tasque and Banshee, and I've had fun browsing through their code, but I was wondering if there's an easy way to use the GUI editor on either of these programs. When I build my own GUI apps, of course, I am able to use the GUI editor, but so far I have not been able to find a way to do this when working with other C# projects. Any advice will be much appreciated.

jimi_hendrix
February 27th, 2009, 10:56 PM
i have never used the GUI editor in mono, i know it has one, but i like to do it by hand, more control and not that hard

directhex
February 27th, 2009, 11:39 PM
Tasque has a hand-made UI directly in the code

Banshee uses Glade in a few places (./src/Core/Banshee.ThickClient/Resources/banshee-dialogs.glade)